Mi Abonyunk - A vihar utócikke
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7006, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.07.21. 12:48:11

Galéria ITT , fotó SkyT

 Már nagyon sok híradás szólt a tegnap abonyi viharról, ám pár fontos információ azért még ide kívánkozik. Jó ha tudjuk, hogy környékünkön, nem csak Abonyban történtek káresemények, hanem Törtelen, Kecskeméten és Nagykőrösön is, ahol az itteninél is nagyobb pusztítást végzett az orkán. Így a ceglédi tűzoltók maguk nem is tudtak volna megfelelni azoknak az igényeknek, melyek munkájukkal kapcsolatban felmerültek. Jött is az erősítés, Budapestről, a XXI. kerületből, Gödöllőről és Kiskunfélegyházról érkezett Abonyba a „ felmentő sereg „. Nyilván nélkülük nem boldogultunk volna.

 

Az E.ON munkatársai is megfeszített tempóban dolgoztak, de sajnos ők nem tudtak minden igényt kielégíteni. Nagykőrösön volt a legnagyobb gond az áramellátással, de Abonyban is volt olyan utca, például a Szemere Bertalan, ahol este nyolckor még mindig nem volt áram, hiába telefonálgattak kétségbeesetten a lakók, akiknek a mélyhűtőik eddigre leolvadtak.

 

Nagykőrösön, mint megírtuk, iszonyú állapotok uralkodtak a vihar után. A várost a forgalom elől a műszaki mentések idejére le is kellett zárni, mondták el a tűzoltók. László Ferenc, MSZP-s megyei képviselőnk lapunknak elmondta, hogy ő bizony nem egy érzelgős típus, de igazán meg sem tud szólalni és nem szívesen beszél arról, hogy milyen természeti katasztrófa történt náluk. Megtudtam, hogy házak ugyan nem dőltek össze, de az orkán több évtizedes fákat csavart ki tövestől.

 

Tegnap sokan fordultak a biztosító társaságok munkatársaihoz, ahol a tetőszerkezet megrongálódott. Abonyi olvasóink hitetlenkedve és megdöbbenve tapasztalták, hogy azt a tanácsot adta nekik biztosítójuk, hogy ne nyúljanak semmihez, amíg a kárszakértők meg nem érkeznek. Ezt többen felháborodva vették tudomásul, hiszen a lepotyogott cserepek helyén házaikon hatalmas lyukak tátongtak és félő volt, ha a hibát nem javítják ki, még nagyobb bajok történnek.

 

LŐVE

Közélet:
Vihar   
Tűzoltó   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Dubai és a Jövő Múzeum

Éjszakánként is dolgozik a Közút az autópályákon

A Corvinnál is találhatsz búvóhelyet, ha épp ott lenne randid

Elhunyt tagtársukra emlékeznek a Mozgáskorlátozottak- In memoriam Labanc Éva

Ma Bálint és Valentin nap van

Ez vad lesz! Itt a ciklon!

Átadták az M4-es autóút Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszát

Elég volt az elhagyatott, elhanyagolt házakból és a gócpontokból!

Márciusban már emeletes vonattal mehetnek az abonyiak Budapestre

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nekem meg...

Truckman -

2011.07.22. 20:29:35

...kinyírta a tartós, majd pillanatnyi áramszünetek sokasága, a biztonsági felügyelet rendszerem egy részét! De már visszaberheltem odahaza!

 

Nem hibáztatom az EjONt! Ez a vihar nem volt mindennapos!KirĂĄly

Nehogy már magunkról gondoskodjunk!

pivóivó -

2011.07.22. 17:05:31

A vihar reggelén kiengedtem harminc vágnivaló csirkét. Mire hazaértem, elázva fele félig elpusztulva várták a segítséget. Mivel nem volt áram nem tudtam őket felszárítani. A szomszédom könnyebb helyzetbe volt a hűtőjével, mert volt neki egy tizenötezer forintos áramfejlesztője és a hűtőit tudta üzemeltetni. Bár gondolkodik, hogy öt liter benzin árát kéri a szolgáltatótól. Biztosítás? Minek az, ha kár ér reklamálok akinél csak tudok, mert hibás rajtam kívül mindenki lehet. Szerintem rá kellene verni az EON-ra a japán katasztrófát is. Sőt, nem tudtam nézni egész este a TV-t, ami anyagiakban nem kifejezhető kár. Akiket nagyobb katasztrófa ér, az meg legyen az ő bajuk. Eszünkbe sem jusson, hogy elsősorban magunkon próbáljunk segíteni. Jobb az ha sajnáltassuk magunkat. Képzeljétek a napi adag pivómnak csak felét tudtam meginni, mert ki bír meginni 3 kori sörnél többet langyosan. Kell ennél nagyobb tragédia?

Ne

FIGURA7878 -

2011.07.21. 19:34:42

csak az E-ont hibátassátok hanem azokat az embereket is akik a vezeték közvatlen közelébe és alá olyan fákat ültettek amik nagyra és terebéjesre nőnek.Mert legtöbb esetben ilyen fák okozták az áramszünetet és a vezetékszakadást.

Még nincs vége

Tárgyilagos -

2011.07.21. 19:17:17

Mert az előbb fogyott el a melegvíz a bojlerból.Talán ha ez is feltűnt volna a rohamcsapatnak akkor nem kellene most újra partnerszám,irányítószám,megrendelő neve,külön a bejelentő neve,irányítószám.Ááááááááááááááá.

ne várd

veroniq -

2011.07.21. 19:16:27

Kedves Taurus! Ne várd meg.... Az szörnyűséges lenne..... Nézd meg a lakásbiztosítási kötvényedet, kérlek. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy mi a helyes menetrend ebben az esetben, de elvileg fizetnek... De szerintem az E.ON is hibáztatható, jaj, de nem tudom, mert ez természeti csapás miatt lett. Ugye, hogy nem olyan egyszerű???? Üdv: LŐVE

Meg kell várni a kárszakértőt ebben az eseben is?

taurus -

2011.07.21. 19:00:27

Akinél még a tegnap este helyreállt az áramszolgáltatás, szerencsésnek érezheti magát. Nálunk ez ma délután ötkor történt meg. Két megrakott fagyasztó olvadt le.

lehet

veroniq -

2011.07.21. 17:37:02

Pimoka, igen, lehet kártérítést kérni, ha lesz egy percem akkor megpróbálok nyomozni! Üdv: Veronika

szerintem is

Tárgyilagos -

2011.07.21. 17:15:08

Szerintem is voltak felesleges csúszások az EON nál mert délelőtt tíztől este hétig vártunk a fázisra.Este hét előtt érkezett egy csapat akik rendkívül le voltak lassulva,annyira hogy nehezen igazodtak el a trafószekrényben.Szerintük minden rendben volt és ha nem állítom erőteljesen hogy higgyék el nincs áram akkor nem fedezik fel a vasalóméretű biztosító hiányát.Végül is köszönjük...

Köszönjük E-on

pimo -

2011.07.21. 13:55:00

Nálunk ma 12.30 kor lett áram és 24órán keresztül áram nélkül volt az egész utca!!!Szeretném kérdezni hogy tudja e valaki hogy lehet e kártérítést kérni ilyenkor mert kb 20000ft értékü hús olvadt ki és romlott meg!!és még ne is beszéljunk a párizsirol meg a többiröl ami a hütöben volt.Én kb a tegnapi napon olyan 4-szer hívtam őket és azt mondták hogy kb este 8-9 óra felé lessz áram de mire reggel fel ébredtünk még nem volt semmi,igy tönkre ment minden a hütőben.Köszönjük E-on!!!!


Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok