Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Önkormányzat"
Első<< Előző1234567Következő >>

Zsolti - 2011.03.11. 12:12:09

A Polgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendje:2011.március 14. hétfő
ZÁRVA

2011. március 16. szerda
8.00-18.00

2011. március 17. csütörtök
Nincs ügyfélfogadás

2011. március 18. péntek
8.00-12.00

2011. március 19. szombat
8.00-11.00


 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.11. 11:43:18 Nem egy-egy önkormányzati típusra jellemző a csőd előtti vagy csődközeli helyzet, hanem majdhogynem a teljes önkormányzati rendszerre; ezen belül is a megyei önkormányzatok vannak a legnagyobb gondban, egyharmaduk komoly problémákkal küzd  – nyilatkozta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában pénteken reggel. A politikus szerint az előző kormány bosszúhadjárata éppen a megyékre összpontosult, nem véletlenül van rendkívül nehéz helyzetben Pest megye sem – derült ki a beszélgetésből. Tállai András úgy látja: Pest megye esetében elkerülhetetlen a csődbe jutott önkormányzatokra vonatkozó törvény és az ezzel járó adósságrendezési eljárás alkalmazása.

 

"Pest megye tipikus példája és bizonyítéka annak, hogy a magyar önkormányzati rendszer hova jutott azzal a gondolkodással, amelyet az előző kormány, a szocialisták képviseltek" – szögezte le Tállai András. Az államtitkár hozzátette: hiba lenne Pest megyét úgy kezelni, mint ahol most felszínre jött egy probléma, amit tűzoltással elkezdenének megoldani – összességében, globálisan kell nézni a megye helyzetét.Természetesen számukra is nyújt lehetőséget az önkormányzatok megsegítésére most létrehozott pályáztatási rendszer, a megye élni is fog ezzel a lehetőséggel; a pályázatuk napokon belül, talán elsőként érkezik majd meg a Belügyminisztériumhoz – mondta Tállai András.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.11. 09:39:19

Bursa ösztöndíj nélkül maradtak a Pest megyei fiatalok
 
 
A megyei önkormányzat nem utalta tovább a pénzt, miután a településektől megkapta a rájuk eső részt.
 
A Pest megyei önkormányzat hibájából több száz szociálisan rászoruló Pest megyei fiatal nem jut hozzá a Bursa Hungarica ösztöndíjhoz. A települések hiába utalták el az ösztöndíj rájuk eső részét a támogatáskezelő felé, a megyei önkormányzat gazdasági okokra hivatkozva ezt nem tette meg. Az MSZP hívta fel újra a figyelmet a problémára. A párt megyei képviselője szerint törvénymódosítással kellene orvosolni a problémát.

László Ferenc, Pest megyei MSZP-s önkormányzati képviselő vetette fel a legutóbbi közgyűlésen, hogy az ösztöndíj hiányzó része miatt a hallgatók nem jutnak hozzá a megítélt támogatáshoz. Szűcs Lajos közgyűlési elnök elismerte a megyei önkormányzat felelősségét.

A javasolt törvénymódosítás lényege az, hogy a Pest megyeihez hasonló gazdasági helyzetbe kerülő önkormányzatok helyett szükség esetén az állam hitelezze meg az ösztöndíj megyei részét.
Külvilág:
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.22. 19:34:54

 A tegnapi testületi ülésen egyetlen téma volt és az nem más volt, mint Dr. Németh Mónika jegyző távozása. A testület a jegyző munkaszerződését közös megegyezéssel egyhangúlag bontotta fel. 

Közélet:
Jegyző   
Testület   
 26 Hozzászólás    

matek - 2011.02.19. 13:53:21

Bruttó másfél millió forintért gallyaz majd a Promex- Vill Bt. Évente. Ez a cég végezte a településen az előző vállalkozási szerződés alapján is a fák gallyazását. Erre azért van szükség, mert az úgynevezett biztonsági övezetben lévő fák és bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa köteles eltávolítani, amennyiben a szabad villanyvezetékek biztonsági övezeti határát ezek elérik. Mint lapunk már többször is hírt adott róla, folyamatos áramszüneteket, kimaradásokat okoz az, ha a villanyvezetékekhez a gallyak hozzáérnek.
 
Három vállalkozótól kért be árajánlatot az önkormányzat és a Pomex Vill adta a legkedvezőbbet. Volt olyan, ki ugyanezért a munkáért 2,375 millió forintot kért volna, de a középső árajánlat is húzós volt, az 1.937 millióról szólt. Mivel az előző vállalkozóval meg voltak elégedve és ezen kívül messze ők voltak a legolcsóbbak, nem csoda, hogy ismét ők nyerték el a munkát.
 
LŐVE
Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.18. 14:13:24

Bizonyára sokak örülnek annak, hogy Abonyban végre igazi bölcsőde épülhet Európai Uniós forrásból. Összesen 231 764 443 forintot nyertek a célra, a támogatás aránya 90%-os, a 10 %-os önerőt Abony városa teszi mellé. Galéria ITT (fotó: Polyák Attila)

Oktatás:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.17. 20:48:36

 Mindenki elmenekül Abonyból?

 

A MiAbonyunk nem hivatalos, de megbízható forrásból értesült arról, hogy Dr. Németh Mónika jegyző kérni fogja munkaviszonyának közös megegyezéssel való megszüntetését, vagyis a jegyzőnk is eltávozik. Mint arról lapunk már beszámolt, Dr. Urbán Ildikó aljegyző is „ elmenekült „ a településről és más magasabb beosztásban dolgozik tovább Szolnokon. Még nincs információnk arról, hogy Mónika hol folytatja tovább, de várható, hogy őt is tárt karokkal fogadják máshol, mint elismert szakembert.

 

LŐVE

Közélet:
Testület   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.16. 14:11:33

Abonynak ugyan alpolgármestere már hosszú hónapok óta nincsen, de aljegyzőnk az már van.

 

Mint lapunk arról már beszámolt, az előző aljegyző, aki kibékíthetetlen ellentétben állt a település polgármesterével, más magasabb beosztásban dolgozik tovább Szolnokon.  Az önkormányzat a megüresedő álláshelyre rögtön ki is írta az álláspályázatot és sikerült is kiválasztani a legmegfelelőbbnek ítélt jelöltet a sok jelentkező közül. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a „ felhozatalban „ voltak olyanok is, akikről nem lehetett eldönteni, hogy egyáltalán miért is pályáztak…. Nos, az álláspályázat győztese korábban Rákóczifalván dolgozott a település polgármestere mellett koordinátorként és első sorban a pályázatok tartoztak a hatáskörébe.

 

Dr. Vörös Máriának jogi végzettsége van, nyilván képben van az önkormányzati és hivatali működéssel kapcsolatban és a település bónuszként kapja a pályázatok terén megszerzett tudását. 

Közélet:
Aljegyző   
Testület   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.02.09. 18:23:23

Városunk jegyzőjének, Dr. Német Mónikának levele honlapunk olvasóinak:

Oktatás:
Oktatás   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.07. 13:35:18

/files/februar10.pdf KATT IDE!

 

Megint összeül Abony város önkormányzatának képviselő testülete. Nyilván lassan példátlan rekordot dönt meg városunk azzal, hogy heti szintre emelkedett a tetsületi ülések száma. Múlt héten a belvíz miatt tanácskoztak a városvezetők, most a porondon több, mint 20 napirendi pont lesz. Ezek közül több igen érdekes. Fognak a piac és üzletház terveivel is foglalkozni, de porondra kerül a strand és a salgóbányi tábor állapota is. Zárt ülésen beszélgetnek egy esetleges szélerőműről. Fent megtalálható a teljes kínálat.

Politika:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok