Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Önkormányzat"
Első<< Előző1234567Következő >>

veroniq - 2011.09.06. 12:38

Csak pár nap telt el, augusztus végén ülésezett az abonyi képviselő testület, de a polgármester ismét összehívta a grémium tagjait, e hét csütörtökre. Hat nyílt és öt zárt napirend szerepel az étlapon. Talán a legfontosabb a jegyzőválasztás kérdése, melyről már hosszú hónapok óta megy a vita, nem tudtak zöld ágra vergődni a testület tagjai. Lapértesüléseink szerint megint nem lesz egyetértés és nem lesz jegyzőnk. Addig pedig továbbra is Dr. Vörös Mária aljegyzőé lesz az első hegedűsi szerep a Hivatalban….

Politika:
Abony   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.26. 17:08

Abony város önkormányzatának polgármesteri hivatalában meglehetősen érdekes tábla díszeleg az előcsarnokban. Rég megszűnt cégek hirdetik magukat, úgyhogy valóságos időutazást tehet az, aki megnézegeti a feliratokat, hirdetéseket. Van még MM Eleketronikai Művek, AB AEGON iroda, Miki büfé, Rocky Ételbár..... Legalábbis a tábla szerint. Ma azonban már nincs. Talán javasolnám az illetékeseknek, hogy írják oda, hogy ez egy retro tábla, nehogy félreértés essék.... Hiszen a hozzánk, más településekről érkezők számára ez nem azt jelenti, amit nekünk. Mi tudjuk, hogy nem létező vállalkozások vannak rajta, de ők sajnos nem. A város pozitív imidzsének javításához nagyban hozzájárulna ennek az átgondolása is. Azonban ez csak egy csepp a tengerben. A képet kedves, szemfüles olvasónk küldte el nekünk mms-ben. LŐVE

Nyehehe:
Abony   
 11 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.24. 14:51

71

Politika:
Abony   
 1 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 01:54

Meghívó 2011. augusztus 25-én (csütörtök) du. 16.00 órakor tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Programok:
Testület   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.08. 12:12

Abony város önkormányzatának honlapján ez év júniusáig visszanézhetők a képviselő testületi ülésekről készült video felvételek, a média center menüpontban. Az igaz, hogy nem igazán hirdeti a város, hogy ezek bármikor bárkinek azonnal elérhetők. Nos, én ezt nem annyira csodálom, hiszen szerintem egyszerűen nincs mire büszkének lennünk ezzel kapcsolatban. Az éjszakába nyúló meddő viták még most is jellemzőek településünkre. Íme a link, ha valaki szeretne " csemegézni " és szórakozni vagy éppen sírni egyet. Várom tapasztalataikat és észrevételeiket az önkormányzati moziműsorral kapcsolatban. LŐVE

 

Link a mozihoz:  http://www.abony.hu/page.php?136

Politika:
Abony   
Mozi   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.04. 09:49

  Tisztelt Lakosok!

 
Az Önkormányzat a korábbi évek csapadékosabb időjárás következtében tervbe vette a városrész átfogó csapadékcsatornázását. Ennek első ütemeként készítette el a vízjogi létesítési engedélyezési tervet, a kritikusnak számító Abony belterület Kiss Ernő utca - Szolnoki út, Mária Terézia utca - Lázár Vilmos utca által határolt terület csapadékcsatornázására és tájrehabilitációjára. A terv a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon kapott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre.
Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.29. 12:57

Annak ellenére, hogy sajnos tilos tiltani a házalást, szemfüles Olvasónk küldött nekünk egy pár napja készült képet, melyet Dunaföldváron készített. Lapunk már számos alkalommal beszámolt arról, hogy házalók keserítik meg az abonyi lakosok életét, csengetnek, zaklatnak és figyelnek. Nyilván mindenféle kereskedelmi engedély nélkül teszik meg mindezt. A bűncselekmények számának megszaporodása Abonyban napról napra borzolja a kedélyeket. A házalók újbóli és újbóli felbukkanása csak egy adalék mindehhez. Június közepén született meg az ombudsmani jelentés, mely szerint az önkormányzatok nem tilthatják meg saját helyi rendeletben a házalást. Több települést meg is büntettek emiatt. Ennek ellenére Dunaföldváron kint van a tábla. Íme, a korábbi MTI hír ezzel kapcsolatban:

Közbiztonság:
Abony   
Házalás   
Ombudsman   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.30. 16:41:09

Holnap, azaz július 1-én zárva tart a polgármesteri hivatal. Idén első alkalommal viszont az egészségügyi intézményekben is csak ügyelet lesz, nem lesz rendelés. Így a Dr. Kostyán Andor Rendelő Intézet is zárva tart! Miért is?

Csak ügyeletet tartanak a hivatalok a köztisztviselők napja miatt

 
A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon minden év július 1-jén. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény. Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, ezért a hivatalok - a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények - csak ügyeletet tartanak.
 
Az egészségügyi intézményekben is munkaszüneti nap lesz! A Semmelweis nap Semmelweis Ignác, magyar orvos születésnapja. Semmelweis 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségü
Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.04. 15:59:00

 Döntést nehezítő tényezők

 

Kovács László az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság FIDESZ-es elnöke az előző hó végi testületi ülésen nehezményezte, hogy későn kapnak a döntéshez nélkülözhetetlen anyagokat. Ez így is van és nem egy esetben fordult már elő, hogy létfontosságú témáknál pár perccel a testületi ülés előtt kaptak anyagokat a testületi tagok. Ezeket így nincs idő elolvasni sem, nem hogy értelmezni. „ Jó lenne, ha a könyvvizsgáló szakvéleményét nem az ülés előtt pár perccel kapnánk meg! „ – fakadt ki Kovács a tavalyi év zárszámadását megelőző tárgyalás elején.

                                                   

Politika:
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.03.28. 15:44:43

Nagyításért kattints a képre!

:
Testület   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok