Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző44454647484950Következő >>

veroniq - 2011.02.24. 10:59:20

   Gyulais plakát nagyban                                                 Somogyis plakát nagyban

Oktatás:
Somogyi   
Gyulai   

veroniq - 2011.02.22. 20:06:39

 

A galéria megtekintéséhez kattints ide: KATT Fotó: KOPI

 

A mai napon tartották a Gyöngyszemek óvodájának Szelei úti egységében a hagyományos farsangi mulatságot. Képösszeállításunk erről szól. Fogadják olyan szeretettel, ahogyan azt amatőr fotósunk, Kpoi készítette Önöknek. Nos, ha más is fényképez a gyermekek farsangján, küldje el nekünk a képeket ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu. Mi boldogan közzétesszük. LŐVE

Oktatás:
Farsang   

Szeptemberre felépül Abony első önálló bölcsődéje. Az intézmény 40 gyermek ellátását biztosítja majd. Egyelőre ugyan csak 12-en várnak bölcsődei elhelyezésre, de sokan hordják gyermeküket Szolnokra. A város vezetése azonban szeretné Abonyban tartani a fiatal családokat, ehhez nagy segítség lesz az új bölcsőde is. A beruházás 255 millió forintból valósul meg, ennek 90%-át támogatásból biztosítja a város.

A gazdasági nehézségek enyhülése után bizonyára még több fiatal anyuka tud majd újra munkába állni, ehhez meg kell oldani a gyermek napközbeni elhelyezését, így bizonyára egyre nagyobb lesz az igény a bölcsődei elhelyezésre. Ebben eddig az óvodák igyekeztek segítséget nyújtani...

Galéria: ITT (fotó: Polyák Attila

Oktatás:
Oktatás   

veroniq - 2011.02.18. 14:13:24

Bizonyára sokak örülnek annak, hogy Abonyban végre igazi bölcsőde épülhet Európai Uniós forrásból. Összesen 231 764 443 forintot nyertek a célra, a támogatás aránya 90%-os, a 10 %-os önerőt Abony városa teszi mellé. Galéria ITT (fotó: Polyák Attila)

Oktatás:

Az alábbi cikket médiapartnerünk, a Duna TV ajánlja figyelmükbe:

 

Hoffmann Rózsa: Két éven belül kétszázezer forint lehet a pályakezdő tanárok alapbére

Az államtitkár elismerte, hogy az új közoktatási koncepció többletköltsége valóban háromszáz milliárd forint körüli összeg lenne - a startra vonatkozó számítások gőzerővel folynak


Már jövőre, avagy 2013-tól, de ebben a kormányzati ciklusban mindenképpen megemelkedik, várhatóan kétszázezer forintra, az egyetemet végzett pályakezdő pedagógusok alapfizetése. A start időpontja a gazdaság teljesítőképességétől függ  – nyilatkozta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában szerda este. A politikus elismerte: a korábban megjelent értesüléseknek megfelelően valóban háromszázmilliárd forint körüli többletet igényelhet a kidolgozás alatt álló új közoktatási koncepció és pedagógus életpálya-modell finanszírozása. A pénznek azonban nem azonnal, nem egy összegben, és főként nem jövőre kell rendelkezésre állnia. Az oktatásügybe beruházni viszont muszáj, ehhez megvan a politikai támogatás és egyetértés – hangzott a nyilatkozatban. Az államtitkár kijelentette: a koncepcióban tervezett nulladik felzárkóztató évfolyam kapcsán kényesen ügyelnek majd rá, hogy a szegregáció látszatát is kerüljék az új, a szakma által egyébként elsöprően támogatott megoldás kapcsán.

Oktatás:
Tanár   

Kérdezi tőlem hűséges Olvasónk, akinek nem igazán tudtam tanácsot adni arra nézve, hogy a Somogyi vagy a Gyulai iskolába írassa-e be első osztályba lépő kisgyermekét. Nos, én diplomatikusan csak annyit mondtam, hogy én tanító nénit szoktam választani, ami igaz is. Most megkérem Önöket, kedves Olvasók, hogy segítsenek társuknak a döntésben! Melyik általános iskolát válassza és miért? Induljon hát a vita, a  fórum minderről.

 

Íme Olvasónk levele:

Tisztelt Veronika!

 A korábban történő telefonos beszélgetésünkre hivatkozva írok most Önnek.  A leendő kisiskolások szüleinek szeretném, ha segítene az iskola választásban. Egy fórum elindítását szeretném  kezdeményezni, teljesen névtelenül.

Oktatás:
Oktatás   
Iskola   

matek - 2011.02.09. 18:23:23

Városunk jegyzőjének, Dr. Német Mónikának levele honlapunk olvasóinak:

Oktatás:
Oktatás   

matek - 2011.02.09. 17:59:58

Ambrus András Pest Megye Önkormányzat sajtófőnökének levele következik:

 

Tisztelt Főszerkesztő Asszony!
 
 
Köszönjük, hogy a Bursa Hungarica ügyében haladéktalanul megkeresett bennünket. 
Sajnálom, hogy nem tudok jó hírrel szolgálni. Mint korábban is megírtuk, és minden megkeresés esetén elmondtuk az ösztöndíjasoknak: A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat 2010-2011-es fordulójához (sok éves gyakorlatnak megfelelően) csatlakozott Pest Megye Önkormányzata, az általa vállalt kiegészítő támogatást nem tudja utalni. Továbbá, bizonytalan, hogy mikor tud eleget tenni ebbéli kötelezettségének, de e tartozást amint lehet, ki fogja egyenlíteni. Tájékoztatom viszont arról, hogy a közgyűlés január 28.-i ülésén meghozott döntése értelmében, 2011. január 1-től Pest Megye Önkormányzata már nem vállalja az ösztöndíj kiegészítését.
 
Kérdésére válaszolva: a késlekedés egyértelműen és kizárólag a megyei önkormányzat felelőssége; és bár az Abony város által átutalt összeg nem a megyei önkormányzat számláján van (soha nem is volt!), de valóban az a helyzet, hogy a hallgatók addig nem juthatnak hozzá a város által már átutalt összeghez, amíg a megyei kiegészítés nem érkezik meg (szintén) a minisztériumhoz. A megyei önkormányzat késlekedése így a hallgatókat kétszeresen sújtja. 
Oktatás:
Oktatás   

Már hírt adtunk arról, hogy Abonyból több általános iskolás korú gyermek szülei döntöttek úgy a közelmúltban, hogy az egyik szomszédos békés kis település iskolájába viszik át gyermeküket, illetve oda íratják be első osztályba. Most is sokan járnak az úgynevezett suliváró programra Abonyból is. Tehát egyre többen lesznek azok, akik Kőröstetétlenre, az Árpád Fejedelem Általános Iskolába járnak városunkból. Most meglátogattam a gyerekeket, néhányukat lencsevégre kaptam és megkérdeztem őket, hogy hogyan is érzik magukat ebben az iskolában.

 

Legnagyobb meglepetésemre a mosolygós kisdiákok soraiban ott volt Jenes Virág is, aki – mint arról lapunk is beszámolt- tüdőtranszplantáción esett át. Virág boldogan mosolyog és beszélget velünk. Mint az iskola igazgató helyettesétől, Bánné Hornyik Máriától megtudtam, nagyszülei azért hozták el őt ide, mert itt biztonságban tudják a kislányt. A kiscsoportos foglalkozások miatt kellő figyelem jut rá is és társaira is, akik vidáman, mosolyogva mesélnek nekem az itteni életről.

Oktatás:
Iskola   

Térítési- és tandíj befizetés!

 

A 2010/2011-es tanév II. félévi
térítési- és tandíj befizetésének helye és időpontja:

 

a zeneiskola irodájában munkaidőben
8.00 - 16.00 óráig

Utolsó fizetési határidő: február 15.

 

Kérjük, hogy fizetési kötelezettségüknek a
fenti idõpontig tegyenek eleget!

 

Zeneiskola Vezetősége


Fotó: matek

Oktatás:
Első<< Előző44454647484950Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok