Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző44454647484950Következő >>

veroniq - 2011.03.03. 13:09:15

Galéria megtekintéséhez klikk ide.

 

 Farsangoltak a Mazsolák is

 

A Pingvines óvoda Mazsola csoportjának gyermekei is farsangoltak a közelmúltban. A kicsik boldogan öltötték magukra a színpompás és ötletes jelmezeket. Volt sok móka és tánc. Egy régi népszokáshoz kapcsolódóan elégették az úgynevezett kiszebábot is.

 

Oktatás:
Farsang   

veroniq - 2011.03.03. 10:37:25

Több abonyi diákot is érinthet a szolnoki takarékossági intézkedéscsomag, melyek keretében iskolákat vonnak össze és karcsúsítanak. Talán a legmeglepőbb történés az lehet, hogy aTiszaparti Gimnázium összevonásának lehetőségét vizsgálják a Széchenyi Gimnáziummal, a közös intézmény a Széchenyi épületében lenne. Ugyanakkor a Tiszaparti épületében létrejöhetne a római katolikus egyház fenntartásában működő egyházi általános iskola és nyolc osztályos gimnázium. A tárgyalások alapján a váci püspökség akár a Tiszaparti Gimnázium egészét is átveszi, a tárgyalások a Tiszaparti pedagógusainak, majd a diákok és a szülők bevonásával megkezdődik.

Oktatás:
Szolnok   

Zsolti - 2011.02.28. 16:13:58

Tisztelt Szülők!

 

Mielőtt gyermeküknek iskolát választanának, kérem, ismerkedjenek meg a kőröstetétleni Református Általános Iskolával és az itt folyó pedagógiai munkával. Iskolánk a ceglédi Református Általános Iskola tagintézményeként működik. Tanulóinknak csak- nem a fele a környező településekről (Jászkarajenő, Abony, Törtel) kerül ide a helybeli gyermekek mellé. A bejárást ingyenes iskolabusszal biztosítjuk. Diákjaink délutánonként napköziben készülhetnek fel a következő tanítási napra. Keresztyén nevelési programunkban jelentős szerep jut az erkölcsnek és a család szeretetének. Oktatásunk során minden tantárgyból időtálló tudást közvetítünk. Célunk, hogy tanulóinkat felkészítsük a középiskolai továbbtanulásra. Növendékeinket testben és lélekben meggazdagodva megfelelő tudással szeretnénk további útjukra bocsátani. A gyermekközpontú oktatás-nevelés során egyaránt fontosnak tartjuk a rászorultakkal való kiemelt foglalkozást valamint a tehetséggondoz

Oktatás:
Oktatás   

veroniq - 2011.02.28. 15:49:42

Galéria megtekintéséhez klikk ide. Íme, a Somogyi iskola 1. m. osztályának forsangi képei, közkívánatra!

 

Ha Ön is szeretné velünk megosztani képeit, szóljon: szerkesztoseg@miabonyunk.hu, vagy hívjon: 30/9-670-313

Oktatás:
Farsang   
Somogyi   

Szeptember óta nem kapnak fizetést azok, akik megbízási szerződéssel dolgoznak Pest megyének. Így többek között ingyen foglalkoznak fogyatékos gyerekekkel hónapok óta gyógypedagógusok, logopédusok, pszichológusok. A Pest Megyei Önkormányzatnak nincs pénze, kormányzati segítségben bíznak, ám legjobb esetben is csak 5-6 hónap múlva tudnak fizetni. 

 

Szinte nevetségesnek tűnnek Pest megyéből az olyan grandiózus kormányzati tervek, minthogy a pedagógusok havonta nettó 200 ezer forintot keressenek, vagy Rogán Antal bérkommandó hadjárata, amely azt ellenőrzi, hogy a béreket megemelte a munkáltató, úgy ahogy azt ajánlották. Mindezekhez ugyanis bér kell.

Oktatás:
FIDESZ   
Tanár   

veroniq - 2011.02.26. 21:10:14

Galéria: ITT (fotó: Polyák Attila)

 

A kőröstetétleni általános iskolában is farsangoltak a héten. Csuda jó hangulat jellemzte az eseményt, ahol a szülők még csokiesővel is kedveskedtek a gyerekeknek. Most megmutatjuk Önöknek pár fénykép erejéig, hogy a Ceglédi Református Általános Iskola tagintézményében hogyan mulattak a nebulók. LŐVE

Oktatás:
Farsang   

admin - 2011.02.26. 18:42:14

Galéria megtekinthető: ITT (fotó: Polyák Attila)

 

Idén 7. alkalommal rendeztük meg a Somogyi Imre Általános Iskolában az Állatok Birodalmában címmel kiírt Megyei Mesemondó Versenyt. 54 gyermek nevezett. Ebben a tanévben egy külön kategóriát indítottunk az abonyi nagycsoportos óvodások részére.

Érkeztek versenyzõk Nagykõrösrõl, Gyálról, Kakucsról, Inárcsról, Gyálról, Tápiószentmártonról, Dabasról, Tápiószelérõl, Budaõrsrõl.

Helyezések:

Óvodások:

Oktatás:
Somogyi   

veroniq - 2011.02.25. 13:10:11

A címben olvasható jelmezek voltak többségben az idei farsangon, az Arany János úti oviban is. Meglestem a gyerekeket, akiknek boldog mosolyt csalt arcára az alkalom. Igazi csuda móka volt számukra ez a nap. Galéria: ITT

Oktatás:
Farsang   

Abony eddig " lájkolja " a Szilasi és társa Kft-t, mely cég a közbeszerzési eljárás után elneyrte az új bölcsőde építésének jogát. A fiúk nem sokat " lacafacáznak ", nekik sem a hó, sem a hideg nem jelent akadályt. Nem úgy, mint az elhíresült és közben már csődöt jelentett GENÉP, mely vállalkozás volt az, amelyik az Egészségügyi Centrumot botrányos módon építette. Szilasiék Abonyt egy új látványossággal is megörvendeztették ideiglenesen egy nagy darunak látszó úgynevezett betonpumpával. Nyilvánvaló, hogy határidőre végeznek az építkezéssel. Még egy nagy jó pont az építő cégnek, hogy helyi abonyi vállalkozóktól is szereznek be építési anyagokat. Jó és minőségi munkát továbbra is Szilasiék! LŐVE

Oktatás:

veroniq - 2011.02.24. 13:08:56

 

A galéria megtekintéséhez kattints ide: KATT Fotó: LŐVE

 

A mai napon csuda farsangi mókát tartottak Abonyban a Gyöngyszemek Óvodájában, az Apponyi úti oviegységben. A fergeteges hangulatból adunk most egy kis ízelítőt. Egy biztos, a képek képtelenek visszaadni mindazt a vidámságot, amit a gyerekek a mai napon éltek át. Az óvónénik remek színielőadással kápráztatták el a közönséget, mindannyiunk örömére. Ezt, ahogy képeink is bizonyítják, a felnőttek talán még jobban élvezték, mint a gyerekek!

 

LŐVE

Oktatás:
Farsang   
Első<< Előző44454647484950Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok