Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző43444546474849Következő >>Utolsó

matek - 2011.04.01. 15:38:37

Nagyításhoz kattints a képekre!

2011. március 10-én Dunakeszin Regionális Gitárversenyen a IV. korcsoportban Szeghő

Katalin képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára: Melczer Zoltán.

Katinak ezúton is gratulálunk, és köszönjük a szép versenyprodukciót, illetve Melczer tanár úr felkészítő munkáját.

 

 

2011. március 25-én került megrendezésre Szentendrén a VI. Megyei Fuvolaverseny.

A megmérettetésen iskolánkat két növendék képviselte: Brezvai Anna és Petrezselyem Eszter Zsófia.

Örömmel nyugtázhatjuk, hogy mindkét fuvolista palánta kategóriájukban magas pontszámot ért el, sőt PETREZSELYEM ESZTER ZSÓFIA       I. helyezéssel tért haza.

Nyereménye FON-TRADE vásárlási utalvány, a Művészetek Palotájába 2 db hangversenyjegy, valamint 2 db fuvola kotta.

 

Felkészítő tanáruk Tatár Csilla, zongorakísérő Polyákné Györe Éva tanárnő volt.

 

Sok szeretettel gratulálunk növendékeinknek, felkészítő tanáraiknak és a zongorakísérőnek.

Oktatás:

 Nemzetközi Hegedű Fesztiválon jártak növendékeink

 

2011. március 25-26. között második alkalommal került megrendezésre Törökszentmiklóson a Nemzetközi Hegedűfesztivál. Az első alkalomhoz képest még több fiatal hegedűs vállalkozott a megmérettetésre. 8 országból összesen 50-en vetek részt (Finnország, Lengyelország, Németország, Svájc, Románia, Szerbia, Szlovákia, Magyarország).

 

5 korcsoportban mérték össze tudásukat a gyerekek. Abonyból két kislány: Bognár Szonja – mint a legfiatalabb versenyző - és Török Anna Borbála képviselte a Bihari János Zeneiskolát az I. korcsoportban. Ebben a csoportban 20 hegedűs mutatkozott be. A zsűri 3 gyermek produkcióját arany oklevéllel értékelte, Bognár Szonja és Török Anna Borbála ezüst oklevelet és további 3 versenyző bronz oklevelet kapott, a többi versenyző a sikeres szerepléséért oklevél elismerésben részesült.

Oktatás:

BIHARI Hírmondó

 

 

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni Abony város minden polgárának azokról a programokról, versenyekről, eseményekről, melyek a közelmúltban zajlottak, vagy a közeljövőben kerülnek megrendezésre a Bihari János Zeneiskolában.

 

A teljesség igénye nélkül lássuk a programokat kronológiai sorrendben:

Oktatás:
Blogok   

 

Mint arról lapun k már beszámolt Önöknek, a Ceglédi Református Általános Iskola kőröstetétleni tagintézménye szeretettel fogad diákokat a környező településekről is. Sőt, az átjárást ingyenes iskolabusszal oldják meg, mely majdnem kapuig viszi a gyerekeket. Sokan nem tudják, de óvodába is lehet jelentkezni a szomszédos településre is. Ugyanúgy viszik a kicsiket az iskolabusszal, háztól házig, végig pedagógus felügyelet mellett. Az ottani ovit a közelmúltban teljes mértékben felújították, eszközellátottsága remek.

Oktatás:

veroniq - 2011.03.19. 14:14:39

2011. március 8-án egy Tavaszváró vegyes tanszaki hangversenyt rendeztünk a Bihari János Zeneiskola hangversenytermében.

A műsorban az alábbi zeneszámokat adták elő iskolánk tanulói.

Köszönjük a szereplők és a felkészítő tanárok munkáját.

 

Legközelebbi hangversenyünk a Testvéri hangverseny lesz április 12-én, melyre ezúton is szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Bakosné Kocsi Judit

Igazgató

 

Íme a hangverseny szereplői:

Oktatás:

veroniq - 2011.03.17. 18:16:31

 

  A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt, középiskoláknak meghirdetett Társadalmi Szolidaritás (TÁRS) pályázati programjában sikeresen pályázott.


„ A 2011. év az Önkéntesség Európai Éve, ennek a szellemében valósítjuk meg legújabb pályázatunkat”

2011 tavaszán TÁRsadalmi Szolidaritási programot szervezünk önkéntes kinizsisek foglalkoztatásával. Iskolánkkal együttműködik a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, valamint a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület.

Oktatás:

Március 4-én rendezték meg Szolnokon A LÜK bajnokság területi fordulóját. Iskolánkat 2 harmadikos tanuló képviselte (Varga Krisztián 3.t, Hegedűs Tímea3.mt ). A területi fordulón 9 feladatlapot kaptak a gyerekek: nyelvtan, matematika és logika témakörében, amelyet egy speciális LÜK tábla segítségével kellett megoldaniuk. Nagy örömünkre Varga Krisztián 2. helyezést ért el. Így ő képviselheti iskolánkat az országos bajnokságon, amelyet májusban rendeznek meg Budapesten. Felkészítő tanára: Gönczölné Mádi Friderika.

Oktatás:
Somogyi   

Zsolti - 2011.03.09. 11:26:57

Nagyításért kattints a képre!

Oktatás:
Oktatás   

Dórika - 2011.03.09. 10:22:03

Mint arról már beszámoltunk, Pest megye tetemes tartozást halomott fel az utóbbi időben, melynek következményében néhány pest megyei iskolában a tanulók nem kaptak ebédet. A tartozás már a tankönyvellátást is fenyegeti

 

Előfordulhat, hogy a Pest megyei önkormányzat 2010-es, tetemes tartozása miatt nem, vagy csak előrefizetés mellett fognak tankönyvet szállítani az iskolákba a terjesztők és a kiadók - írja közleményében a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete.

Nemcsak az iskolai étkeztetés árával tartozik Pest megye önkormányzata, hanem 2010 szeptembere óta a tankönyveket sem fizették ki, állítják a közleményben, ami szerint 50 millió forinttal tartoznak a tavalyi tankönyvek árából a tankönyvterjesztőknek, annak ellenére, hogy a tankönyvellátásra járó normatív támogatás teljes összegét megkapták 2010. augusztusában.

Oktatás:
Iskola   

veroniq - 2011.03.05. 09:43:32

Nem mondunk azzal semmi újat, hogy egyre több a lelki beteg, és szerencsére az olyan páciens is, aki nem ódzkodik attól, hogy szakértői segítséget kérjen. De azzal már sokkal inkább, hogy a pszichológusoknak sincs aranyéletünk, legalábbis, ami a megélhetésüket illeti. Ennek ellenére évek óta töretlen a pszichológus képzés népszerűsége

 

"Csak mítosz, hogy pszichológusként sokat lehet keresni, ha mögé nézünk kicsit a dolgoknak, máris kiderül, hogy nem is annyira vonzó a megkereshető összeg; évekig tart, amíg az ember egyáltalán visszakeresi azt a pénzt, amit a képzésére fordított" – szögezi le rögtön az elején Szajcz Ágnes klinikai szakpszichológus megkeresésünkkor. A felvételi statisztikák azonban nem arról árulkodnak, hogy az érdeklődők visszariadnának a pálya kihívásaitól. A pszichológus képzés évek óta az egyik legnépszerűbb bölcsész szak. 

Oktatás:
Oktatás   
Első<< Előző43444546474849Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok