Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Iskola"
123Következő >>

veroniq - 2015.08.08. 12:55

 

Százezer forintnál is magasabbra rúghatnak a szeptemberi tanévkezdés költségei egy átlagos kétgyerekes családban, ezért a hátralévő szűk egy hónapban alaposan körül kell nézni, hol éri meg beszerezni a szükséges tanszereket. Jó hír a szülőknek, hogy az idén már nem kell előre kifizetni a tankönyvcsomagokat, sőt még többen kapják majd ingyen a kiadványokat, a családok iskolakezdési terheinek könnyítése érdekében pedig már augusztus végén elutalja az állam a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.05.26. 14:28

 

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt. Tavaly több mint ötezer családtól vették el a hiányzások miatt a családi pótlékot. 

 

Negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében, a 2013-2014-es tanévben a legtöbb gyerek – 1167 Borsodban hiányzott ötven igazolatlan óránál többet, ez a megye adja a hiányzók egyötödét.

Közélet:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.02.16. 18:44

 

Olvasáshoz, nagyításhozz kattints a címre!

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.29. 08:12

MTI- Délután négyig minden tanulónak kötelező az iskolában maradnia. Ezt is előírja az új törvény.... -  Elindul a pedagógus-életpálya új rendszere, átlagosan 34 százalékkal nő a pedagógus munkakörben dolgozók bére, bevezetik felmenő rendszerben az erkölcstan, illetve a hittan oktatását, az általános iskolákban délután 4 óráig foglalkozásokat kell biztosítani - ezek az új köznevelési törvény szeptember 1-jén életbe lépő legfontosabb változásai.

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.08.22. 12:46

MTI-  Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) határozza meg, hogy melyik az a 200 iskola, ahová bűnmegelőzési tanácsadót vezényelnek – írja a csütörtöki Népszabadság. A tanácsadók szeptemberben kezdik meg munkájukat; többségüket a korábban, még nyugdíjkorhatár előtt szolgálati nyugdíjba vonult bűnügyesekből toborozták, de volt, ahol a helyi rendőri vezetők választották ki az iskolák leendő "rendőreit".

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.18. 10:35

116

Közbiztonság:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.18. 10:22

A kiemelten veszélyeztetett iskolákban megkezdi működését az iskolarendőrség – jelentette be a belügyminiszter pénteken Budapesten. Pintér Sándor a most alakult Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a nyomozók a tantestület tagjaként vesznek részt a nevelő munkában. A belügyminiszter azt mondta, új szintre kell emelni a közbiztonságot, a bűnmegelőzéssel kapcsolatban a sok elméleti munka felhasználásával a gyakorlatra kell helyezni a hangsúlyt. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság munkája jó példa arra, hogy megfelelő stratégiával lehet eredményeket elérni – tette hozzá.

Közélet:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.03. 09:54

139

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.08.18. 12:19

Ismerős a következő tünetegyüttes? Nekem igen.... - Lassan véget ér a nyár, az ősz kezdetével változékonyabbra fordul időjárásunk. A nyári szünidőt a gyerekek számára egy sokkal megterhelőbb időszak követi, gyakran tapasztalhatunk náluk fokozott fáradtságot, fejfájást. Szeptemberben ismét iskolába mennek a nebulók. Szülőként is, pedagógusként is gyakran tapasztaljuk, hogy az eddig örökmozgó gyermekünk fáradékonnyá.....

Oktatás:
Iskola   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.04.11. 11:01

Hamarosan Abonytól is elviheti az állam az általános iskolákat. A nagykőrösi zeneiskola már biztosan állami kézbe kerül. Ennek kapcsán és a változó nyugdíjtörvény miatt az ottani igazgatónő lemondott. Vannak olyan települések, akik kimenekülnek ebből a kényszer szülte helyzetből és úgy érzik, hogy az állam helyett az egyház gondosabb gazda lehet. Abonyban még nem merült fel a lehetősége annak, hogy állami helyett egyházi oktatási intézmények legyenek. 

Oktatás:
Iskola   
Egyház   
Kocsér   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok