Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6878, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

A Tisza alacsony vízállásának köszönhetően tovább folytathatták a régészek Szolnoknál az 1562-en épült fahíd feltárását, miután a mostani vízmagasságnál újra előbukkantak az egykori átkelő cölöpmaradványai. A mostani vízállás lehetőséget adott arra, hogy a hídpillérek cölöpjeit újra átvizsgálják, mégpedig úgy, hogy a korábban üledéktől eltakart cölöpök egy részét letisztítsák - mondta Kertész Róbert, a szolnoki Damjanich múzeum régésze.

Történelem:
Szolnok   

Ma kedves Olvasónk, Markó Ferenc, a nagy gyűjtő, ismét fantasztikus kortörténeti remekkel örvendeztetett meg bennünket. Azt mondja, hogy pont a mai napon szabadalmaztatták a varrógépet. Sajnos nem találtam erre vonatkozóan bejegyzést az interneten, de Feri ebben biztosan százszor okosabb nálam. Tehát: Felteszem ide ezt az abonyi dokumentumot, melyen lehet ámuldozni és remélem Feri szokásához híven megkommenteli. 

Történelem:
Blogok   

Az itt látható néhány régi képpel kedves Olvasónk örvendeztetett meg bennünket. Gondolom szakavatott olvasóink bekommentelik majd a képeket. Ha Önök is szeretnének megosztani velünk hasonlóakat, kérem küldjék el nekünk ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Történelem:
Abony   

Tegnap Szolnokon jártam. Fura karavánokkal futottam össze a "4-es"-en. Mintha, a múlból "teleportálták" volna őket. Kinézetüket és állapotukat illetően is. Valamennyien a gigászi szovjet hatalom műszaki remekei voltak. Zaporozsec, Volga, Zsiguli, vagy az Ural motorkerékpár, mind-mind a távoli álmaink vágyaiként ismertek a nyolcvanas évek végéig.

Történelem:
Autó   
OldTimer   
Blogok   

Kedves, nyáraspáti Olvasónk keresett meg  engem azzal, hogy megnézte és megfényképezte nekünk a  volt lőszerraktár épületét, mely Cegléd után, Törtel irányában található. Ő maga is itt, illetve pontosabban a laktanyában dolgozott, parancsnoki sofőrként. " Magára a laktanyára meg már milliókat kifizettek az őrzésre, de az is gyakorlatilag így ki lett fosztva. Még a hadtest épülete is. Sok kép a cikkben a jelenlegi állapotokról!

Történelem:

Olvasónk Ellike, ajánlotta fegyelmembe a mai jeles napot: A nándorfehérvári diadal a magyar-török háborúk egyik legjelentősebb eseménye. 1456. július 4–21. között a keresztény magyar és szerb katonák, Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán hatalmas túlerőben lévő seregével szemben, majd július 22-én, Hunyadi János és Kapisztrán János vezetésével a vár melletti csatában győzelmet arattak a török felett.

Történelem:

Gyermekkoromból emlékszem még arra, hogy mennyire jó érzés volt látni a múlt itt hagyott emlékeit, a szépen díszelgő, sokszor hófehérre meszelt kilométerköveket. Mára eltűntek, helyüket rondaságok, fémtáblák vették át. Nyilvánvaló, hogy a közúthálózat fejlesztése maga után vonta az utak átszámozását is, de ennek ellenére sajnálom köveinket. Valahogyan megmenthetők lettek volna.

Történelem:
Erdély   

Ezt a  térképet kedves, Amerikában élő Olvasónk osztotta meg velünk, közzéteszem mindenki okulására. Ha nagyban néznéd, kattints a címre!

Történelem:
Trianon   

veroniq - 2012.06.05. 10:00

Az országos tudósítások arról szólnak, hogy a pártok Trianon évfordulója alkalmából sem igazán bírtak magukkal és egymást is vegzálták a különféle helyeken elmondott beszédeikben. Ez minden, csak nem a nemzeti összetartozás. Ahogyan ezt már sajnos megszokhattuk, megélhettük. Most egy érdekességet osztok meg Önökkel, azt, hogy miért nem harangoztak az egyházak, annak ellenére, hogy ezt kérte a nagypolitika tőlük. Gáncs Péter evangélikus püspök szerint a harangozás központi elrendelése szükségtelen, és idegen a reformáció egyházainak jó rendjétől.

Történelem:
Trianon   

118 éve hunyt el Kossuth Lajos, az egyik legismertebb magyar történelmi személyiség, akinek a hangját még ma is hallhatjuk egy különleges, 1890-ben rögzített felvételen. Hallgassák meg a páratlan felvételt, érdemes.Kossuth hangját ma is az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtára őrzi. A két fonográfhengerre Kossuth Lajosnak az aradi vértanúk emlékművének felavatására szánt ünnepi beszédét rögzítették. Ha nagyban néznéd, katt a címre!

Történelem:
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok