Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Az alábbi beszédet, mely október 25-én, a Katolikus Nagytemetőben, a II. Világháborús Emlékmű avatásán hangzott el teljes terjedelmében, változtatás nélkül osztom meg Önökkel, méltó emléket állítva ezzel az összefogás gyönyörű példájának. A beszéd tartalmazza mindazok neveit, akik hozzájárultak az Emlékmű állításához.

Képgaléria IDE kattintva

Történelem:
Abony   

 

Az alábbiakban a II. Világháborús Emlékmű abonyi avatóján készült beszédet teszem közzé, melyet Baráth Szilárdtól, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztályának szakreferensétől kértem el. A szónok beszédét ezúttal tisztelettel megköszönöm, kérem olvassák el, érdemes! A jelenlévők áhítattal hallgatták, ezt is, csakúgy, mint a többiek mondandóját. Ez a beszéd ad egy kis történelmi  ízelítőt az elmúlt kor borzalmairól, szenvedéseiről, és persze a kegyeletről.

Íme, a beszéd:

Kedves Abonyi polgárok! Tisztelt Megemlékezők!

Megtiszteltetés számomra, hogy Önökkel együtt részese lehetek egy társadalmi kezdeményezés által elkészült emlékhely felavatásán.

Történelem:
Abony   

Kedves abonyi Olvasónk sok esetben örvendeztetett már meg bennünket saját maga által megrajzolt épületekkel. Megmutatta, hogyan festenének régi épületeink felújítást követően. Most egy egészen egyedi dolgot kaptunk tőle. Szeretettel ajánlom Önöknek! Fogadják úgy, ahogyan ezt Ő készítette Önöknek. Szeretettel!

Olvasáshoz katt a címre!

Történelem:
Történelem:
MSZP   

Interneten való barangolásom közben találtam az alábbiakban olvasható diplomamunkát, melyet jó szívvel ajánlok mindazok figyelmébe, akik érdeklődnek városunk történelme iránt. Idézek belőle egy részt:

" 1920. ápr. 10-e után érkezett Abonyba a 3. Prónay-század fele, Molnár Endre főhadnagy vezetésével. Áthelyezésüket az indokolta, hogy a helyi karhatalom leszerelésekor olyan események történtek, melyeket - először az ellenforradalmi rendszer történetében – zendülésnek minősítettek. Molnár főhadnagy ezt az állítást a parancsnokságára küldött jelentésében cáfolta . A rend fenntartásával megbízott Molnár ugyanakkor megjegyezte, hogy a lehető leggyengébbnek ítélte a leszerelt karhatalom fegyelmét, ami szerinte annak korrupciós hajlamában merült ki.

Történelem:
Abony   

Elhangzott a Somogyi Imre Általános Iskola őszi pedagógiai napok rendezvényén. Képgaléria IDE kattintva.

Tisztelt emlékezők, kedves megjelentek!

         1914-2014. Éppen száz esztendeje, hogy lángba borult a világ. Megkezdődött az első világháború, amelynek négy éve mind Európa, mind az egész világ történetének borzasztó, az áldozatok millióit követelő időszaka volt.  Az emlékezés kapcsán felidézzük az eseményeket, tisztelettel adózunk a hősök emléke előtt, függetlenül attól, hogy melyik nemzet küldte őket a frontok vágóhídjára meghalni, elnyomorodni, olyan célokért, amelyekkel lélekben egy pillanatra sem tudtak azonosulni. Hivatalosan 1924-ben, a törvénybe iktatott „Hősök napján” emlékeztek először a világháború áldozataira. 1945-től a rendszerváltásig elmaradtak az ünneplések.

Történelem:
Somogyi   

Rovatunk támogatója a CULTURE CAFE.- Ha tanár lennék, különösen, ha történelmet oktatnék, bizonyára elvinném tanítványaimat Markó Ferenc fényképkiállítására, melyet néhány napja nyitottak meg az érdeklődők előtt az abonyi Kultúra Házában. A lelkes gyűjtő, műértő igencsak kiművelte már magát az I. Világháború témájában ( is ), és a képekről mesélt a jelen lévőknek. A kiállításon 16 paravánon, mintegy 250 fénykép segítségével mutatják be az első „ világégés „ legfontosabb momentumait, mely számos abonyi vagy helyi vonatkozású témát is feldolgoz. Számomra mindig megdöbbentőek a helyi katonasírok, és az a jelenet, amikor elviszik a két templomunk harangját azért, hogy abból ágyút vagy lövedéket öntsenek. Látható fényképen Tóth Ernő nyugalmazott testnevelő tanár nagyapja, aki hazatért a háborúból, de Markó Ferenc is érintett, mert az ő nagypapája Isonzóból tért haza. Sokan visszajöttek, még többen sosem… A Világháború egyre véresebbé vált, örök tanulságul az emberiségnek.

Történelem:

Kedves Olvasónk, aki már többször osztott meg velünk fantasztikus olvasnivalókat, küldte ezt az érdekes összefoglalót a repülésről. Fogadják, olvassák szeretettel!

 

A repülésről!
Az Ember repülési vágya ősrégi. Mindig is ábrándozott a levegőbe emelkedésről. Szeretet volna repülni úgy, mint a madarak. Képzeletük alapján az egekben lakó angyalokat is madárszárnnyal, embertestűnek képzelték el, és ábrázolták.Képzeletük alapján az egekben lakó angyalokat is madárszárnnyal, embertestűnek képzelték el, és ábrázolták.

Történelem:
Repülés   

Ezt írják:

Arany János előző írásunkban említett sírverseit adjuk most közre, betűhív átiratban. Sem a helyesíráson, sem a szövegeken nem változtattunk. A négy jeles kőrös személy mindegyike valamilyen módon kötődik Arany Jánoshoz: Bordács Dániel ügyvéd a barátja, Károlyi Sámuel 1848-as katonaorvos, a fiatalon elhunyt Szász Polyxena “Iduna” néven romantikus költőnő, míg Kupai Kovács Mihály földbirtokos és nagyvállalkozó egyszerűen csak a szomszédja volt.

Történelem:

veroniq - 2014.03.27. 20:25

 

Egyetlen egy kérdésem van csupán: Abony melyik régi épületének részletét láthatjuk ezen a képen? Ha elkerülte eddig figyelmüket, rédemes jobban szétnézni, mert a mindennapos csodák velünk élnek! Igaz, ez a  csoda már megérett egy kiadós rekonstrukcióra.

Történelem:
Abony   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok