Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

A kormány döntése értelmében Magyarország német megszállására emlékeztető emlékművet állítanak a budapesti Szabadság téren. Március 19-re le is kell készülnie, ezért kiemelt beruházássá nyilvánítják.  Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapest belvárosában. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. 

Történelem:

Nagyon Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok a honlap minden olvasójának! Továbbá ugyanezt kívánom minden magyar honfitársamnak, barátomnak határokon innen és túl!  Kissé szokatlan Karácsonyi képeslap galériával, az első világháború, "a nagy háború" kitörésének közelgő 100. évfordulójára szeretném felhívni mindenki figyelmét! Markó Ferenc

Történelem:
Blogok   
Abony   

Egy T-34-es szovjet tank maradványait ásták ki a föld alól Ukrajnában, amelyet napra pontosan 70 évvel kilövése után találtak meg - adta hírül a hétvégén az ukrán média. A tankot a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében lévő Turbivka falu mellett már tavaly tél óta keresték. A helybeliek beszélték ugyanis, hogy a második világháborúban, 1943. november 15-én a település közelében a németek kilőttek egy szovjet tankot. Ezt korabeli iratok is megerősítették.

Történelem:

A mai napon az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, Tűzszerész Járőrszolgálatának katonái elszállították megsemmisítésre azokat a páncéltörő lövedéket Abony külterületéről, amelyek roncskutatás során kerültek megtalálásra. Az elmúlt két hétben abonyi és újszászi roncskutatók egy szovjet T 34/85-ös típusú harckocsi maradványainak feltárását végezték Abony Rózsás-halomtól keletre, Salac Gyula elbontott tanyája mellett.

Történelem:
Blogok   

veroniq - 2013.10.23. 18:07

A Mai Manóház című honlapon IDE kattintva csodálatos korabeli képeket nézegethetünk. Fotó: Erich Lessing: Budapest, 1956, © Erich Lessing/Magnum Photos - A többi képnek is ő maga a szerzője. A mai napon minden párt megemlékezést tartott, ebből adunk egy kis ízelítőt most. (MTI) - 1956-ban nem lehetett tovább tűrni, mert nem volt mire várni, mindenki érezte, hogy nincs tovább - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Hősök terén tartott október 23-i ünnepségen, A szabadság napja elnevezésű állami rendezvényen.

Történelem:
1956.   

Markó Ferenc abonyi roncskutató is részt vett a feltárásban!- Ismét egy második világháborús repülőgéproncs került felszínre Magyarországon, és ezáltal a háború egy újabb áldozata lelhet hazájában végső nyughelyre az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által üzemeltetett Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhely roncskutatóinak köszönhetően, akiknek kiemelt feladatuk a magyar katonai repülés történetének és tárgyi emlékeinek kutatása. Képgaléria IDE kattintva elérhető

Történelem:
Blogok   

1945. augusztus 9. Az Enola Gay B-29-es amerikai bombázó ledobja a Little Boy elnevezésű bombát - az első élesben bevetett nukleáris fegyvert - Hiroshima városára. A város a földdel vált egyenlővé, nagyjából 60.000 ember azonnal életét vesztette. Fel sem tudjuk becsülni azoknak a számát, akik csak pár hónapal, vagy évvel később haltak bele a támadás okozta daganatos megbetegedésekbe, akiket egy életre nyomorékká tett a támadás, vagy akiknek a leszármazottai is szenvednek a sugárfertőzés hatásaitól.

Történelem:
Háború   

Szolnok — Hét évtizede látták utoljára bajtársai, amikor vadászgépe kivált a többi közül, és lezuhant Szolnok mellett. Viktor Nyikolájevics Gaponovot azóta várják otthon szerettei, és reménykednek abban, hogy egyszer újra hallanak a fiatalon eltűnt pilóta felől. Az orosz alhadnagy felkutatását egy magyar zászlós és roncskutató, Magó Károly vállalta magára.

Történelem:

Többek között az abonyi Kelemen János tizedes neve is nagy valószínűséggel szerepelni fog a hősi emlékművön.

 http://www.roncskutatas.hu/node/14998

Történelem:
Blogok   

Nos, a fentiek tények. Erre hívta fel figyelmemet több olvasó is. Idén lesz a 20 éves évfordulója annak, hogy Abony visszakapta városi rangját. Ez nem egy automatikusan adományozott cím volt, sok minden előírásnak meg kellett felelni, de kérelmezni is szükséges volt annak idején.

Történelem:
   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok