Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7572, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Történelem"
1234Következő >>

veroniq - 2016.09.04. 16:04

 

 A tavalyi évhez hasonlóan Tóth Pál, az abonyi labdarúgók egykori remek kapusa főszervezésében ismét megrendezték az idős labdarúgók találkozóját a pályán. Most is csodálattal vegyes áhítattal vettem részt az eseményen, szeptember 3-án, ahol a jelen lévők kegyelettel emlékeztek meg egykori csapattársaikra is. Az elhunytak emléktábláját megkoszorúzták, majd egy finom ebédet fogyasztottak el közösen. A menü mennyei sertéspörkölt volt burgonyával és savanyúsággal, de rengeteg sütemény is jutott az asztalra. Egy hatalmas torta is előkerült a hűtőszekrényből, a 80. évüket betöltött csapattársak üdvözletére fogyasztották el ezt közösen a résztvevők. A rendezvényen beszédet mondott Tóth Pál, aki sajnálatát fejezte ki, hogy néhányan nem jöttek el a rendezvényre. Tóth Ernő nyugdíjas testnevelő tanár idézte fel a régi szép időket, aki elmondta, hogy idén hátom kiállítását is megrendezték a Kultúra Házában.

Sport:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.01.06. 09:14

Sok- sok retro képet találhatunk IDE kattintva.- A képen az " átkos " rendszerben bevált hóeltakarítási módszer látható. Sajnáljuk, hogy már nincsen ilyen.. Helyette zűrzavar uralkodik... LŐVE  Kép: Csattos Pál 1980

Abony retro:
 1 Hozzászólás    

admin - 2015.04.06. 14:59

Évek óta húzódik a képen látható épület ügye, hamarosan semmi sem marad belőle. Bontási engedélyt kapott a tulajdonos, mert az egykori műemlék jellegű cselédlakás a Tószegi úton életveszélyessé vált. Igaza is volt a tulajdonosnak, hiszen már az összedőlés fenyegette az egykoron jóval szebb napokat látott házikót. A szívem azonban abonyiként nagyon fáj érte, mert ez szerves része volt az utcában található két kastélynak vagyis a Vigyázó Kúriáknak. 

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.31. 08:48

Az alábbi írás a Heti Hírek nyomtatott lapszámában jelent meg, a szerzője egy nagykőrösi újságíró kollégám, Tóth Barna. Azt firtatja, hogy vajon megvan-e még Petőfi Istvánné sírja. Elmeséltem neki, hogy természetesen igen. Viszont hozzátenném, hogy a sír, mint történelmünk fontos része akár, mint  " kegyhely " sokkal többet érdemelne. Vagyis jó városmarketinggel az idegenforgalomban résztvevők biztosan látogatnák, csakúgy, mint sok- sok műemlékünket. Íme, Tóth Barna írása minderről:

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.27. 20:49

 

Az idő megállt Abonyban. Régi, meseszép épületeink romokban. Pedig az egyik már az Állami Vagyonkezelő tulajdona. Az úgynevezett Kis Vigyázó Kúria, dőléshatáron. Szomorú, lepusztult látvány a volt Mechanika udvarán a Vigyázó kastély, még iszonyatosabb és életveszélyes állapotú a két hajdani szépmúltú épülethez tartozó valamikori cselédlak. Mind egy utcában, a Tószegi úton. Szomszédban az ovi. Képgaléria IDE kattontva

Abony retro:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.15. 11:49

Az elmúlt hét végén, január 12-én immár hagyományos megemlékezést tartottak Abonyban a Donkanyarnál elesett hősök emlékére. A rendezvényt délután négy órakor a Kultúra Házában kezdték, amikor Markó Ferenc remek kiállításának megnyitóját tartották az impozáns új épületben. Fotók: Polyák Attila

Abony retro:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.03. 08:53

A kormány döntése értelmében Magyarország német megszállására emlékeztető emlékművet állítanak a budapesti Szabadság téren. Március 19-re le is kell készülnie, ezért kiemelt beruházássá nyilvánítják.  Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapest belvárosában. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. 

Történelem:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.03. 08:31

Oldalainkat, cikkeinket az élet írja, illetve most pontosabban Olvasónk és maga a történelem. Mely utóbbinak a kerekei visszafordíthatatlanul pörögnek és rohannak előre. Kedves Olvasónk küldte el nekünk az itt látható fantasztikus képeket, melyeknek története is van. 

Abony retro:
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.18. 20:11

Egy T-34-es szovjet tank maradványait ásták ki a föld alól Ukrajnában, amelyet napra pontosan 70 évvel kilövése után találtak meg - adta hírül a hétvégén az ukrán média. A tankot a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében lévő Turbivka falu mellett már tavaly tél óta keresték. A helybeliek beszélték ugyanis, hogy a második világháborúban, 1943. november 15-én a település közelében a németek kilőttek egy szovjet tankot. Ezt korabeli iratok is megerősítették.

Történelem:
 1 Hozzászólás    

Roncskutató - 2013.09.05. 20:20

Repülő tankot találtak Fejér megyében- Egy II. világháborúban lezuhant szovjet-orosz Iljusin Il-2-es csatarepülőgép roncsait és feltehetően pilótájának földi maradványait tárták fel a Fejér megyei Seregélyeshez közeli Pálinkaházpusztán. A hétfőn megkezdett feltáráson több mint kétszáz emberi csont került elő, de csak antropológiai vizsgálat után tudják megállapítani, hogy egy vagy két személy földi maradványaira leltek-e. Alaphelyzetben az IL-2-esnek kétfős (pilóta és lövész) személyzete volt.

Közélet:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok