Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7311, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

Oroszország jövő hét csütörtökön átadja Horthy István tartalékos főhadnagy, Magyarország kormányzóhelyettese második világháborúban lezuhant vadászgépének maradványait.  A roncsokat idén nyáron kutatta fel egy szolnoki repülősökből álló expedíció, a leletek most a Magyar Roncskutató Egyesülethez kerülnek. Az átadással egy időben mutatják be Natalija Nyikityina orosz író ....

Történelem:
Blogok   

tyb - 2013.02.08. 00:42

Folytassuk...

 

 

 

 

1587 – I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét.

1904 – Japán hadat üzen Oroszországnak.

1949 – A magyar népbíróság életfogytiglani börtönre ítéli Mindszenty József hercegprímást.

1984 – Megkezdődik a szarajevói téli olimpia.

2009 – Veszprémben gyilkos bandatámadás áldozatává válik a város kézilabdacsapatának három tagja: a román Marian Cozmát agyonszúrják, a szerb Žarko Šešum és a horvát Ivan Pešić súlyos, életveszélyes sérülésekkel kerül kórházba.

Történelem:

tyb - 2013.02.07. 00:54

 

Ezen a napon született : 

- 1920-ban Béres József, 

- 1954-ben Dieter Bohlen (Modern Talking) német zeneszerző,

- 1978-ban Kovács Péter válogatott labdarúgó, 

- 1985-ben Kiss Ádám humorista.

Történelem:

Áldott legyen az a föld, amelyben a Don folyó mentén elesett abonyi katonáink nyugszanak! - 1942. januárjában Budapesten a német katonai küldöttséggel történt megegyezés alapján a magyar kormány megállapodott abban, hogy a ll. magyar hadsereget a legrövidebb időn belül kiszállítják a Don kanyarhoz és a német hadsereg rendelkezésére bocsájtják. Képgalériát tartalmazó eredeti cikk IDE kattintva elérhető!

Történelem:
Blogok   

veroniq - 2013.01.12. 23:29

Január 12-én a Városi könyvtárban nem mindennapos kiállítás megnyitójára került sor. A Doni Katasztrófa évfordulójának emlékére Markó Ferenc gyűjteményéből nyílt hihetetlen kincseket felvonultató tárlat, melyet népes közönség előtt nyitott meg a gyűjtő.  Képgaléria IDE kattintva megtekinthető

Történelem:

MTI- Ötezernél többen lelték halálukat- Emléktáblát avattak Cegléden az egykori szovjet fogolytábor helyén.- Ötezernél többen lelték halálukat 1944 novemberétől 1945 végéig a Kárpát-medence legnagyobb szovjet fogolytáborában, amelynek helyét civil kezdeményezésre, közadakozásból állított emléktábla jelzi - mondta Bognár Zalán történész, a Károli Gáspár Református Egyetem docense vasárnap Cegléden.

Történelem:
Blogok   

Gondolták volna, hogy Jánoshidán valaha repülőtér létezett? Márpedig Magó Károly zászlós, a szolnoki repülőmúzeum munkatársa szerint Kenderesen, Abonyban, Mezőtúron, Jánoshidán és Vezsenyben mára elenyészett fel- és leszállópálya létezett. A repülőtérről hangárok, beton kifutópályák jutnak az ember eszébe, pedig szükség esetén egy legelő is szolgálhat felszállóhelyként. Ezeknek az elfelejtett reptereknek néztünk utána az elmúlt napokban.

Történelem:
Blogok   

 Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak. A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek. A korona két részből áll. 

Történelem:
Blogok   

Ma több dolgot is ünneplünk.... MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE 2012"- Dátum: 2012. november 7. és még..... NOSZF- én még így tanultam. Ma van a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója. Mi is történt akkor? Az 1917-es októberi orosz forradalom[1] (hivatalos kommunista elnevezéssel nagy októberi szocialista forradalom) 1917. november 7-én (az Oroszországban akkor használt julián naptár szerint október 25-én) Oroszország akkori fővárosában,....

Történelem:
Abony   

Olvasónk, Markó Ferenc is részt vett a bácsbokidi feltárásban. Több emberi csontot is találtak a Bácsbokod melletti szántóföldeken. Hétfő óta keresik egy második világháborúban lelőtt lengyel gép és az azon utazó katonák maradványait. Több mint 1000 lőszert is leltek. A gép a második világháborúban Olaszországból Lengyelországba szállított lőszereket, amikor Magyarország felett lelőtték.

Történelem:
Blogok   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok