Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Történelem
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

118 éve hunyt el Kossuth Lajos, az egyik legismertebb magyar történelmi személyiség, akinek a hangját még ma is hallhatjuk egy különleges, 1890-ben rögzített felvételen. Hallgassák meg a páratlan felvételt, érdemes.Kossuth hangját ma is az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtára őrzi. A két fonográfhengerre Kossuth Lajosnak az aradi vértanúk emlékművének felavatására szánt ünnepi beszédét rögzítették. Ha nagyban néznéd, katt a címre!

Történelem:

veroniq - 2012.04.16. 14:03

A kép Abonyban készült! - "A világtörténelem legnagyobb népirtása"- Reuven Rivlin, az izraeli parlament elnöke videoüzenetében a világtörténelem legnagyobb népirtásának nevezve a holokausztot, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a rémtetteknek soha többé nem szabad előfordulnia, és Izrael sem engedi, hogy a Soa feledésbe merüljön. Horváth János, a parlament fideszes korelnöke, akinek felszólalását többen hangos nemtetszéssel fogadták, úgy fogalmazott:

Történelem:

veroniq - 2012.04.05. 09:15

Kedves Olvasónk, Ellike és még sokan mások a tápióbicskei csatában jártak. Ellike küldött egy kis képes beszámolót nekünk az eseményről, kérem fogadják ezt olyan szeretettel, ahogyan ő küldte ezt nekünk. „ Ma délután voltunk Tápióbicske határában, az egykori csatamezőn, a Tavaszi Hadjárat egyik legdicsőbb csatájának ünnepi megemlékezésén, melyről e lapon is olvashattunk invitálót.

Történelem:

Megint csak azt kell mondanom, hogy fantasztikus Olvasóink vannak.... Kedves Olvasónk ajánlott kommentjében figyelmünkbe egy linket, melyet IDE kattintva érhetnek el. Igazán értékes történelmi tárgyú munka, kérem, ha tehetik olvassák el! A kép forrása szintén ugyanitt van.

Történelem:
Történelem:

Wass Albert még ki nem adott kéziratának vonatkozó részletét a március 15-i ünnep alkalmából az Illyés Magyar Közalapítvány honlapja, valamint az erdély.ma hírportál tette közzé. Fiatal véreim, határokon innen és túl, idegen föld elhagyatottságában, az otthoni kényszerűségek sivárságában, rabságban, elnyomatásban, ahol csak vagytok:

Történelem:

veroniq - 2012.03.15. 10:18

Nagyon furcsa a konkrét számot leírnom, de megteszem, 1980-ban, azaz 32 évvel ezelőtt én írtam ezeket a sorokat Március 15-ről, még az átkosban. Ugyanis a VIII. B. osztály ( akkor így írtuk ) krónikása voltam a „ rajban „. Lehet, hogy már ezekben az években is éreztem, hogy tollforgatásra adom a fejem.

Történelem:

veroniq - 2012.03.15. 09:39

Az itt látható video felvételt kedves Olvasónk, Markó Ferenc ajánlotta nekem és a többieknek, most az ünnep alkalmából szeretettel megosztom Önökkel. Szép Március 15-ét kívánok mindenkinek, azzal, hogy bízom abban, hogy békésre sikeredik ez a nap azok számára is, akik Budapesten vagy nagyobb városainkban ünneplik a jeles évfordulót. Ismerőseim majd beszámolnak Önöknek arról, hogy ki hol, hogyan ünnepelt. Ha nagyban néznéd, katt a címre!

Történelem:

 Halálának évfordulóján temették a hős pilótát- A tegnapi napon Vasváron katonai tiszteletadással eltemették Horváth György hadnagy földi maradványait. A 23 éves hadnagy 67 évvel ezelőtt 1945. február 19-én a Felvidék-i Búcs és Karva községek között légi harc során eltűnt. Ezen a napon a magyar 101. Vadászrepülő Ezred 7. százada Esztergomtól észak-nyugatra összecsapott a szovjet.... Galéria ITT

Történelem:
Blogok   

 

A 2. magyar hadsereg védelmi sávja a Don folyó mentén 208 km-es hosszban Voronyezstől Pavlovszkig terjedt. Észak felől Voronyezs a 2. német hadsereg megszállása alatt állt. Délen a 8. olasz hadsereg helyezkedett el. A magyar 2. hadsereg középen északról délre haladva: III. hadtest, IV. hadtest és a VII. hadtest. A német hadvezetés erőteljesen ügyelt arra, hogy magyar és román csapatok még egymás közelébe se kerüljenek.

Történelem:
Blogok   
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok