Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Március 15."
12Következő >>

veroniq - 2017.03.15. 19:42

 

A rendőrség hat esetben intézkedett szerdán Budapest belvárosában, a március 15-ei állami rendezvény helyszínén, illetve annak közelében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepség után a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a rendőrök öt esetben hét emberrel szemben garázdaság elkövetésének gyanúja, egy esetben pedig egy emberrel szemben szabálysértés miatt intézkedtek. A rendőrség a nap folyamán frissítette közleményét, amelyben részletesen beszámolt azokról az esetekről, ahol rendőri intézkedésre volt szükség.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.03.15. 09:41

 

1848 tavaszának változásait Magyarországon a reformkor két évtizede előzte meg, a polgári átalakulást, a korhadt, feudális világ „lecserélését" mégis egy napnak, 1848. március 15-nek szokás tulajdonítani. Ugyanakkor az események láncreakciójában Magyarországot nem csak Palermo és Párizs, de Bécs forradalmai is megelőzték, a hangulatot a nyugati hírek tüzelték föl. De amíg például a francia fővárosban barikádok és hullahegyek emelkedtek, Bécsben pedig Latour grófot lámpavasra húzták, addig a mi forradalmunk teljesen vértelen volt. Nézzük meg, mit értek el azon az esős márciusi napon Pest és Buda ifjai, miközben ugyanabban az időben az ország honatyái Pozsonyból Bécsbe indultak, hogy a reformokat törvényes keretek között keresztülvigyék.

A cikk IDE kattintva folytatódik

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.02.25. 09:09

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.03.15. 11:19

 

Mindenkinek mást és mást jelent a Március 15. szóösszetétel. Minden politikusnak, minden emlékezőnek, minden diáknak, és mindenkinek, aki MAGYAR. Egy azonban közös, a fantasztikus összetartozás érzése. Most szemezgettem mindenféle magánvélemény nélkül abból, hogy kinek, mit is jelent Március 15.

Wass Albert:

... Nekünk magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott.  Az egész világon egyedül ez a mienk. Senki nem veheti el tőlünk, mint ahogy mi sem vehetjük át senkitől azt, ami nem illet meg minket. Hiába beszélünk angolul, franciául, spanyolul, németül, attól még nem leszünk sem angolok, sem franciák, sem spanyolok, sem németek. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.15. 09:24

Miközben a pártok és azok prominens személyiségei a mai napot, azaz 2014. március 15-ét saját kampányukra használják fel, a dicső eszme üzenete ezernyi emlékével tolul fel bennem. No, nem azért, mert én egy időutazó vagyok, és éltem már 1848-ban, hanem azért, mert visszaemlékezem az elmúlt évek kedves jeleneteire. Ilyen az, amikor az egykori Vasmanci környékére az óvodás csoportok, a gyerekek által készített zászlócskákat helyeztek el. Impozáns, megható látvány volt ez, immár szokásos.

Közélet:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.16. 22:07

Az itt látható fényképet a FIDESZ küldte el nekem, melyet tisztelettel megosztok Önökkel. Hírlevélben kaptam és csupán annyi állt benne, hogy tisztelet a  bátraknak.  A FIDESZ központi rendzvényén valóban sokan voltak, reményeim szerint a helyiek is megörvendeztetnek pár képpel, mely a Március 15-i rendezvényen készült. 

Politika:
FIDESZ   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.15. 10:44

Wass Albert még ki nem adott kéziratának vonatkozó részletét a március 15-i ünnep alkalmából az Illyés Magyar Közalapítvány honlapja, valamint az erdély.ma hírportál tette közzé. Fiatal véreim, határokon innen és túl, idegen föld elhagyatottságában, az otthoni kényszerűségek sivárságában, rabságban, elnyomatásban, ahol csak vagytok:

Történelem:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.15. 10:18

Nagyon furcsa a konkrét számot leírnom, de megteszem, 1980-ban, azaz 32 évvel ezelőtt én írtam ezeket a sorokat Március 15-ről, még az átkosban. Ugyanis a VIII. B. osztály ( akkor így írtuk ) krónikása voltam a „ rajban „. Lehet, hogy már ezekben az években is éreztem, hogy tollforgatásra adom a fejem.

Történelem:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.15. 09:39

Az itt látható video felvételt kedves Olvasónk, Markó Ferenc ajánlotta nekem és a többieknek, most az ünnep alkalmából szeretettel megosztom Önökkel. Szép Március 15-ét kívánok mindenkinek, azzal, hogy bízom abban, hogy békésre sikeredik ez a nap azok számára is, akik Budapesten vagy nagyobb városainkban ünneplik a jeles évfordulót. Ismerőseim majd beszámolnak Önöknek arról, hogy ki hol, hogyan ünnepelt. Ha nagyban néznéd, katt a címre!

Történelem:
 0 Hozzászólás    

admin - 2011.03.16. 12:50:44

A Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában emlékeztek meg 1848 Március 15-ről. Az ünnepség keretein belül első ízben adták át az "Abony Város Sportolója", "Abony Város Sportjáért", és a "Jó tanuló, jó sportoló" díjakat. A megemlékezők a Bihari János Zeneiskola falán lévő Kossuth relifnél koszorúkat helyeztek el.

Az eseményről készült galéria megtekinthető ITT (fotó: Polyák Attila)

Kultúra:
 5 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok