Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Trianon"
1

veroniq - 2018.05.23. 14:36

Programok:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.06.04. 10:41

Katonai tiszteletadás mellett Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a trianoni békeszerződés aláírásához kötődő nemzeti összetartozás napján, vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. 

Közélet:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

admin - 2014.06.04. 17:27

Június 4-én délután négy órakor kezdődött a Trianoni megemlékezés városunkban, melyen rendkívül színvonalas ünnepi műsort adtak a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola diákjai, és a Kéknefelejcs Népdalkör színesítette a programot. A városvezetést az alpolgármester Parti Mihály, Dr. Egedy Zsolt, valamint Dr. Balogh Pál jegyző képviselte. A trianoni békeszerződés az I. világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések rendszerének részeként, Magyarország (mint az Osztrák–Magyar Monarchia egyik utódállama) és az antant (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között létrejött békeszerződés, amely többek között meghatározza Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság új határait. (Ausztria határairól emellett a Saint Germain-i békeszerződés is rendelkezik.)

Közélet:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.30. 11:17

Programok:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.07. 17:06

Az alábbiakban Antalné Nagy Magdolna megemlékezésének szövegét olvashatják. Tisztelt Emlékezők! Köszöntöm a megemlékezés résztvevőit, köszönöm, hogy itt vannak velünk, hogy együtt emlékezünk nemzetünk talán legnagyobb tragédiájára. Az Országgyűlés 2010. május 31-én elfogadta, hogy a nemzeti összetartozás emléknapjaként tartsuk számon az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóját, június 4-ét.

Közélet:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.05. 18:20

Emlékeztetőül: Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt. ”ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.”

Politika:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

matek - 2012.08.15. 18:58

A magyar triatlon eddigi legnagyobb férfi sikerét érte el az abonyi származású Major József, aki a hétvégén New Yorkban megrendezett Ironman versenyen -amely egyben az USA bajnoksága is volt- fantasztikus küzdelemben megszerezte a bronzérmet.

Gratulálunk Józsinak és sok sikert a további versenyekhez is! 

Részletek: http://fergetegabony.hu  

Sport:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.06.06. 14:16

Ezt a  térképet kedves, Amerikában élő Olvasónk osztotta meg velünk, közzéteszem mindenki okulására. Ha nagyban néznéd, kattints a címre!

Történelem:
Trianon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.06.05. 10:00

Az országos tudósítások arról szólnak, hogy a pártok Trianon évfordulója alkalmából sem igazán bírtak magukkal és egymást is vegzálták a különféle helyeken elmondott beszédeikben. Ez minden, csak nem a nemzeti összetartozás. Ahogyan ezt már sajnos megszokhattuk, megélhettük. Most egy érdekességet osztok meg Önökkel, azt, hogy miért nem harangoztak az egyházak, annak ellenére, hogy ezt kérte a nagypolitika tőlük. Gáncs Péter evangélikus püspök szerint a harangozás központi elrendelése szükségtelen, és idegen a reformáció egyházainak jó rendjétől.

Történelem:
Trianon   
 0 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok