Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6885, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Nagykőrös"
Első<< Előző24252627282930

veroniq - 2011.07.21. 12:48:11

Galéria ITT , fotó SkyT

 Már nagyon sok híradás szólt a tegnap abonyi viharról, ám pár fontos információ azért még ide kívánkozik. Jó ha tudjuk, hogy környékünkön, nem csak Abonyban történtek káresemények, hanem Törtelen, Kecskeméten és Nagykőrösön is, ahol az itteninél is nagyobb pusztítást végzett az orkán. Így a ceglédi tűzoltók maguk nem is tudtak volna megfelelni azoknak az igényeknek, melyek munkájukkal kapcsolatban felmerültek. Jött is az erősítés, Budapestről, a XXI. kerületből, Gödöllőről és Kiskunfélegyházról érkezett Abonyba a „ felmentő sereg „. Nyilván nélkülük nem boldogultunk volna.

 

Az E.ON munkatársai is megfeszített tempóban dolgoztak, de sajnos ők nem tudtak minden igényt kielégíteni. Nagykőrösön volt a legnagyobb gond az áramellátással, de Abonyban is volt olyan utca, például a Szemere Bertalan, ahol este nyolckor még mindig nem volt áram, hiába telefonálgattak kétségbeesetten a lakók, akiknek a mélyhűtőik eddigre leolvadtak.

Közélet:
Vihar   
Tűzoltó   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.13. 13:25:49

 Czira Szabolcs fideszes országgyűlési képviselő, Nagykőrös polgármesterének testvére, Dr. Czira Enikő a jogi képviselője a zsarolási ügyben gyanúsított L. Zsolt nagyvállalkozónak. A Hír Tv Riasztás című műsorának korábbi adásában egy kölcsönfelvételből adódó, rendőrségi ügybe torkolló esetet mutattak be. A történet röviden: Varga Gyula esztergályos vállalkozó 700 ezer forintot kért kölcsön L. Zsolt helyi nagyvállalkozótól, havi nyolc százalékos kamatra. A kisiparos  egy idő után nem tudta fizetni a kamatokat, emiatt a gépeit ajánlotta fel fedezetnek, ám a hitelező a házára tartott igényt. Adásvételi szerződést is írtak minderről. A kamatokat nem tudván fizetni ,megpróbált más emberektől kölcsön kérni, így állítása szerint közel tízmilliót fizetett már L. Zsoltnak - igaz, papírt soha nem írtak a pénz átvételéről. Az ügy vége, hogy az esztergályos háza, állítása szerint L. Zsolté lett, mivel nem tudta fizetni a kamatokat autóját egy másik hitelező vitte el.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.27. 22:26:42

Az a hír terjedt el Nagykőrösön, hogy az az ára annak, hogy a település Bács- Kiskun megyéhez igazoljon át, hogy be kell fogadniuk 600 romát Kecskemétről. Mindezt Dénes Dénes, ottani jobbikos képviselő mondta el nekem. „ Egyesek szerint a volt konzervgyár,mögötti részen épülne számukra lakópark,mások szerint a volt szovjet laktanya épületében lennének elszállásolva,mint egy gettóban. A helyi cigány kisebbség vezetői nem tudnak konkrétumokról, de ők is hallottak róla és tiltakoznak a betelepítés ellen, hiszen a helyi cigányoknak sem biztosított a megélhetése, nincsenek munkahelyek. A JOBBIK Nagykőrösi szervezete tiltakozik ezek ellen és aláírás gyűjtést fogunk kezdeményezni!” – mondta Dénes Dénes, aki most igazán nagy bajban van, mert a nagykőrösi képviselő testület megvonta tőle a tiszteletdíját is. Igaz, ezt más miatt tették meg vele. Jobbik közeli jogászok szerint ez tökéletesen törvénytelen.

Politika:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.17. 14:20:59

Galéria ITT (fotó: LŐVE)

A mai világban igazi érdekességnek számít az, ha egy család összefogásáról híres. Még nagyobb csoda, ha sikerül a népes famíliát nem csupán nagy családi ünnepeken egy asztalhoz ültetni, hanem „ csak úgy „ egy bulira összehívni. A Kovács családnak mindez nem okozott gondot, hiszen a közelmúltban az egyik szépen rendezett nagykőrösi tanyán, Márton Lászlónénál összegyűltek. Lakodalmas sátrat kellett állítaniuk, hogy elférjenek. Ínycsiklandozó étkek főttek a kinti nagy edényekben, süteményt hoztak magukkal a család tagjai.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.09. 12:49:10

 Nagykőrös pénzt kér tőle, Cegléd támogatja

 

Ez egy találós kérdés… Mi is az? Saját múzeuma. Nagy az esély arra, hogy a nagykőrösi virtust követően visszaminősítik az ottani múzeumot és legértékesebb darabjait Ceglédre költöztetik. Íme, médiapartnerünk, a www.panorama-online.hu cikke minderről az elképesztő esetről:

 

Értékes műkincsek kerülhetnek Ceglédre

 

Elképzelhető, hogy a nagykőrösi Arany János Múzeum gyűjteményének értékesebb részét átszállítják a ceglédi Kossuth múzeumba. Az intézkedés attól függ, hogy a kőrösi önkormányzat hajlandó-e a jövőben a múzeum dolgozói bérét és azok járulékait kifizetni.

A Pest megyei közgyűlés április 29-én döntött a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága reorganizációs tervéről, melyben - a Baon.hu tudomása szerint - az is szerepel, hogy több településsel együtt a nagykőrösivel is megállapodnának a településen működő kiállítóhelyek dolgozói bérének és járulékainak átvállalásáról. Amennyiben a helyi önkormányzat ezt nem vállalja fel, úgy a jelenleg muzeális gyűjtemény és kiállítóhely státuszú intézményt közérdekű muzeális kiállítóhellyé minősítik vissza és a törvényben meghatározott egy főre csökkentik az alkalmazottak számát. A gyűjtemények értékes részeit pedig összevonják, így a kőrösi múzeum anyagát Ceglédre szállítják.

Külvilág:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.04. 16:11:53

A téma a TV2 egyik húsvéti híradása volt, amely során arról számoltak, be, hogy nagykőrösi Bárány utcai lakótelep ivóvize nem felel meg az előírásoknak, az emberek allergiásak rá, viszket a bőrük tőle és féltik az egészségüket. Czira Szabolcs már a közmeghallgatáson is felvetette az ügyet egyik válaszában, miszerint a képviselőktől nem kell sajnálni a tiszteletdíjukat, ha megdolgoznak érte, de felmerül a kérdés, hogy azok a képviselők, akik a város ellen dolgoznak érdemelnek-e bármennyi pénzt is. Lásd TV hisztériakeltése. Hozzátette: minden ember másképpen reagál a vízre, van akinek viszket tőle a bőre, van akinek nem. Hangsúlyozta: ennek a pánikkeltésnek az lehet az eredménye, hogy netán elköltözik a városból a konzervgyár, mert megijednek, hogy nem megfelelő az ivóvíz, amit a konzervekhez használnak.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.03. 17:22:37

 Forrás: www.laszloferenc.hu


Hír. Az állítólagos nagykőrösi „szatírról” a közelmúltban hírt adott a TV2 Tények című híradója is.


A szatírtól a szatíráig – talán ezt a címet kapja majd városunk valamikor megírandó krónikájának az a fejezete, amely a 2011. év tavaszának kétségtelenül legtitokzatosabb eseményét fogja felidézni. A történet ott kezdődött, hogy az egyik helyi újság címlapsztoriként tálalta: kapucnis „szatír” tartja rettegésben az alszögi nőket, sőt, már a Tátra utcában is garázdálkodott, de igen ijedős lehet, mert egy redőny zajától elmenekült. Rá két napra a másik helyi újság már a rendőrkapitányt idézte, miszerint az első esetről tudnak – de az sem úgy történt - a másodikról ők nem is hallottak. Időközben a bács megyei napilap is szentelt néhány flekket a kőrösi „szatírra”, aki így az országos internetes hírkereső oldalakra is felkerült, ahonnan csak egy lépés volt az országos média.

:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.03. 09:46:20

 A februári testületi ülésen az interpellációknál László Ferenc elmondta, hogy a megyeváltással kapcsolatban először az újságból tájékozódhatott. Sajnálta, hogy dr. Czira Szabolcs polgármester a képviselő-testülettel nem egyeztetett mielőtt nyilatkozott volna, mert emberi sorsokról van szó. Mi lesz a megyei fenntartású intézményekkel (Toldi iskola, Kőris Otthon, levéltár, múzeum). Túl az érzelmi motívumokon komolyan át kell beszélni ezt. Nem lehet az utca emberétől elvárni, hogy tájékozódjanak, a képviselők és érdekvédő szervezetek feladata mindez. Egy másik témában kezdeményezte Molnár Elek születésének 95. évfordulójával kapcsolatban, hogy a konzervgyár területén lévő Békegalamb című szobrot a tulajdonjog megváltoztatása nélkül kezdeményezzék egy köztéren való kihelyezésre. Ne egy kísértet gyártelep közepén álljon, hanem a városlakók által is látható legyen – mondta. 

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.31. 11:17:21

Szegény lesz az eklézsia megyénkben. Azok járnak jól, akik nem Pest megyéhez tartoznak. Többek között ezért is szeretne Nagykőrös elszakadni innen. Abony is megyehatáron fekszik, de még soha senkinek nem jutott eszébe firtatni azt a városvezetők részéről, hogy esetleg menjünk át Jász- Nagykun Szolnok megyébe. Ott pedig több a pénz. Íme, a nagykőrösi eset:

 
Ezeket a vélelmeket többségben osztja a jelenlegi városvezetés, s egyetértett azzal az előző önkormányzat, 2007-ben mégis testületileg utasították el egy civil szervezet kezdeményezését a népszavazás kiírásáról. Akkor is Czira Szabolcs volt a város polgármestere.
 
– Három évvel ezelőtt népszavazást kiírni a megyeváltásról meglehetősen szerencsétlen lépés lett volna, biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a törekvésünkkel jelentős fejlesztési forrásokat vesztünk el akkor. Csak a jelentősebbeket említem: a városközpont rehabilitációja, a belterületi kerékpárutak építése, a csapadékvíz-elvezető hálózat megvalósítása a központi régiótól függött. Nem képzelhetjük azt, hogy egy tőle átcsatlakozni készülő városnak épp olyan súlya lenne a döntéseknél, mint ha mi sem történne. Az említett beruházások azóta megvalósultak, illetve folyamatban vannak.
Külvilág:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok