Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gazdaság"
Első<< Előző3456789Következő >>

Zsolti - 2011.01.11. 12:14:04

A tanyasi gazdálkodás támogatását célzó programot indít be az agrártárca az idén. Az egymilliárd forintos keretből elsősorban a külterületi gazdálkodásban megtermelt áruk értékesítési lehetőségeinek javítására költenének, ám a Kofakamara elnöke szerint azok valós forgalmi aránya a hazai piacokon nem lehet több pár százaléknál.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter év végi nyilatkozata szerint tárcája legfontosabb idei feladatai között szerepel a helyi piaci értékesítés, a tanyasi gazdálkodás támogatása. Ez utóbbira egymilliárd forintos programot indítanak, amelynek szubvenciós lehetőségeire várhatóan már tavasszal pályázhatnak a gazdák. A programmal kapcsolatban a Vidékfejlesztési Minisztérium hét fő célkitűzést jelölt meg lapunknak küldött válaszában: a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása érdekében a vízminőségi vizsgálatok költségeinek fedezése; a tanyás térségek rossz állapotú föld- és dűlőútjainak karbantartása, javítás

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.11. 12:09:25

Kedves Olvasónktól Stevetől kaptuk az alábbi információkat:

A finanszírozási szabályozók és a megváltozott értékesítési körülmények miatt az autókereskedelemben eltűnhet a lízing és a hitel, helyükre pedig a tartós bérlet kerülhet - írta a pénteki Népszava.
Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) elnöke a napilapnak azt mondta, hogy nemcsak a jelzálogalapú lakás-devizahitelesek, hanem az autóvásárlás miatt eladósodott fogyasztók jelentős része is nagy bajban van.

Domonkos András, a Lombard Lízing Csoport vezetője ezzel összefüggésben közölte: általános tendencia, hogy az ügyfelek nem kérdeznek, vagy nem időben kérnek segítséget, pedig a késlekedés nemcsak jelentős többletköltséget, de akár az autó elvesztését is eredményezheti.
Erdélyi Péter úgy látja: a kiút az operatív lízing vagy tartós bérlet lehet. Annál is inkább, mert az alaposan megszigorított finanszírozási feltétek mellett egyelőre csak kevesen vághatnak bele hitel-

Gazdaság:
Gazdaság   
 1 Hozzászólás    

Steve968 - 2011.01.10. 14:15:22

 

A 2000-es évek közepén az ingatlanpiac újra élénkült. A gazdasági folyamatok ezt nem támasztották alá, de a politika igen, amely egy kedvező jövőt vizionált (13. havi nyugdíj, 13 havi bér, 14 és 15 havi nyugdíj fellebbentése - 2006-os választások idején), hogy egy "klasszikus" idézettel is alátámasszam: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este." Nappali is, de nem csak ők, az ellenzék is. A gazdaság hullámzott közgazdasági szakkönyveknek megfelelőn, amit a jegybanki alapkamat változásában is jól követhető (2000.01.20. - 13%, ami 2003.06.10-ig csökkent 6,5%-ra, innen emelkedett, 12,5%-ra kúszott fel 2004.03.22-ig, majd ismét csökkenésbe ment át, 6%-ig süllyedt 2006.06.19-ig, a trend újra megfordult 2008.11.24-ig újra emelkedett 11,5%-os értékig, majd újra csökkenés). Az ingatlanpiac nem követte a trendeket, nem a tehetetlensége miatt, hanem a már említett politikai befolyások és a szociálpolitika (ez már az első Orbán-kormány idejétől datálható) alakulása miatt. A kedvezőbb jövő kép, az állami nagyberuházások, a foglalkoztatottság növekedése mellett megjelent a kedvezményes lakásvásárlási kamattámogatás, az új lakásépítési kedvezmény, új lakás vásárlási kedvezmény, illeték kedvezmény, stb., amik közösen növelték az igényt, több ezer új lakás épült.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.07. 13:51:40

A nap gazdasági hírei röviden

- Csődközelben a forint!

A forint gyengült a bankközi devizapiacon, miközben a hazai CDS-felár (államcsőd ellen köthető biztosítás felára) 7 havi csúcsra emelkedett. Az eurózóna adósságválságának problémája sem került ki a figyelem középpontjából, és a nemzetközi hangulat romlott a hét második felében.

A forint gyengült a hét utolsó napján a bankközi devizapiacon, a reggeli 276,4-es szintről délelőtt 277-ig, majd némileg korrigálva 276,6-ra kapaszkodott vissza a forint, de nem tudta tartani ezt a szintet és újra a 277-es árfolyamot vette célba. A napi legrosszabb árfolyam 277,4-es szinten alakult.

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.01.06. 18:58:29


A Magyar Gázipari Egyesülés tájékoztatja azokat a földgáz felhasználókat, akik az EMFESZ Kft. földgáz

szolgáltatását vették igénybe, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: MEH) 2011. január 5-én
keltezett határozatával az EMFESZ Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án
reggel 06 órától kezdődő gáznaptól kezdve 90 napra felfüggesztette.
 
Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.04. 11:09:30

Február végéig kell jelezni a nagycsaládosoknak gázár-támogatási igényüket

 

A nagycsaládosoknak február 28-ig kell jelezniük a gázár-kedvezményre való igényüket - írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Sávos gázáremelést jelentett be a kormány november közepén, amely az éves fogyasztás alapján, különböző mértéket írt elő. A nagycsaládosok a lehetséges magas fogyasztás miatt további kedvezményt kaphatnak.

Az árváltozás 1200 köbméter fölött lép életbe, eddig a szintig a korábbi árak maradnak érvényben. A családosoknál ez a mennyiség növelhető meg, három gyermek után 200 köbméter évente és gyermekenként, négy gyermektől pedig 300 köbméter.

MiAhír, Beküldő: STEVE

Közélet:
Gazdaság   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.26. 10:32:18

Mi drágul januártól? Gáz, posta, jövedéki adó, közszolgáltatások

 

A januári emelések közül a legfontosabb a lakossági gáz drágulása. Az új tarifarendszer sávos lesz: az évente 1200 köbmétert meg nem haladó fogyasztás esetén nem változnak az árak - ide tartozik a fogyasztók 57 százaléka. Az 1200 és 1500 köbméter közöttiek esetén a drágulás mértéke 0,7 százalékos lesz januártól. Az 1500 köbméter feletti fogyasztás esetén az áremelés mértéke 4,5-9,3 százalék közötti lesz. A legfelső két kategóriába - 7,8, illetve 9,3 százalékos emeléssel - a 3,5 millió fogyasztó 6 százaléka tartozik.

Gazdaság:
Gazdaság   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.23. 10:30:06

A mai világban már az a magyar lakos vagy vállalkozás is hálát adhat az égnek, aki nem rendelkezik adósságállománnyal. Aki pedig igen, de azt nem az egykor nagyon divatos svájci frankban vette fel, akár örömtáncot is járhat. Egyelőre úgy tűnik, hogy senki és semmi nem menti meg az adósságcsapdától a hazai adósokat, hiába hozott a kormányzat extra banki különadóról szóló törvényt, még ezt is tovább fogják hárítani a lakosságra.

A frank erősödése magyar szempontból azért nagy jelentőségű, mert a magyar háztartások döntő része ebben a devizában adósodott el az elmúlt években, vagyis a dráguló frank automatikusan növeli a válság miatt amúgy is nehéz pénzügyi helyzetben lévő háztartások havi terheit. Különösen aggasztó a magyar devizahitelesek szempontjából, hogy nem egyszeri kiugrásról van szó, a frank ugyanis az utóbbi egy hónapban egyszer sem volt 200 forintnál olcsóbb, miközben a hitelek nagy részét 140-150 forintos szinteken vették fel a háztartások és a cégek is.

Gazdaság:
Gazdaság   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.23. 09:49:45

Megszólalt a KÁTA ÉPSZÖV!

 

Mint lapunk arról a közelmúltban beszámolt Önöknek, Abonyban egy magánberuházás keretében épül egy egészségügyi méregtelenítő állomás, melyre az NSCH Kft nyert el tetemes uniós forrást, de az önerő még nagyobb, csaknem 300 millió forint. A volt varroda épületét szépen rendbe hozták, a Szolnoki út 92. szám alatt, de szemmel láthatóan nem folyik tovább a munka a területen.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.22. 19:49:23

Mármint, Abony városa a Kéttorony kötvény pénzéből fejleszt és beruház, de az önkormányzati beszámolóban szereplő adatok szerint a település sokakkal ellentétben nem élte fel a pénzt. Igaz, a kötvény hitelként működik, ezért csínján kell bánni vele, mert lejárat után minden kamatostul visszafizetendő.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok