Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gázszolgáltatás"
1

veroniq - 2011.02.24. 12:17:53

 Lejár a határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére. A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek – kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához. A kedvezmény az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával igényelhető. Társasházban élőknek nem kell számlát mellékelni.

Az igénylőlap a Kincstár honlapjáról (www.allamkincstar.gov.hu), a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is beszerezhető.

Akik 2011. február 28-ig igényüket nem nyújtják be, 2011. évre már nem vehetik igénybe a támogatást.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.14. 10:27:49

Sajtóközlemény

 

A Magyar Energia Hivatal (MEH) elmúlt napokban meghozott azon döntését követően, amely szerint felfüggeszti az EMFESZ Kft. földgáz kereskedelmi engedélyét, az ENI S.p.A. többségi tulajdonában lévő TIGÁZ Zrt. részt vett a MEH által elindított ún. végső menedékes kijelölését célzó eljárásban az EMFESZ Kft. fogyasztói részére a folyamatos ellátás biztosítása érdekében.

 

A TIGÁZ Zrt. az eljárásban mindenekelőtt kifejezte azon szándékát, hogy a saját egyetemes szolgáltatási területén vételező EMFESZ fogyasztók számára kész földgázellátást biztosítani a jelenlegi hatósági áron.

 

A MEH által a végső menedékes szolgáltatók kiválasztása érdekében lefolytatott pályáztatási eljárás során az egyik piaci szereplő kezdeményezésére versenyhelyzet alakult ki, melynek következtében a TIGÁZ Zrt. területén vételező, a jogszabályok alapján egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult EMFESZ fogyasztókat a FŐGÁZ Zrt. láthatja el végső menedékes szolgáltatóként.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.07. 14:51:13

Gázárak földjén jártunk: hogyan lesz annyi?

 

Cikk forrása és részletes táblázat arról, hogy az egyes szolgáltatóknál mennyi a gáz ára: http://4szoba.hu/cikk/tippek/2308-gazarak-a-foldjen-jartunk-hogyan-lesz-annyi

 

Bár a gázár liberalizáció már 2009-től lehetőséget adott a fogyasztóknak arra, hogyszabadon válasszanak szolgáltatót, lényeges ártörést mégsem volt képes ez a rendszer elérni, aminek több oka is van. Mivel  a földgázt lényegében importálnunk kell, ráadásul jelentős része Oroszországból érkezik, jogosan merül fel a kérdés, mégis mitől tudnának az egyes kereskedők alacsonyabb árat meghatározni ugyanarra a nyersanyagra. Utánajártunk ennek a kérdésnek: mitől függ a gáz fogyasztói ára?

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.01.06. 18:58:29


A Magyar Gázipari Egyesülés tájékoztatja azokat a földgáz felhasználókat, akik az EMFESZ Kft. földgáz

szolgáltatását vették igénybe, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: MEH) 2011. január 5-én
keltezett határozatával az EMFESZ Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án
reggel 06 órától kezdődő gáznaptól kezdve 90 napra felfüggesztette.
 
Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.01.06. 18:27:17

A  belvíz és  a víz által eláztatott területen a talajmozgások végett varratrepedés következett be az egyik abonyi nagy közép nyomású / 6 báros/ gázvezetéken.

Ez a vezeték látja el gázzal Abony északi területét, Újszász, Zagyvarékas és Szászberek településeket. A vezeték hibájának kijavítása a biztonságos gázszolgáltatás érdekében a mai napon megtörtént. A helyzetet súlyosbította, hogy a hibahelyet csak lánctalpas árokásó géppel lehetett megközelíteni és feltárni. A kéziszerszámokat és a javításhoz szükséges gépeket, anyagokat szánkók segítségével szállították be a TIGÁZ dolgozói a helyszínre.
A hibás vezetékszakasz javítását  kiszakaszolással gázszünet nélkül meg lehetett oldani. Így a fogyasztók nem  maradtak gáz nélkül.
Azt hiszem a javításban résztvevő dolgozók igazán megérdemelnek egy dicséretet a gyors és szervezett munkájukért.
A  gázvezeték feltárás és vezetékjavítás körülményeiről beszéljenek a képek.

Közélet:
TIGÁZ   
 1 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok