Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gazdaság"
Első<< Előző3456789Következő >>

veroniq - 2012.07.03. 20:58

Ellike nevű kedves Olvasónk küldte az alábbikaban olvasható gyöngyszemet, melyet szeretettel ajánlok mindenki figyelmébe, ha boltba indul....  Néhány magyar termék: - Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona) - Sága (angol tulajdon) - Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona) - Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.27. 19:50

Hagyomány már, hogy szezon előtt a vállalat dolgozói és vezetői együtt ünnepelnek és szórakoznak, felkészülve a több mint négy hónapig tartó három műszakos feldolgozásra. Idén mintegy 175 fő jelent meg, hogy együtt töltse el ezt a napot. Mivel jelenleg is három műszakban dolgoznak, készterméket csomagolnak, az orgoványiak éjszakai műszakra voltak beosztva, így rövid alvás után éppen ebédre érkeztek meg. Képgaléria ITT

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.30. 11:06

Tegnap este adták át hazánkban először a Product of the Year, azaz Az Év Terméke Díjakat. A GfK Hungária Piackutató Intézet 2000 fős reprezentatív mintán végzett felmérése alapján a fogyasztók a következő tizenhét terméket szavazták a legjobbak közé: Braun Silk Épil 7 7791 Dual Epilátor, Caosept kézfertőtlenítő gél, Fa NutriSkin Akai bogyó tusfürdő, Fa NutriSkin Maximum Protect deospray....

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.11. 23:14

Nem nevezhetjük pozitívnak a kiskereskedelmi szektor kilátásait a következő hónapokra. Bár Magyarországon minden tizedik cég kiskereskedelemmel foglalkozik, egyre több bolt dönt a bezárás mellett, például a növekvő fogyasztói árak és a csökkenő kereslet miatt. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 10. hetében. 

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.03.07. 11:46

A tervek szerint ebben a hónapban indulhat a sorozatgyártás a német cég hazai üzemében, ahol a jelek szerint lesz munkájuk a dolgozóknak, hiszen a vállalat februárban új eladási csúcsot döntött, így szükség lesz a kecskeméti gyár csatasorba állítására, hogy a megrendeléseket teljesítsék. Mfor.hu-háttér. Márciusban legördülhetnek a futószalagról az első magyar Mercik

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.03. 13:27

AKI: a húsok és húskészítmények árnövekedése várható-     Budapest, 2012. január 3., kedd (MTI) - A húsok és a húskészítmények folyamatos drágulása várható a következő hónapokban, annak ellenére, hogy az élő sertés árának emelkedése hamarosan megállhat, mert a húskészítmények átadási árába még nem épült be az élősertésárak elmúlt időszaki drágulása - tartalmazza az Agárgazdasági Kutató Intézet (AKI) egy friss elemzése.

Gazdaság:
Gazdaság   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.04. 22:59

 

Felaprózva, több szereplős felállásban adagolja a kormány, milyen adóemelésekkel és kiadáscsökkentésekkel ellensúlyozza a vártnál lassabb gazdasági növekedést, ami sokak szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika kudarca. Egy biztos, kemény időszak elé néz Magyarország: életbe léptek a közmunka katonás szabályai, csökkent az álláskeresési járadék ideje, keveseknek jut álláskeresési segély, a csokik savanyúbbak, a chipsek pedig sótlanabbak lesznek. Viszont épül egy komplett új falunk Ócsa közelében. Apró részletekben mondja el a kormány, hogyan fogja kezelni idén és jövőre azt a 100-200 milliárd forintos lyukat, ami a tervezettnél jóval lassabb gazdasági növekedés miatt jelenik meg a büdzsében: a tavaly júniusi 29 pontos első akciótervet, az őszi második akciótervet és a tavaszi Széll Kálmán-tervet követő negyedik Orbán-csomagból a hét szinte minden napjára jutott egy morzsa.

Politika:
Abony   
Gazdaság   
FIDESZ   
 0 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 00:20

Orbán Viktor a múlt héten bejelentette, vizsgálatot vár a nemzetgazdasági minisztertől arról, hogyan szaporodtak el a devizahitelek Magyarországon. A kormányszóvivői iroda szerint a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok tehetnek róla. A baloldali kormányok valóban kockázatos piaci körülményeket hoztak létre, a Járai Zsigmond és később Simor András vezette jegybank, valamint a pénzügyi felügyelet pedig hagyta elszabadulni a frankhiteleket.

 

Ha a Lehman Brothers amerikai befektetési bank 2008 szeptemberi bedőlésével nem következik el a világgazdasági válság, ha az árfolyamok nem őrülnek meg, és ha nem veszítik el több tízezren az állásukat, a devizahitelek talán még ma is sikertörténetnek számítanak.

 

Forrás és részletek: http://www.origo.hu/uzletinegyed

Gazdaság:
Gazdaság   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.19. 17:39:42

Megadta az engedélyt a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Nabucco gázvezeték magyarországi építésére.

A Nabucco gázvezeték a törökországi Ahiboz (Ankara) állomással indul, és Törökországon, Bulgárián, Románián és Magyarországon át az ausztriai Baumgartenbe vezet. Az ahibozi állomáson csatlakozik a meglévő törökországi betápláló vezetékhez, mely két irányból kaphat gázt (Grúzia, Irán). A Nabucco vezeték maximális szállítókapacitása 31 Mrd m3/év lesz, melyet négy lépcsős ütemezéssel érnek el. A gázszállító vezeték teljes hossza: 3300 km, amelyből a magyarországi szakasz 383,43 km. A 383,43 km hosszú csővezeték átlósan szeli át az országot.
Bővebben: http://www.zoldvalasz.hu/node/447

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.06. 11:06:28

Az alábbiakban Steve írása következik arról, hogy véleménye szerint miért tart ott hazánk mezőgazdasága, ahol jelenleg van….

 Az Írást a kommentek közül emeltem ki, mert igen tanulságos. Íme:

 

Mindenért talán nem az EU a felelős. Főleg Magyarország nem igen panaszkodhat, hiszen nettó haszonélvezője a szervezethez való tartozással. Egyébként is hajlamosak vagyunk mi magyarok siránkozni, másokat hibáztatni ahelyett, hogy a saját portánkon sepregetnénk. A 2004-es csatlakozásunk előtt 7 év felkészülési idő állt a rendelkezésre. Ezen időszak alatt – időrendben visszafelé – 2 évig a Medgyessy-kormány, 4 évig az (I.) Orbán-kormány és 1 évig a Horn-kormány regnált. A felsorolt kormányok feladata lett volna felkészíteni az országot a csatlakozásra, az azt követő időszakra, mire is kell majd számítani. Megnyíló, határok nélküli piacra. A lehetőségek, a hátrányok, stb. Min kell erősíteni, mi az a dolog, amit el kell hagyni. Felmérni az uniós ellenfeleket, a piaci szereplőket, a versenytársakat. Kik azok, akik dömping termékeket zúdíthatnak az országra. Sorolhatnám talán az éjszakába. Egyik legnagyobb hibának tartom Torgyán doktor rászabadítását a mezőgazdaságra. Attól, hogy valaki kisgazda, még nem lesz gazda. Ez annál is szomorú, hogy már az Antal-kormány idejében megismerhették. A jól szervezett nyugati mezőgazdaság szabadult rá a felszabdalt, felkészületlen, szervezetlen agráriumra. Sok apró birtokrendszer, agy inkább csak földnyelvek, vagy ha jobban tetszik nadrágszíj-parcellák, vagy épp nagyobb összefüggő területek csak hát osztatlan közös tulajdonban, azt meg talán mindenki ismeri: közös lónak ... Itt jön egy kényes pont. Nagybirtok rendszer ? Ez most is van, csak legfeljebb kevesen tudnak róla. Kezdetben néhány ember kufárkodott a földekkel, és lassan egész szép birtokrendszert kufárkodtak össze. Nem olyan emberek, akik művelik a földet. Megfigyelhető, az országgyűlés politikusai is egyre több földterületet birtokolnak, nehezen elképzelhető, hogy az ország ügyes-bajos dolgai mellett mennének kapálni. Ez egyszerű befektetés. Naiv az, aki azt gondolja, hogy a földvásárlási moratórium valami hazafias cselekedetből hosszabbítatták meg. Sokáig úgy sem megy.

Különvélemény:
Gazdaság   
 8 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok