Mi Abonyunk - Az Orbán féle diéta tovább folytatódik
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.09.04. 22:59

 

Felaprózva, több szereplős felállásban adagolja a kormány, milyen adóemelésekkel és kiadáscsökkentésekkel ellensúlyozza a vártnál lassabb gazdasági növekedést, ami sokak szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika kudarca. Egy biztos, kemény időszak elé néz Magyarország: életbe léptek a közmunka katonás szabályai, csökkent az álláskeresési járadék ideje, keveseknek jut álláskeresési segély, a csokik savanyúbbak, a chipsek pedig sótlanabbak lesznek. Viszont épül egy komplett új falunk Ócsa közelében. Apró részletekben mondja el a kormány, hogyan fogja kezelni idén és jövőre azt a 100-200 milliárd forintos lyukat, ami a tervezettnél jóval lassabb gazdasági növekedés miatt jelenik meg a büdzsében: a tavaly júniusi 29 pontos első akciótervet, az őszi második akciótervet és a tavaszi Széll Kálmán-tervet követő negyedik Orbán-csomagból a hét szinte minden napjára jutott egy morzsa.

Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár szerint 8-10 tétel kell majd a lyuk befedéséhez, melyek között akár megjelenhet az adócsökkentés jövőre esedékes második fázisa, a szuperbruttósítás megfelezésének elhalasztása is. Matolcsy György azzal állt elő, hogy az adóhatóságnak rá kell feküdnie az áfabehajtásokra, amivel máris több száz milliárd forintos többletbevételhez juthat a költségvetés (az reális, hogy ennyi pénz nem folyik be, az már kevésbé, hogy be is lehet szedni).....

 Savanyú csoki, bioenergiaitalok, káosz

Csütörtökön életbe lépett a chipsadó, melyet „a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának a visszaszorítására” fogadtak el júliusban. A törvény pontatlan, a végrehajtási utasítás a nyári szünet alatt nem született meg, így a gyártók sok esetben csak vélelmezik, hogy mit gondolhatott a jogalkotó. Az adó üdítőitalra, energiaitalra, előre csomagolt cukrozott készítményekre, sós snackra és ételízesítőkre terjed ki, és meghatározott só-, cukor, valamint koffeintartalom felett kell megfizetni. Az új törvény 20-40 milliárd forintos többletbevételt jelenthetne a büdzsének, ezt azonban mérsékelheti a megdráguló élelmiszerek keresletének visszaesése, a feketekereskedelem erősödése, valamint az is, hogy az érintett gyártók alkalamazkodnak az új helyzethez: kevésbé lesz sós a chips, nem lesz édes a csoki, az energiaitalok pedig koffeintartalmú mixtúra helyettélénkítő teává alakulnak.

 

Forrás és részletek:  http://hvg.hu/gazdasag/20110903_oban_dieta_megszoritasok

Beküldő: Steve

Ki volt Széll Kálmán, melyről a " nagy tervet " elnevezték? 

 Széll Kálmán (Gasztony, 1843. jún. 8. – Rátót, 1915. aug. 16.)politikus, miniszterelnök, az MTA ig. tagja (1902). Vörösmarty Mihály leányát, Deák Ferenc gyámleányát vette feleségül. 1867-ben Vas vm.-ben szolgabíró, 1869-től 1911-ig megszakítás nélkül a szentgotthárdi kerület képviselője Deák-párti, ill. szabadelvű párti, 1906-tól alkotmánypárti programmal. 1875. márc. 2-től 1878. okt. 11-ig pénzügyminiszter a Wenckheim- és a Tisza Kálmán-kormányban. Ezután megalapította a Jelzálog Hitelbankot, melynek vezérig.-ja, később elnöke volt. Rátóti birtokán mintagazdaságot létesített, híres szarvasmarha-tenyészete volt. 1899. febr. 26- án miniszterelnök és ideiglenes belügyminiszter lett. 1902. dec. 31-én kötötte meg a Széll-Körber-paktumot Körber osztrák miniszterelnökkel, melyben a gazdasági kiegyezést Ausztriával az általa felállított ún. „Széllformula” alapján rendezte. Az újoncjavaslat miatt kitört obstrukció következtében 1903. jún. 27-én megbukott. 1906-ban az Andrássy- féle disszidens csoporthoz csatlakozott. A koalíció idején az alkotmánypárt elnöke. A koalíció bukása után már nem szerepelt a politikai életben, gazdasági téren azonban tovább is tevékenységet fejtett ki. – M. A kilences albizottság jelentése… (Bp., 1874). – Irod. Sárkányné Halász Terézia: Sz. K. életrajza (Bp., 1943); Dolmányos István: A magyar parlamenti ellenzék történetéből (1901 – 1904, Bp., 1963).

Politika:
Abony   
Gazdaság   
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok