Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gazdaság"
Első<< Előző3456789

admin - 2010.12.13. 14:52:39

December 31-el várhatóan nagyjából 1.000 fő közcélú foglalkoztatott válik munkanélkülivé a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségét érintő területen – jelentette be Madácsyné Somodi Mária, a Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségének vezetője a kormány új stratégiáját bemutató „Út a munka világába” című konferencián ma délelőtt.
A közcélú foglalkoztatást lehetővé tevő korábbi törvény az év végével hatályát veszti, az új szabályozás pedig még nem készült el. Annak érdemi alkalmazása csak több hónappal később válik lehetővé. Az átmenet a Munkaügyi Központra az elkövetkező időszakban fokozott terhet ró, és csak itt a térségben több ezer család megélhetését veszélyezteti.

Közélet:
Gazdaság   
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.07. 11:09:27

A hitelminősítők szerint az 1996-os „ eredményt „ sikerült elérnie Magyarországnak, hiszen egy szintre minősítettek le bennünket Romániával és Bulgáriával.

A hitelminősítők szerepe fontos, de Magyarországot nem a Moody's vagy a Standard and Poors és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a magyar kormány - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Televízió A Ma reggel című műsorában kedden. A fideszes politikus úgy hiszi, nem az emberek "sanyargatásával", hanem a különadóval sújtott szektorok összefogásával sikerülhet kilábalni a válságból.

Gazdaság:
Gazdaság   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.04. 11:44:54

Az alábbi hírt a Duna TV sajtósai küldték el szerkesztőségünk címére:

Bencsik János: A kormánynak kötelessége megvédeni a lakossági gázfogyasztókat

 

A lakossági fogyasztók közel hatvan százalékának nem emelkedik majd a gáz ára januártól – a kormányzat sávos rendszerben alakította ki a jövő év elejétől érvényes gázárakat. Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este azt mondta: a kormányzat a fogyasztók védelme terén a gázár-képlet átalakításával megtette, ami a hatáskörébe tartozott. Egyben cáfolta a gázszolgáltatók állításait, miszerint a nyár óta folyó tárgyalásokkal ellentétes irányú kormányzati döntés született volna. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közelmúltbeli találkozójáról úgy nyilatkozott: az a hosszú távú együttműködést volt hivatott megalapozni.

Közélet:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.29. 15:03:49

Abony város önkormányzata keresi a megoldást annak érdekében, hogy minden akadály elháruljon a piacprojekt elől. Így tárgyalnak a COOP-al is, mely üzletláncnak van ingatlana a piac területén.

Közélet:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2010.11.18. 21:31:26

 

Corvinus-felmérés: A vásárlók tizede már tudatosan keresi a hazai élelmiszert

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar termékei még mindig nincsenek a "megfelelő polcon" a jelentősebb kereskedelmi láncoknál – ez derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem kutatásából. Bár a fogyasztók kicsivel több mint tíz százaléka már tudatosan vásárol és keresi a hazai termékeket, ezt az arányt növelni kellene. 

 

Még jócskán van mit tenni a hazai élelmiszer-ipari termékek kiskereskedeleméért  – többek között ez derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem témába vágó kutatásából. A hungaricumokat támogató szövetség megbízásából a tizenkét legjelentősebb hazai kereskedelmi láncot monitorozta felmérésével. Bár a számszerű eredmény első látásra nem tűnik rossznak, mégis további intézkedéseket javasolnak a felmérők, többek között a vidékfejlesztési tárca szakembereinek a magyar áruk pozícióinak javítására. A tudatos vásárlók tíz százaléknál valamivel nagyobb arányát bővíteni kellene, ehhez oktatási programok indítását javasolják az iskolákban. Ugyancsak növelni kellene a feldolgozott hazai áruk arányát, mert ebből elszomorítóan kevés van még a polcokon.


 

Gazdaság:
Gazdaság   
 3 Hozzászólás    

Zsolti - 2010.11.11. 14:07:47

Egészséges termékfejlesztési dömping az Abonett és a Négercsók gyártójánál

Az abonyi Újvilág Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szövetkezet felszámolta utolsó klasszikus termelőszövetkezeti ágazatát, a növénytermesztést, és az egészséges élelmiszerek iránti növekvő igényekre alapozva új termékek fejlesztésébe kezdett – közölte Szebeni Zoltán, a cég igazgatóságának elnöke.

Szebeni Zoltán emlékeztetett: a Közép-Magyarországi Operatív Program forrásaiból elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően százmillió forintot megközelítő fejlesztési projektet indítottak el már 2008-ban. Így jelenhettek meg a piacon az Abonett termékcsalád innovatív termékfejlesztése által egy tartósítószer-mentes, teljes kiőrlésű gabonából készült új termékkel.

Az immár három évtizede Abonyban készülő Négercsók megújítása egy másik eredményes pályázatnak köszönhetően közel 80 millió forintból az idén júliusban kezdődött, és jelenleg is tart – hangsúlyozta Szebeni Zoltán.

A

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.03. 18:55:34

Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének szocialista képviselőcsoportja megdöbbenésének és aggodalmának adott hangot a közgyűlés október 29-i ülésén amiatt, hogy több személyi juttatás kifizetése nem történhetett meg időben, mert az önkormányzat anyagi helyzete kétségbeejtő mértékben megromlott az elmúlt hónapokban. Egyértelmű, hogy a feladatellátáshoz kapcsolódó normatív támogatás csökkenésével nem magyarázható az önkormányzat forráshiánya. Legjobban a 6 milliárd Ft-os likvid hitel, a mára közel 10 milliárd Ft kötvényállomány, a további 3 milliárd Ft egyéb hitelállomány mutatja a súlyos örökséget. Ezért a szocialista frakció nem támogatta a Fidesz azon szándékát, hogy a 6 milliárd Ft-os rövid lejáratú hitelkeret 10 százalékkal, négy éves időtartamra kerüljön megemelésre, hosszabb távon tovább nehezítve a helyzetet.

A szocialisták támogatták, hogy a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatására kiírt pályázaton a megyei önkormányzat 4 milliárd Ft-ra nyúj

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.01. 23:15:20

Hét ceglédi lakos és abonyi is van a jelentős adótartozást felhalmozó magánszemélyek között. Az Állami Adóhatóság most tette közzé azoknak a magánszemélyek és egyéni vállalkozóknak névsorát, akik 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeznek.

A szeptember végi állapot szerint százmillió forintot meghaladó adótartozást hat ceglédi vállalkozás halmozott fel. Ezek között van kereskedelmi cég, üzem, jármű-kereskedő, autósiskola, építkezéssel illetve hulladékkereskedelemmel foglalkozó kft. Négy cég felszámolás alatt áll. A térségben is több hasonló helyzetben lévő vállalkozás van, egyebek között Albertirsán és Abonyban is. A lista az APEH honlapján olvasható. ( Forrás: www.ctv.hu )

Ők azok az abonyiak, akiket felszámolnak.

GYÜMÖLCS-MIX 2006 KERESKEDELMI ÉS
SZOLGÁLTATÓ KFT. "FELSZÁMOLÁS ALATT"
2740 ABONY VASÚT DŰLŐ 21.

LAMPEX SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT
FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG "FELSZÁMOLÁS

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

miabonyunk - 2010.11.01. 21:59:09

Itt megköthető online:

http://biztositas.garantor2000.hu/Gfb_1.aspx

Érdemes áttekinteni a kötelező felelősségbiztosítási ajánlatokat, mert a társaságok a tavalyinál is kedvezőbb díjakkal álltak elő. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a gépkocsi tulajdonos biztosítót váltson vagy ugyanott új szerződést kössön. Annak a tarifája, aki ezt elmulasztja a legjobb esetben változatlan marad, de az is lehet, hogy drágul.

Szombat óta a világhálón is böngészhető a tizennégy biztosító ajánlata. Több százezren már éltek is a lehetőséggel és új szerződést kötöttek. Ezek tapasztalatai alapján elmondható, az új biztosítások átlagdíja a 17 ezer forintot sem éri el, szemben a tavalyi 25 ezer forinttal. Általános a 20-30 százalékos tarifacsökkentés. Becslések szerint a 2009-ben biztosítást váltó autósok 90 százaléka talál magának még kedvezőbb tarifát. Az új belépők ugyanis ismét reklámárakkal jelentkeztek. Az ajánlatok között elég nagy a szórás, ráadásul a

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    
Első<< Előző3456789
Címke felhő:
AbonyApróhirdetésBlogokRendőrségJanik AutósiskolaKézilabdaBalesetPurina- Abonyolvasónk mondjaCeglédNagykőrösJOBBIKKutyaBűncselekménySzolnokTörtelFociSomogyiJászkarajenőVera megmondjaPest megyeBirkózásÜgyészFIDESZMÁVRomhányiné Dr. Balogh EditkatasztrófavédelemKőröstetlétlenZeneiskolaABOKOMMSZPIdőjárásUtakReklámHirdetésÚjszilvásProgramokAGROPONTKözéletGazdaságPiacHUMORGyulaiKözbiztonságOrbán ViktorÁlláshirdetésINNOVENKaritász AbonyFergeteg Triatlon

www.autodoc.hu
Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
www.autoalkatreszek24.hu - Itt találja a legjobb autóalkatrészeket gépkocsijához vonzó áron.
Programok

3. Tarka Tér

Kőhalmi Zoltán

Nótadélután

Dalok estje

ALMA koncert

KARANTÉN

Adj egy ölelést

Hotel Menthol

Még több program -->

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE
Kedvencek
Webrádió (pop-up) Élő könyvjelző Beállítás kezdőlapnak

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek

Volánbusz

Máv

Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok