Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Munkanélküliség"
12Következő >>

veroniq - 2015.07.23. 10:18

 

Megdöbbentő statisztikát közölt a közelmúltban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, mely szerint üres állásból több tízezer van az országban. A magyar bérek tényleg elmaradnak az uniós átlagtól, azonban a magyar mentalitás is okolható a több, mint érdekes trendért. Van olyan ismerősöm, aki bár mát elmúlt negyven éves, soha nem volt bejelentett állása. Huszonévesen azt mondta, hogy nem megy el dolgozni pár tízezerért, most pedig már megalázónak tartaná, ha pályakezdő lenne, négy X- szel a háta mögött, százezerért.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.05.28. 17:50

 

Sikeresen zárult a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által mai napon megrendezett Állásbörzéje. A börzén 517 álláskereső jelent meg ebből közel 300 pontosan 296 fő álláskereső adta le az önéletrajzát különböző számára megfelelő pozíció betöltésére. További szolgáltatások is voltak, amiket összesen 29 fő vett igénybe, ezek közül legtöbben az EURES tanácsadásra, azaz a külföldi munkavállalásra voltak kíváncsiak, összesen mintegy 21 fő. Az Önéletrajz elkészítéshez illetve munka- álláskeresési tanácsadáson 7 fő, virtuális Munkaerő-piaci tanácsadáson pedig 11 fő vett részt.

 

Kívánunk a résztvevőknek sok sikert a pályázatokhoz.
 

Közélet:
Cegléd   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.06.10. 13:56

A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

2014. június 19-én 9–12 óra között

ÁLLÁSBÖRZÉT
rendez

a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárban
(2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a)

a TÁMOP 1.1.4. „Munkerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” elnevezésű kiemelt projekt keretében.

Álláslehetőségek közvetlenül a munkáltatóktól, ahol akár azonnal személyesen is megismerheti leendő munkáltatóját.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.20. 20:52

Tavaly az EU-ban 23,4, az eurózónában 28 euró volt az egy órára eső munkaerőköltség az Eurostat közelmúltban kiadott becslése szerint. Magyarország a hatodik legolcsóbb országnak számít e tekintetben. Az EU egészében az átlagos óránkénti munkaerőköltség az egész gazdaságra - a mezőgazdaságot és a közigazgatást kivéve - vetítve 2012-ben az Eurostat becslése szerint 23,4 euró, míg az eurózónában 28 euró lehetett. Ezek az átlagok azonban jelentős különbségeket takarnak a tagállamok között: az egy órára eső munkaerőköltség 3,7 és 39 euró között szóródik, előbbi Bulgáriában, utóbbi Svédországban. 

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.27. 14:24

A munkanélküli fiatalok közel 500 milliárd forint veszteséget jelentenek hazánknak - Közel 40%-kal, 5,5 millió főre emelkedett a 25 év alatti munkanélküli fiatalok száma az Európai Unióban az utóbbi öt év során. Ugyanakkor, ha az összes sem oktatásban, sem képzésben, sem foglalkoztatásban nem lévő fiatalt vesszük, már 7,5 millió főről beszélhetünk. A 30 év alatti korosztály esetében pedig 14 millióra duzzad ez a szám. Becslések szerint ez mintegy 153 milliárd eurós bevételkiesést jelent az EU-nak. Az Európai Bizottság pályázatot írt ki a témában, mely a fiatalok foglalkoztatásának előmozdítása érdekében annak előnyeire és lehetőségeire hívja fel a figyelmet egy átfogó tájékoztató kampány keretében. A projektet hét ország munkaadói szervezetei, szakszervezetei és munkaügyi hivatalai közösen valósítják meg, munkájukat a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége koordinálja.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.22. 14:22

Térségünkben, és különösen Abony városában valós probléma a nagyarányú munkanélküliség. Ezt is példázza az, hogy a mai napon a Városi Könyvtárban megrendezett programon a vártnál is nagyobb létszámú érdeklődő vett részt. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.02. 19:23

A hivatalos statisztika szerint most, 2013 februárjában településünkön 1008 fő az állást kereső munkanélküli. Valószínű, hogy ez a szám a gyakorlatban ennél lényegesen nagyobb, mert nem mindenki regisztrál a munkaügyi központban. A 365 napnál hosszabb ideje állást keresők száma jelenleg 342 fő, 117-en kapnak járadékot és segélyt 12 fő kap. 9820 fő Abonyban a munkaképes korúak száma, a munkanélküliségi ráta meghaladja a 10 %-ot, összesen ez a relatyv mutató 10,26 %, ez valamivel az országos átlag felett van, mintegy 5 %-kal, mert az arányszám 1.05%, amit az országos átlaghoz viszonyítanak.

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.25. 09:15

A Jobbik megdöbbenve látja, hogy a Fidesz-kormány teljes közönnyel készül egzisztenciálisan ellehetetleníteni és utcára tenni több százezer megváltozott munkaképességű embert. Az MSZP által velejéig korrupttá tett, pénzszivattyúként működő megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását lehetővé tévő speciális szabályozási és kompenzációs rendszert a Fidesz–KDNP átalakította ugyan, ám nem választási ígéretei szerint. 

Gazdaság:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.05. 18:11

MTI-A munkahelyvédelmi akcióterv 2013 legfontosabb intézkedése a kormányzat részéről annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon a foglalkoztatás szintje - mondta Rogán Antal pénteken Tatán, a "Szomszédolás, Komárom-Esztergom megye" elnevezésű rendezvényen.     "A munkahelyvédelmi akcióterv felkészülés a Magyarország előtt álló 2013-as és 2014-es kihívásokra. Európában a pénzügyi és gazdasági válság súlyosbodik, a gazdaság teljesítménye csökkenő tendenciát mutat, a foglalkoztatottság növekedésének kétéves trendje megtört" - ismertette a Fidesz frakcióvezetője.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.04. 11:24

Ez rosszabb, mint száz éve? - Olvasónk írja elkeseredetten: Magyarország 2012!!!- Kedves ismerőseim! Megosztom veletek mai kalandomat , ami a Ceglédi munkanélküli hivatalban történt velem. Okuljatok és nézzetek mindennek utána, mert így jártok mint én. Reggel ötkor keltem hogy a hatórási busszal el tudjak menni, és siessek haza a három gyerekemhez akik azt se tudom reggel hogy indultak iskolába mert én szoktam őket indítani! 

Gazdaság:
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok