Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gazdaság"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2015.01.10. 17:27

 

Február elejétől tizenhárom veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc – írja a Magyar Nemzet. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) tüntetés szervezésébe kezdhet.

 

A Magyar Nemzet szerint februárban elkezdődik hazánkban a Tesco üzletek bezárási hulláma. A lap azt írja: tizenhárom olyan, főként vidéki áruház zár be, amelyek működtetése eddig veszteséget hozott a brit anyavállalatú multicégnek.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.23. 11:23

 

Januártól zárolhatják bankszámlát, amennyiben elmulasztja kitölteni és elküldeni bankjának a kötelező tulajdonosi nyilatkozatot. Több ezerre tehető azoknak a cégeknek a száma, amelyek értesítést kaptak számlavezető bankjuktól, hogy egy formanyomtatvány kitöltésével tegyenek nyilatkozatot cégük tulajdonosi szerkezetéről. Minderre egy tavaly elfogadott jogszabályváltozás kötelezi a vállalkozásokat. Az érintetteknek alig néhány napjuk maradt, hogy nyilatkozzanak személyesen a bankfiókban, vagy - ha a számlavezető bank ezt jelzi - postai úton.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.04. 16:18

Mindenek előtt el kell mondanom, hogy elég sok mindent, de talán az, ami a legnagyobb benyomást tette rám a mai napon, az az új tízezres volt. Szép, és míves, de színe miatt könnyen összetéveszthető a húszezressel…. Ha nem túl jó a szemed! Most megmutatom, milyen őkelme. Vigyázzanak rá, ha kapnak egyet!

15-20 milliárd forintra becslik a csere nettó költségét. De ennek a nagyja egyébként is jelentkezett volna, pusztán az amortizáció miatt. Az MNB szakértője szerint egyébként a tervezésnek nem volt érdemi költsége, a próbanyomtatásnak pedig tízmilliós költsége volt.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.30. 16:41

Március 26-án Abony vendége volt Hegedüs Péter, a Független Kisgazda- , Földmunkás –és Polgári Párt Elnöke. Az Inkubátor házban közösen tartottak lakossági fórumot körzetünk FKgP-s jelöltjével, Cseriné Demeter Bernadettel. Az elnök elmondta, hogy történelmi esély van arra, hogy 12 év után ismét parlamenti párt lehessen az FKgP. „ A párt nagy mélységből kapaszkodott fel ismét, mely személyem részéről is kőkemény akaratot követelt meg. Édesanyám volt kisgazda, tehát a mostani tevékenységem nem csak úgynevezett civil kurázsi. Az újraszervezés során sokan „ keresztbe feküdtek „, sokakat az indulatok és a nyerészkedni vágyás vezérelt. A több, mint egymilliárd forintos székházunkra sokaknak fájt a foga, vannak akiknek a pénz az istenük. Én másképp látom a világot, számomra mindennek eszmei üzenete van, a hármas egység a legfontosabb: Isten, Haza, Család. Ez a kisgazda szentháromság. 

Politika:
Abony   
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.03.19. 14:00

A dohányboltok után nemzeti italboltok is lehetnek a választások után, a kormány ugyanis a dohánypiachoz hasonlóan állami monopóliummá tenné a szeszes italok árusítását – ma már nagyon sokan biztosra veszik ezt a kiskereskedelmi szektorban, és kormányzati körökből is olyan információk érkeznek, amelyek alapján úgy tűnik, nem légből kapottak a piaci várakozások.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.29. 12:38

 

 

Lapinformációink szerint több abonyi kereskedő is érintett az ügyben, mert olyan pénztárgépeket rendeltek meg, melynek előlegével vagy lelépett a cég, vagy amit rendeltek, a NAV szerint mégsem jó. Sokaknál gondot okoz, hogy betelik a hjlenelgi gép memóriája, teljesen tanácstalanok. Ezért érthető, hogy megelégelték a kereskedők a pénztárgépek cseréjét kísérő huzavonát!  Kiskereskedők és viszonteladók fogtak össze, hogy petíciót nyújtsanak be Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszternek az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatos törvény módosításáról. Pénteken, január 31-én fél tizenegykor a petíció átadását is tervező vállalkozók a Nyugati téri forgó órától vonulnak majd a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé. ( Kép: facebook csoport adatlapja )

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.11. 14:02

A hónap végén lezárul a Földet a gazdáknak program, amelynek keretében 250 ezer hektár állami termőföld bérletére pályázhattak gazdálkodók - mondta Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földügyekért felelős államtitkára. Az államtitkár hangsúlyozta: korábban a szocialisták által vezetett kormányok idején a mintegy 600 ezer hektáros állami földtulajdont hatszáz szerződéssel fedték le. A mostani 250 ezer hektár pedig több mint 6 ezer gazdálkodó megélhetését segíti majd. Így mintegy megtízszereződik az állami földbérlethez jutó gazdák száma - jelentette ki.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.01.03. 17:47

Rovatunk támogatója a KLB Könyvelőiroda.- Köztük olyan nagyok, mint a Mal Zrt. A 10 legnagyobb megszüntetett cég együttes éves árbevétele a speciális helyzetű Mal Zrt. nélkül is megközelítette a 100 milliárd forintot. A felszámolások a nagyvállalatokat sem kerülték el, miközben egyre kevesebb új cég alakult. Több mint 33 ezer céget töröltek 2013-ban a cégbíróságok Magyarországon, ami 16 százalékkal meghaladja a 2010-es negatív rekordot, és 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Gazdaság:
Gazdaság   
KLB   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.15. 17:48

V. Németh Zsolt szerint a szabad pálinkafőzés lehetőségének megteremtése amellett, hogy a szabadság élményét nyújtotta az embereknek, hozzájárult az értékmegőrzéshez és értékteremtéshez, az élő hagyomány megőrzéséhez, s ezzel a vidéki közösségek megtartásához. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára sajtótájékoztatón felidézte: Magyarországon 150 év után 2010 szeptember 27-től szabaddá vált a magán pálinkafőzés. A 640 magyarországi bérfőzdében is jövedéki adó kötelezettség nélkül lehet előállítani korlátozott mennyiségben - 86 liter 50 fokos - párlatot.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.11.05. 09:15

A VPOP 2012-ben 326 termékdíj ellenőrzést zárt le, amelyek során 432 millió forint büntetést szabott ki, vagyis vizsgálatonként átlagosan 1,3 millió forint bírságot és késedelmi pótlékot fizettek a vállalkozások. 2013-tól már a NAV hatáskörében folynak a termékdíj ellenőrzések, és mivel az idei adóhatósági ellenőrzési irányelvek szerint kiemelt vizsgálati terület a termékdíj, és így termékdíj ellenőrzésekre már átfogó ellenőrzés során is sor kerülhet, szinte biztosra vehető, hogy jogkövetkezmények tekintetében is túlszárnyaljuk a tavalyi megállapításokat - állítja a Mazars legfrissebb jelentése.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok