Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gazdaság"
Első<< Előző3456789Következő >>

veroniq - 2011.03.04. 14:46:06

 Eső után köpönyegnek érzem azt, hogy vizsgálódik a drága cukor miatt az illetékes minisztérium. Mint olyan sok más ágazatot, ezt is sikerült  a rendszerváltást követő években taccsra tenni. Privatizálták, olcsón megvették, lelakták majd bezárták. A gyárat. A konkurensek. Sajnos az történt Szolnokon is, ahol már a volt cukorgyár kéményét is felrobbantották. Tehát esély sincs a visszaállásra. Én még emlékszem, amikor Szolnokra jártam dolgozni és cukorrépa szezonban az előttem haladó nagy teherautókat szidtam, mert a  répák mannaként hullottak alá és majdnem rám. Bár visszatérnének azok a szép idők. Én ezt is kibírnám. Ha lenne olcsó cukrunk, iparunk és ilyesmink. Íme a napi aktuális cikk cukorügyben:

Gazdaság:
Gazdaság   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.10. 14:02:30

Fogyasztóvédők: minden bizonnyal áthárítják a különadókat 

 

Félünk attól, hogy nem csak a bankadót, hanem az összes többi ágazati különadót is áthárítják az érintett cégek és vállalatok a fogyasztókra” - nyilatkozta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában csütörtök reggel. Ennek első jelét látja szervezetük a Volksbank díjemelési tételeiben, amelyeket számszerűen is ismertetett a műsorban a szóvivő. Arra felvetésre, hogy a nevezett bank úgy reagált: ők a hatályos törvények szerint jártak el, illetve az ügyfeleknek kedvező döntések is születtek, Kispál Edit úgy reagált: végigtanulmányozta a bank hirdetményeit, és abban nem talált olyan elemet, amely esetében csökkentek volna a díjak. Szinte bizonyosak abban - tette hozzá -, hogy a többi, válságadóval érintett szektorban is megtörténik majd a díjak fogyasztókra hárítása. 

 

A banki tételek zömmel szabadárasak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) az az álláspontja, hogy az elmúlt hat hónapban szinte alig emelkedtek a banki tarifák; a különadó áthárításának igazolásához pedig komoly háttértanulmányokra lenne szükség a PSZÁF szerint – vetette fel a Hattól nyolcig.

Citrom-díj:
Gazdaság   
 1 Hozzászólás    

Truckman - 2011.02.03. 12:10:51

Ma jött a postásom, hozott megint egy levelet az ING-től!

Ez nem nyugdíj, ez egészen más!

Független a Magánnyugdíjbiztosítási hóbelebanctól! Ez egy igen kemény életbiztosítás, mit náluk kötöttem, már már 9 éve!

Ezidáig, minden évben, mikor adókedvezményről lehetett szó, vissza is kaptam tőlük, pár tízezer Forintocskát!

Idén már nem így van, ahogy ezt olvastam! De nem rajtuk múlt, hogy kaphassak, hogy ÉLJEK adókedvezményem, visszaigénylésével!

 

 

Erre csak egyet mondok!

 

Orsós?! Amég te milliókat keresel, és te jól jársz most is az új adókulccsal, te és a magadfajtád, addig én, de fogalmazhatok úgy is "mi" a pór-dolgozó nép, szenvedünk, és tűrjük a megszorításaidat! Egyenlőre!

Többek közt, hoztad ezt az 1995. évi CXVII. törvény 35. Pragrafusban foglaltak, hatályon kívül helyezését!  

Ezt a kis pénzt is elvetted, ahogy "kényszerítettél", hogy elvehesd nyugdíjam is! Ezt a kis "örömöt" is elvetted tőlem!  De nem neheztelek rá

Gazdaság:
Blogok   
Gazdaság   
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.03. 11:35:42

E- mailben kaptam Olvasónktól az alábbi írást, azzal a céllal, hogy minél több helyre küldjem tovább. Én nem küldöm, hanem kiteszem, mindannyiunk okulására!

Kaptam az alábbi üzenetet, hogy továbbítsam, de annyit hozzátennék: ma már az ÁFA nem 20, hanem 25 % és az egységárak sem ilyen "szolidak".

Ma már semmi szükség sincsen se villanyórára, se gázórára! Miért? Mert ezek a mérőórák eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a Fogyasztó és a Szolgáltató egymás közötti korrekten elszámoljon és a Fogyasztó annyi díjat fizessen, amennyi villanyt, vagy gázt a mérőóra szerint elhasznált. Ennek ma már semmi jelentősége nincsen, mert bármit mutat a mérőóra, a Szolgáltató olyan összegű számlát állít ki, amilyet akar.

Citrom-díj:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.02.01. 12:41:20

A magyar közlöny mai számában jelent meg az a hír, miszerint a mai naptól drágul az áram valamennyi hazai háztartásban. Az országos összehasonlító ár, amely alapvetően az árambeszerzés elismert költségeire vonatkozik 15,97-ről 17,17 forintra emelkedett. Ezzel párhuzamosan a szolgáltatói árrés szolgáltatóként differenciálttá változik, sehol sem emelkedett a korábbi inflációkövetéssel megegyező mértékben.Az egyetemes szolgáltatásban érvényesülő áram kb. 6-7 százalékkal emelkedik.

Gazdaság:
Gazdaság   
 3 Hozzászólás    

berkatona - 2011.01.29. 11:20:18

Hamarosan itt van 2011.január 31, amikor végleg választani kell az állami-, és a magánnyugdíj-rendszer között.

 „A hallgatás beleegyezés”, mondja a szólás, és ebben a helyzetben is igaz. (Azért valljuk meg, hogy a kormány kicsit az emberek lustaságát is belekalkulálta a dologba.)

 A FIDESZ teljesen átszabná a nyugdíjrendszert, így bizonyossággal nem tudjuk, hogy adóznak-e majd a nyugdíjak, bár a hatályos törvény alapján 2013. január 1-től igen.

Több meglepetést is tartogathat még az új nyugdíjrendszer, amelyet azért jó lett volna tudnunk még január 31 előtt.

Itt van pl. a nyugdíj összege: a legnagyobb (és nem kellemes) meglepetés, amelyet a nyugdíjrendszerünk tartogat számunkra.

  Vannak különböző kalkulátorok, melyek kiszámolják az adott napon és feltételekkel, mennyi nyugdíjat kaphatunk ha maradunk magánnyugdíj-pénztári tagok, ill. ha visszalépnénk az állami nyugdíj rendszerébe. Ezek az összegek csak a mai nap alapján mutatnak reálisnak tűnő értékeket, viszont nagy az esélye, hogy ezek az arányok nem fognak így maradni. Elég magas százalékban változtathatja meg ezeket az összegeket a központi szabályozás. (Volt már rá példa, hogy változott a magánnyugdíj-pénztárakba befizetett járulék mértéke.)

Gazdaság:
Blogok   
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.20. 15:29:12

Rövidülhet a BAR-lista, ugyanis egy decemberi törvénymódosítás nyomán, a korábbi öt év helyett, csak egy évig lehet megőrizni azok adatait, akik már fizettek a banknak.

 

Egy decemberi törvénymódosítás nyomán hamarosan rövidülhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) feketelistáján nyilvántartott lakossági hiteladósok száma. BAR-listára azok kerülnek, akik legalább a minimálbér összegét kitevő kölcsönösszeg megfizetésével több mint 90 napos csúszásban vannak. Az is felkerül a lakossági listára, aki hamis okmánnyal igazolja magát, hamis adatot közöl, vagy bankkártyával visszaél.

 

(Forrás: www.origo.hu)

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

Zsolti - 2011.01.20. 10:28:09

Tavaly december végén mintegy 929 ezer magánszemély szerepelt a BAR-listán, azaz, tartoztak legalább 90 napja a minimálbérnél nagyobb összeggel bankjuknak. Egy rossz adósra két bedőlt hitel jut - írja a Magyar Nemzet.

Tovább nőtt a rossz adósok száma. A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR - közismert nevén BAR-lista) szereplő magánszemélyek száma, tavaly december végén elérte a 929 ezret, az egy évvel korábbi 789 ezer után. Csak 2010 utolsó három hónapjában 57 ezer magánszemély került fel a feketelistára. Az adósok kisebbik része, mintegy 161 ezer ember már rendezte tartozását, ők hamarosan lekerülnek a listáról.

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.18. 10:51:50

Indul az új Széchenyi terv!

 

2011. március 1-től adhatóak be az első, kis- és középvállalkozásokat (KKV) érintő pályázatok az Új Széchenyi Terv keretében.

A régóta várt új, 2011-2013 közötti Európai Uniós pályázatok több, mint fele ebben az  évben lesz elérhető, 2012-2013-ban már fokozatosan szűkülnek a lehetőségek. A vállalkozások támogatását biztosítani hivatott pályázati kiírások legtöbbje a KKV körnek szól és elsősorban vidéki régiókban megvalósuló projektekkel lehet pályázni. A pályázóknak érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni a felkészülést, hogy a várható pályázati dömping ellenére sikerrel pályázzanak.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében pénteken megjelent pályázati kiírásokat elemezve a 4 Tender Hungary pályázatíró és tanácsadó cég szerint a friss pályázatok rendkívüli lehetőségeket tartogatnak a gazdaság motorjának számító KKV-k számára. Dr. Körmendy Zsófia, a pályázatíró cég ügyvezetője szerint könnyebb lesz pályázni, mint eddig és az ígéretek szerint a döntéshozatal és a támogatások kiutalása is felgyorsul, valamint megjelennek az önerő előteremtését segítő hitellehetőségek is. Az ügyvezető szerint nem árt azonban vigyázni a pályázatok iránt érdeklődőknek: elengedhetetlen az alapos felkészülés, a pályázatok megfelelő előkészítése, a szükséges kötelezettségvállalások átgondolása. Fontos megtervezni, hogy a pályázatokhoz elvárt önerő hogyan lesz előteremtve.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.12. 09:01:59

Én nem lettem sokkal okosabb, de íme a vélemények. Cikk beküldője: Steve

Már nincs értelme euróra váltani a devizahiteleket?

A pénzügyi felügyelet körlevélben tudatta, hogy a más devizanemben meghatározott hitel euróalapúvá való átváltási lehetőségének a biztosítását a jelenlegi gazdasági helyzetben megfelelő és helyes gyakorlatnak tartja. Szakértők körében azonban egyre több a szkeptikus hang ez ügyben.

A keddi Napi Gazdaság cikke

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) körlevélben tudatta, hogy a más devizanemben meghatározott hitel euróalapúvá való átváltási lehetőségének a biztosítását a jelenlegi gazdasági helyzetben megfelelő és helyes gyakorlatnak tartja. Indoklásában hivatkozik az euró csekélyebb volatilitására, várható euróövezeti csatlakozásunkra, a bankok saját forráslehetőségeire, de a kedvezőbb hitelezési korlátokra is.

 

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok