Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7524, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Orbán Viktor"
Első<< Előző3456789Következő >>

veroniq - 2011.10.12. 10:08

Azt, hogy meg kell-e állítani Orbán Viktort és kormányát, mindenki eldönti majd maga. Hogy sikerül-e megállítani, azt meg eldönti majd az idő. Egy biztos, a szocik lázonganak és " lázítanak " a sok milliárdos megszorító intézkedések ellen. Íme:

 Álljon meg a menet! Eljött az idő pest megye életében.....

Politika:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.10.12. 09:38

 Egy Bajnai Gordon vezette, Orbán-ellenes olajfa-koalíció összeépítésén dolgozik Gyurcsány Ferenc. Kiszemelt trójai faló tehát már van - most a konkurens MSZP- és LMP-elit legyűrésére kerítene sort a Sukoró-ügy "mártír" gyanúsítottja. "Az elmúlt hetek belső ütközetei nem az MSZP birtoklásáról szólnak. Összefognak vajon a kormányfő ellen?

Közélet:
Abony   
LMP   
MSZP   
FIDESZ   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.18. 21:09

Itt számolhatod ki, hogy jövőre rosszabbul jársz-e:

 http://berkalkulator.com/

 

Tények:

Minimálbér nettója 2011.-ben: 60.000 Ft, 2012.-ben 51.870 Ft

Havi bruttó 100.000 Ft nettója idén: 74.280 Ft, ugyanez 2012.-ben: 66.500 Ft

 Ugyan a kormány nem megszorításnak nevezte a jövő évi költségvetés tervezetét, a bejelentésből kiderül, mégis megszorítással állunk szembe. Az szja-rendszer változásával az átlagkeresők kevesebbet visznek haza jövőre, emelkedik az áfa és az egészségbiztosítási járulék mértéke is. A kormány ugyanakkor a hét végére felpuhította a végtörlesztéses javaslatát. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gazdaság:
Abony   
 14 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.16. 19:08

 Hiába ellenzik egyes befolyásos fideszes polgármesterek a most még önkormányzati tulajdonban lévő iskolák államosítását, a kistelepülések vezetői Orbán Viktor mögé sorakoztak fel. Az európai trendekkel ellentétes, egyébként költséges állomosítás mögött többen ideológiai célokat sejtenek.

Vissza a jövőbe! – lehetne ez is a mottója a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nevével fémjelzett köznevelési törvény koncepciójának, amely lényegében a Kádár-kor tekintélyelvű, rendpárti, poroszos közoktatását reinkarnálná. Azt a rendszert, amelyről már bebizonyosodott, hogy vakvágány. Bár nem Hoffmann ötlete volt, az önkormányzati rendszer átalakítása miatt az iskolákat is államosítanák. Ez lényegében azt jelentené, hogy a pedagógusok bérét, a rezsiköltségeket, az iskolai épületek fenntartását, fejlesztését az állam fizetné, de arról is központilag döntenének, ki legyen például az igazgató egy intézményben.

Oktatás:
Abony   
Iskola   
 0 Hozzászólás    

Dórika - 2011.09.08. 11:06

Felaprózva, több szereplős felállásban adagolja a kormány, milyen adóemelésekkel és kiadáscsökkentésekkel ellensúlyozza a vártnál lassabb gazdasági növekedést, ami sokak szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika kudarca. Egy biztos, kemény időszak elé néz Magyarország: életbe léptek a közmunka katonás szabályai, csökkent az álláskeresési járadék ideje, keveseknek jut álláskeresési segély, a csokik savanyúbbak, a chipsek pedig sótlanabbak lesznek. Viszont épül egy komplett új falunk Ócsa közelében.

Apró részletekben mondja el a kormány, hogyan fogja kezelni idén és jövőre azt a 100-200 milliárd forintos lyukat, ami a tervezettnél jóval lassabb gazdasági növekedés miatt jelenik meg a büdzsében.

Íme a negyedik Orbán csomag eddig napvilágot látott részletei:

Politika:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.04. 22:59

 

Felaprózva, több szereplős felállásban adagolja a kormány, milyen adóemelésekkel és kiadáscsökkentésekkel ellensúlyozza a vártnál lassabb gazdasági növekedést, ami sokak szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika kudarca. Egy biztos, kemény időszak elé néz Magyarország: életbe léptek a közmunka katonás szabályai, csökkent az álláskeresési járadék ideje, keveseknek jut álláskeresési segély, a csokik savanyúbbak, a chipsek pedig sótlanabbak lesznek. Viszont épül egy komplett új falunk Ócsa közelében. Apró részletekben mondja el a kormány, hogyan fogja kezelni idén és jövőre azt a 100-200 milliárd forintos lyukat, ami a tervezettnél jóval lassabb gazdasági növekedés miatt jelenik meg a büdzsében: a tavaly júniusi 29 pontos első akciótervet, az őszi második akciótervet és a tavaszi Széll Kálmán-tervet követő negyedik Orbán-csomagból a hét szinte minden napjára jutott egy morzsa.

Politika:
Abony   
Gazdaság   
FIDESZ   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.26. 16:21

Fotó: Polyák Attila Élesen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját Mellár Tamás konzervatív oldalhoz sorolható közgazdász, a KSH volt elnöke és a Fidesz-közeli Századvég Gazdaságkutató Zrt. volt kutatási igazgatója, aki szerint azonnali radikális gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A napokban nyilvánosságra került makroadatok egyértelműen bizonyítják, hogy az Orbán-kormány által alkalmazott gazdaságpolitika nem megfelelő, egyértelműbben fogalmazva: megbukott - írta a pénteki Magyar Nemzet Vitafórum rovatában megjelent cikkében Mellár Tamás, felidézve az augusztus elején publikált adatokat, amelyek alapján a gazdasági növekedés az előző negyedévben megállt, éves szinten kedvező esetben is legfeljebb 2 százalék körül alakulhat, ez pedig - a kormány 3-6 százalékos növekedési tervével szemben - a jövő évre is legfeljebb ekkora növekedést vetít előre, ráadásul emellett a költségvetési bevételek sem alakultak a terv szerint, ami miatt erre az évre százmilliárdos, a következőre 400-600 milliárdos kiigazításra lesz szükség.

Gazdaság:
Kormány   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.04. 17:11

 A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 867,9 millió forintot csoportosít át a kormány a szociális konzultáció pénzügyi fedezetének biztosítására - írja a csütörtöki Magyar Közlöny. A szociális konzultáció pénzügyi fedezetének biztosítására 867,9 millió forintot csoportosít át a kormány - derült ki a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyből. Az átcsoportosítás a rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére, valamint a kormányzati igazgatással kapcsolatos feladatok támogatása jogcím-csoport javára történik. A támogatás folyósítása azonnali, a határozat a pénteken lép hatályba, a felelős a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szociális konzultáció keretében a kormány a mindennapi élet szempontjából fontosnak ítélt kérdéseket küldött minden 16 év feletti állampolgárnak. A kérdések között olyanok szerepelnek, mint az, hogy inkább munkalehetőséget biztosítson-e az állam, mit kezdjenek a devizahitelekkel, a közüzemi díjakkal, a nyugdíjakkal és az oktatással.

Politika:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.17. 16:17:26

 A magyar közmédiában zajló elbocsátásokról közölt terjedelmes elemzést a Welt am Sonntag. A közszolgálati médiumok csaknem 600 újságíróját bocsátották el, "véletlenül a bírálókat" - fogalmazott a szerző.

 A konzervatív német vasárnapi lapban Stefanie Bolzen a Befogni a szájat Magyarországon című cikk bevezetőjében arról írt: Orbán Viktor miniszterelnök minden alkalommal felháborodottan cáfolta azt a vádat, hogy Magyarországon felszámolják a sajtószabadságot. Most mégis a közszolgálati médiumok csaknem 600 újságíróját bocsátották el, "véletlenül a bírálókat" - fogalmazott a szerző.

Politika:
FIDESZ   
 16 Hozzászólás    

tyb - 2011.06.03. 16:04:45

Orbán biztonsága, közbiztonság?

 

Történt ugyanis, hogy a Király eszement és jogtipró elképzelései nyomán több rendvédelmi szakszervezet is megígérte, hogy a házánál fognak tüntetni. Orbán király fél! Hisz főhadnagyból tábornokká "fejlesztett" testőre és katonája, Hajdú  azonnal intézkedést adott ki a "védett személy" oltalmára.

Íme egy kép a választások első fordulója utáni nyugállományú főhadnagy Hajdúról, amint épp királyát óvja testőrként:

 

Közbiztonság:
 6 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok