Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó

 

Jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is. Végleges döntés augusztus végén várható - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Palkovics László azt mondta: jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME), amelynek az átalakítására azért van szükség, mert az intézmény integrációját "nem sikerült jól végrehajtani", emiatt pedig belső feszültségek alakultak ki.

Oktatás:
Szolnok   

 

Első körben 6140 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait 2015 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen, így az SZTE továbbra is a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény - derül ki a Felvi.hu felvételi statisztikáiból. Az eredmény nem meglepő, hiszen a szegedi universitas már a tavaszi jelentkezések alapján összeállított egyetemi rangsorban is a második helyet foglalta el.

Oktatás:
Divat   

 

Legalábbis számomra ez derül ki a múlt hó végi képviselő- testületi ülés jegyzőkönyvéből. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester szerette volna elérni, ha a bölcsis gyerekek szülei naponta 400, azaz négyszáz forint térítési díjat fizetnek, de ehhez nem adta áldását a testület. A polgármester szerint pedig ez az összeg „ kigazdálkodható „, a családok részéről. Balangó László szerint, ha bevezették volna, nem támogatták volna a munka világába visszatérő édesanyákat.

Oktatás:

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda Kőröstetétleni Tagiskolájába matematika és fizika vagy kémia vagy informatika szakos tanári végzettségű pedagógust keres.A pályázat mellékletei:
• Önéletrajz
• Motivációs levél
• Diploma másolatok
• Erkölcsi bizonyítvány (benyújtandó felvétel esetén)

Oktatás:

 

Most kaptam a hírt, hogy Abonyban ismét házalók tűntek fel, akik idős emberekhez csöngetnek be. A két erősen pigmentált férfi idős embereknek kínál eladásra kettő darab gyapjútakarót. Egyikük 25 év körüli, kék pólóban van. Az autójuk egy fehér Opel Astra, rendszámának kezdete: HOG. Kérem, vigyázzanak magukra és egymásra, semmilyen körülmények között ne engedjék be otthonukba a házalókat! Értesítsék erről s környezetükben élőket is.

Oktatás:
Házalás   

Az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola Csillag Tanodája az óvoda és az első osztály közötti átmenetet könnyíti meg. A tanítónők már jóval az iskolakezdés előtt összeismerkednek a nagycsoportosokkal, számos programot szerveznek nekik, többnyire az alsósokkal közösen. Így a gyerekeket sem éri megrázkódtatásként a két intézmény közti váltás.

Oktatás:
Somogyi   
Csemő   

ű

 

 

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának! Radics Patrícia, a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola, Abony diákja a „Szikrától a hamuig” pályázat Pest megyei pályázatán harmadik helyezést ért el. Itt a Pest megyei Katasztrófavédelem teljes híre minderől:

admin - 2015.06.02. 16:27

 

Négy város négy középiskolájának katonasulis diákjai mérték össze tudásukat és fizikai erejüket hadtörténelemből, katonai testnevelésből és egészségügyi ismeretekből a napokban Abonyban. 

A négy iskolában az a közös, hogy mindannyiuk patronáló alakulata az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis.  Az első alkalommal megrendezett verseny nem titkolt szándéka a hagyományteremtés volt. A csapatokat és kisérőiket Kavecsánszkiné Pál Erika, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója köszöntötte.

Oktatás:

veroniq - 2015.05.19. 20:50

 

A Somogyi Imre Általános Iskola újabb csapata került be egy rangos matematika verseny országos döntőjébe, ahol Nyíregyházán 15 döntős csapatból a rendkívül előkelő harmadik helyen végeztek. Csapattagok: Axtom Varga Hanna, Tóth Máté, Molnár Benedek, Lőrinczy Kristóf. Felkészítő tanárok: Feke Miklósné és Pál Szabó Andrea. A verseny szorosságát jelzi, hogy az abonyiak 42 ponttal lettek harmadikok, és a másodiknak 43, az elsőnek 44 pontja lett!

Oktatás:
Somogyi   

Dózsa László Péterrel a múlt héten volt szerencsém beszélgetni, a Culture CAFE-ban. A zenebarátok körében neve ismerősen cseng, hiszen számos rangos, megyei, területi verseny nyertese, akinek országos harmadik és első helye is van ő....

Oktatás:
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok