Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

 

Egy 2013-ban kötött együttműködési megállapodást újítottak meg október első napján Abonyban. Az aláíráson Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával igazgatója, és Bali Tamás alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese vett részt.


Az aláírt megállapodás célja, a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítése és a katonai pálya népszerűsítése.

Oktatás:

 

A Történelemtanárok Egylete erkölcsileg illegitimnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar által készített pedagógus etikai kódex tervezetét.

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája vasárnap fogadott el egy erre vonatkozó állásfoglalást. A közleményük szerint szükségtelennek tartanak egy olyan kötelező etikai kódexet, amely minden állami és önkormányzati intézményben dolgozó tanárra érvényes.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai már szeptember végén kiadtak egy nyilatkozatot, amiben szintén visszautasítják az etikai kódexet.

Oktatás:
Abony   

 

Újabb két évre aláírta a Gimnázium és a Katonasuli program az együttműködési megállapodást, ünnepélyes keretek között.
A programban résztvevő diákok száma és lelkesedése folyamatosan nő! Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:

veroniq - 2015.09.25. 17:29

A mai napon a Somogyi iskola két osztálya is részt vett az alábbi programon, melyen remekül érzeték magukat a diákok! Egy felejthetetlen és hasznos nap áll mögöttük, az eső ellenére is remek volt a hangukat. 

Oktatás:
Somogyi   

 

Hiába újították fel külsőleg az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola épületét, a belső rekonstrukcióra már nem futja az önkormányzatnak. Így viszont nem lehet használni. Rendben elkezdődött a tanév a Gyulaiban, már ha rendnek lehet nevezni azt, hogy a diákok állítólag ideiglenes órarend szerint tanulnak, egy részüknek pedig ideiglenes tanteremben oktatják a tananyagot.

Oktatás:
Gyulai   

 

Csaknem 650 ezer iskolás kapja ingyen a tankönyveket a most kezdődő tanévre - mondta a köznevelésért felelős államtitkár pénteken. Czunyiné Bertalan Judit kifejtette: a jövő héten több mint 1,2 millió általános és középiskolás diák kezdi meg a 2015/2016-os tanévet. A kormány mindent megtesz, hogy csökkentse a családok ezzel járó anyagi terheit: majdnem 20 százalékkal nő a térítésmentes tankönyvet használók aránya, és több mint félmillióan étkezhetnek kedvezményesen .

Oktatás:
Abony   

 

Kárpát-medencei Történelemtanárok találkozója -  A XVIII. Kárpát-medencei Történelemtanár Tábor 2015. július 20-25-e között zajlott Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban a Rákóczi Szövetség szervezésében. Idén összesen 102 résztvevője volt a tábornak, amelynek több mint felét magyarországi tanárok tették ki, továbbá 13 kolléga érkezett Felvidékről, 17 Erdélyből, 7 Kárpátaljáról és 9 Vajdaságból.

Oktatás:
Somogyi   

 

Itt az igazi királyság: MÉMÉNEK még Orbán Viktor is gratulált-  Mi is sok szeretettel gratulálunk az abonyi Kunfalvi Melindának, nem kevésbé vagyunk büszkék rá, mi abonyiak, mint a magyar miniszterelnök. Kívánunk szerkesztőségünk és olvasóink nevében is további sok szép sikert szakmájában és az élet minden területén! A miniszterelnök facebook-os oldalán dicsérte meg szakmunkásainkat. A hírre kedves Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, köszönjük!  "Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" - fogalmazott bejegyzésében a kormányfő. Orbán Viktor (vagy legalábbis a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelője) belinkelte a faipar.hu weboldal cikkét, amely szerint László Attila bútorasztalos 1. helyezést ért el, így megszerezte az első aranyérmet Magyarországnak a Worldskills versenyeken. 

Oktatás:
Abony   

 

Százezer forintnál is magasabbra rúghatnak a szeptemberi tanévkezdés költségei egy átlagos kétgyerekes családban, ezért a hátralévő szűk egy hónapban alaposan körül kell nézni, hol éri meg beszerezni a szükséges tanszereket. Jó hír a szülőknek, hogy az idén már nem kell előre kifizetni a tankönyvcsomagokat, sőt még többen kapják majd ingyen a kiadványokat, a családok iskolakezdési terheinek könnyítése érdekében pedig már augusztus végén elutalja az állam a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

Oktatás:
Iskola   

 

Jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is. Végleges döntés augusztus végén várható - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Palkovics László azt mondta: jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME), amelynek az átalakítására azért van szükség, mert az intézmény integrációját "nem sikerült jól végrehajtani", emiatt pedig belső feszültségek alakultak ki.

Oktatás:
Szolnok   
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok