Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

Hatalamas sikert ért el a Somogyi Imre Általános Iskola 4. m osztálya, hiszen megnyerve a regionális döntőt, az országos Bolyai matematika csapatverseny országos döntőjébe jutottak. Az eredményhirdetés november 3-án, Budapesten volt. Csapattagok: Axtom Varga Hanna, Molnár Benedek, Lőrinczy Kristóf és Tóth Máté.

Oktatás:
Somogyi   

 

Egy 2013-ban kötött együttműködési megállapodást újítottak meg október első napján Abonyban. Az aláíráson Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával igazgatója, és Bali Tamás alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese vett részt.


Az aláírt megállapodás célja, a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítése és a katonai pálya népszerűsítése.

Oktatás:

 

A Történelemtanárok Egylete erkölcsileg illegitimnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar által készített pedagógus etikai kódex tervezetét.

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciája vasárnap fogadott el egy erre vonatkozó állásfoglalást. A közleményük szerint szükségtelennek tartanak egy olyan kötelező etikai kódexet, amely minden állami és önkormányzati intézményben dolgozó tanárra érvényes.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai már szeptember végén kiadtak egy nyilatkozatot, amiben szintén visszautasítják az etikai kódexet.

Oktatás:
Abony   

 

Újabb két évre aláírta a Gimnázium és a Katonasuli program az együttműködési megállapodást, ünnepélyes keretek között.
A programban résztvevő diákok száma és lelkesedése folyamatosan nő! Képgaléria IDE kattintva

Oktatás:

veroniq - 2015.09.25. 17:29

A mai napon a Somogyi iskola két osztálya is részt vett az alábbi programon, melyen remekül érzeték magukat a diákok! Egy felejthetetlen és hasznos nap áll mögöttük, az eső ellenére is remek volt a hangukat. 

Oktatás:
Somogyi   

 

Hiába újították fel külsőleg az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola épületét, a belső rekonstrukcióra már nem futja az önkormányzatnak. Így viszont nem lehet használni. Rendben elkezdődött a tanév a Gyulaiban, már ha rendnek lehet nevezni azt, hogy a diákok állítólag ideiglenes órarend szerint tanulnak, egy részüknek pedig ideiglenes tanteremben oktatják a tananyagot.

Oktatás:
Gyulai   

 

Csaknem 650 ezer iskolás kapja ingyen a tankönyveket a most kezdődő tanévre - mondta a köznevelésért felelős államtitkár pénteken. Czunyiné Bertalan Judit kifejtette: a jövő héten több mint 1,2 millió általános és középiskolás diák kezdi meg a 2015/2016-os tanévet. A kormány mindent megtesz, hogy csökkentse a családok ezzel járó anyagi terheit: majdnem 20 százalékkal nő a térítésmentes tankönyvet használók aránya, és több mint félmillióan étkezhetnek kedvezményesen .

Oktatás:
Abony   

 

Kárpát-medencei Történelemtanárok találkozója -  A XVIII. Kárpát-medencei Történelemtanár Tábor 2015. július 20-25-e között zajlott Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban a Rákóczi Szövetség szervezésében. Idén összesen 102 résztvevője volt a tábornak, amelynek több mint felét magyarországi tanárok tették ki, továbbá 13 kolléga érkezett Felvidékről, 17 Erdélyből, 7 Kárpátaljáról és 9 Vajdaságból.

Oktatás:
Somogyi   

 

Itt az igazi királyság: MÉMÉNEK még Orbán Viktor is gratulált-  Mi is sok szeretettel gratulálunk az abonyi Kunfalvi Melindának, nem kevésbé vagyunk büszkék rá, mi abonyiak, mint a magyar miniszterelnök. Kívánunk szerkesztőségünk és olvasóink nevében is további sok szép sikert szakmájában és az élet minden területén! A miniszterelnök facebook-os oldalán dicsérte meg szakmunkásainkat. A hírre kedves Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, köszönjük!  "Gratulálok! Büszkék vagyunk a szakmunkásainkra" - fogalmazott bejegyzésében a kormányfő. Orbán Viktor (vagy legalábbis a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelője) belinkelte a faipar.hu weboldal cikkét, amely szerint László Attila bútorasztalos 1. helyezést ért el, így megszerezte az első aranyérmet Magyarországnak a Worldskills versenyeken. 

Oktatás:
Abony   

 

Százezer forintnál is magasabbra rúghatnak a szeptemberi tanévkezdés költségei egy átlagos kétgyerekes családban, ezért a hátralévő szűk egy hónapban alaposan körül kell nézni, hol éri meg beszerezni a szükséges tanszereket. Jó hír a szülőknek, hogy az idén már nem kell előre kifizetni a tankönyvcsomagokat, sőt még többen kapják majd ingyen a kiadványokat, a családok iskolakezdési terheinek könnyítése érdekében pedig már augusztus végén elutalja az állam a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

Oktatás:
Iskola   
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok