Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8022, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Oktatás
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

veroniq - 2016.06.17. 17:48

 

Elérkezett a ballagások ideje, elkészültek a fényképek és a tablók is. Az itt láthatót azért tesszük közszemlére, mert azt rendelkezésünkre bocsátotta annak készítője Eberhardt Tamás, aki a Heky Bt-  munkatársa. Hálásan köszönjük! Ha ön is szeretné nekünk a tablóképet elküldeni, hogy közzétegyük, tegye meg: szerkesztoseg@miabonyunk.hu LŐVE

Oktatás:
Gyulai   

 

Nagy megtiszteltetésben volt részem, amikor 50 éves osztálytalálkozóra hívtak a Somogyi iskola egykori diákjai. Boldogan fedeztem fel sok- sok ismerőst közöttük, és igazán megható volt látni őket: EGYÜTT. Az osztályfőnökük a legendás Katona Róza, Csöpi néni volt, aki jó egészségnek örvendve részt vett az iskolában megrendezett találkozón, és utána a Lila Akác vendéglőbe is velük tartott. Itt nem csak a vacsora volt páratlanul finom, hanem az a torta is, melyre tablóképet készítettek. A Hölgyek igencsak kitettek magukért, hiszen sok- sok házi sütemény is került az egykori osztálytársak asztalára. Bármilyen hihetetlen, de most első alkalommal találkoztak, mióta elvégezték az általános iskolát. Maguk sem értik, hogy hogyan fordulhatott ez elő, és vidáman fogadkoztak, hogy legalább ötévente, de lehet, hogy minden esztendőben összejönnek. Mosolyogtak, vidámak voltak, anekdotáztak, szerették egymást. „ Jó kis osztály lehetett. „- gondolom, és kedvtelve hallgatom beszélgetésüket.

Oktatás:
Somogyi   

 

A Somogyi Imre Általános Iskola i hagyományos tornaünnépélyén járt a Városi Labdarúgó pályán, május 28-án Borsányi János, aki hatalmas képgalériát készített a rendezvény legjobb pillanataiból. IDE kattintva láthatók képei

Oktatás:
Somogyi   

 

Petőfi nyomán Határtalanul 2016-  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából ebben az évben is elutazhattunk határon túli magyarlakta területekre. A Határtalanul pályázatnak köszönhetően 48 hetedikes diák követte Petőfi nyomait Erdélyben.  Minden évben egy adott téma köré épül a program, ebben az évben Petőfi Sándor emlékhelyeit kerestük fel. A költőnek abonyi kötődése is van, hisz öccse felesége abonyi lakos volt és hamvai is itt nyugszanak.

Oktatás:
Somogyi   

 

 A nyíregyházi Kisvakond tábor ismét benépesült gyerkekekkel, akik a Matekguru csapatverseny negyedik osztályos döntőjére érkeztek. Összesen 18 kiváló, négyfős csapat vett részt a versengésben. Idén két abonyi nagyedikes csapat is érkezett ide, a Somogyi Imre Általános Iskola diákjai kikívták az indulás jogát. A Furfangos fejtörők nevű lánycsapat az előkelő 12. helyet szerezte meg, a csapat tagjai: Koncsik Zsófia, Magyar Virág, Molnár Vivien, Molnár Vanessza. A Ravasz Matekosok csapat már harmadik alkalommal indult ezen a versenyen. Először a 6., utána a 3., most pedig az ELSŐ helyet szerezte meg az Axtom- Varga Hanna, Molnár Benedek, Tóth Máté, Lőrinczy Kristóf összeállítású csapat. A gyerekek vidáman, az örömtől szinte sírva álltak a dobogó legfelső fokára, boldogan szorítva magukhoz a megérdemelten elnyert lehető legfényesebb érmet. A két tanítónéni, Feke Miklósné és Pál- Szabó Andrea az öröm könnyeivel küzdve ünnepeltek együtt a gyerekekkel. 

Oktatás:
Somogyi   

 

Kedves Pintér János!


Még úgy emlékszem a legelső közlekedési versenyre, mintha tegnap lett volna, és mégis eltelt azóta jó pár év, melyek alatt rengeteg élménnyel és sikerrel gazdagodtam és ezt nem tudtam volna elérni az Ön segítsége nélkül. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a felkészítésért. Gazdagodtam rengeteg tudással, elméletben és gyakorlatban is.


Alsó osztályos voltam, amikor Kovácsné Dani Tünde Tanár néni megszerettette velem a közlekedési ismereteket. Már akkor tudtam, hogy ez az időtöltés számomra nem kötelező iskola utáni elfoglaltságot, hanem szórakozást, kikapcsolódást jelentett. Majd a kezdeti sikereim után hasonló eredményeket elérve tudatosult bennem, hogy mindez meg sem történt volna ilyen nagyszerű felkészítő tanárok nélkül.

 

Oktatás:
Somogyi   

 

Simon Gáborné már nem pályázott a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola igazgatói posztjára. A kiírás nem lehetett túl népszerű, mert lapinformációink szerint csak egy pályázat érkezett be határidőre. A jelölt nem más, mint Arany Zsolt, aki korábban a Ceglédi Református Általános Iskola menedzserszemléletű igzgatójaként dolgozott, ő igazgatta a kőröstetétleni tagintézményt is. Ezek után Ecseren dolgozott.

Oktatás:
Gyulai   

 

 Mindenek előtt sok- sok szeretettel gratulálunk az Abonyban élő Szabados Mónikának, aki a közelmúltban megnyerte az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Példája a bizonyíték arra, hogy városunkban rengeteg ügyes, tehetséges diák él, akik Abony hírét messze vihetik. Legyünk Mónikára is büszkék. Iskolája, tanárai jelezték felém a szép eredményt, én pedig a győztest boldogan, szeretettel faggattam. Szabados Mónika:


'" Abonyban a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolába jártam, majd a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban érettségiztem, és utána mentem át a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolába Szolnokra, vendéglátásszervező-vendéglős szakra. Nagyon szeretem ezt a szakmát, hiszen emberekkel foglalkozhatok, társaságban vagyok. A szakmának megvan a kellő pörgése, amit nagyon szeretek. Sosem lehet unatkozni. A gyakorlati munkahelyem a szolnoki Garden Hotel volt 2 évig, ott teljesen beleláttam a vendéglátásba, és a mai napig nagyon szeretem. 

Oktatás:
Gyulai   

Szeretettel kísérjük figyelemmel a Crossroads Zenekar táján történt dolgokat. Most egy fontos állomáshoz, szép sikerhez érkeztek el. Pető Bence, a Zenekar frontembere meséli a hét végi történéseket:  Hétvégén jártunk a BME egyetemi tehetségkutatóján Pesten a zenekarral, ahol elsők lettünk. Egy előválogató után 5 zenekar került a döntőbe, közülük kerültünk ki győztesként. Profi fotózást, vásárlási utalványt a CODA hangszerboltban, illetve egy önálló koncert lehetőséget kaptunk az egyetem profin berendezett koncerttermébe, ahol rendszeresen lépnek fel nagyobb zenekarok. 

Oktatás:
Zene   

 


XXII. Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntő
A verseny időpontja: 2016. április 9. (szombat) 9.00 óra
Helyszín: Fabriczius József Általános Iskola – Veresegyház, Fő út 77-79.

A versenyt Dr. Ménkű Szilvia rendőr alezredes, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője, a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg, majd Nádházi Brigitta r. százados, csoportvezető, a PMBB Titkára ismertette a lebonyolítás menetét.

 

Oktatás:
Somogyi   
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok