Mi Abonyunk - Az SZTE a legnépszerűbb vidéken - a gólyák száma is nőtt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.07.24. 11:52

 

Első körben 6140 elsőéves kezdheti meg felsőfokú tanulmányait 2015 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen, így az SZTE továbbra is a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény - derül ki a Felvi.hu felvételi statisztikáiból. Az eredmény nem meglepő, hiszen a szegedi universitas már a tavaszi jelentkezések alapján összeállított egyetemi rangsorban is a második helyet foglalta el.

A gólyák száma annak ellenére is minimálisan nőtt a múlt évhez képest a Szegedi Tudományegyetem, hogy a hazai felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma országosan csökkent. 2015-ben 6140 elsős – a tavalyinál 39-cel több – kezdheti meg tanulmányait. 2014-hez képest nőtt, 5048-ról 5105-re az állami ösztöndíjasok száma, míg önköltséges képzésre 1035 hallgató vállalkozik a tavalyi 1053-hoz képest.

„A jelentkezők és a felvettek száma alapján is az ország második és egyben a vidék legnépszerűbb felsőoktatási intézménye az SZTE” – fejezte ki örömét Prof. Dr. Szabó Gábor. Az SZTE rektora elmondta: idén 14967 fiatal jelentkezett a szegedi egyetemre. Közülük 8056 fiatal elsőszámú továbbtanulási helyként Szegedet jelölte meg. – A hallgatói létszám nálunk nem, minden más egyetemen csökkent. Reméljük, hogy ez nem véletlen, hanem egy tendencia, aminek okán optimistán nézhetünk a jövőbe.

„Az osztatlan tanár szak iránt nőtt az érdeklődés” – irányította a figyelmet az egyik népszerű szakra Prof. Dr. Karsai Krisztina. Az SZTE oktatási rektorhelyettese szerint a szegedi orvosképzés színvonalasságát jelzi, hogy a bejutási küszöb a vidéki képzőhelyek közül idén itt a legmagasabb: 413 pont - szemben a debreceni 409-es, vagy a pécsi 403-as határral. A slágerszakok – a három informatika alapszak és az általános orvos – említése mellett aláhúzta: „Fontos tény, hogy Szegeden is indul duális képzés: a 63 gépészmérnök szakos hallgató közül várhatóan minden tizedik nyer felvételt erre a képzési formára, mivel a hallgató csak akkor kezdheti meg tanulmányait, ha az általa választott vállalati partner is felveszi.

„Pótfelvételi lehetőséget az SZTE szinte valamennyi szakán kínál. A pótfelvételi eljárás során több mint 200 szakjára további 500-600 gólyát vár a Szegedi Tudományegyetem – hangsúlyozta Prof. Dr. Karsai Krisztina. A pótfelvételi helyeket július 26-án teszik közzé, augusztus 10-ig lehet jelentkezni. A rektorhelyettes hozzátette: a Szegedi Tudományegyetem felvételi átlagpontszáma az alapképzésben 370.
 

Oktatás:
Divat   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok