Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző35363738394041Következő >>

ketila - 2011.03.09. 08:51:17

Abony város önkormányzatának sikertörténete is lehetett volna az új egészségügyi centrum építése, de a körülötte húzódó herce- hurca miatt éppen erről híresült el a település. Most a finisben vannak, de még nem érkezett meg a pénz az önkormányzat számlájára, legalábbis a www.nfu.hu hivatalos pályázatos oldal vonatkozó tájékoztatása szerint. Összesen 436.821.915 forintot nyertek el a célra, eddig 245.704.862 forintot utaltak át a helyi számlára. Még 191.117.053 forintot várnak az állami büdzséből, az elszámolást követően. Az egészségügyi központot még tavaly átadták, januártól birtokba is vehette azt a lakosság.

Egészségünk:

veroniq - 2011.03.02. 15:04:53

 Az influenzások nagy része pár nap alatt meggyógyul, és szövődményektől sem kell tartaniuk. Ám van néhány tünet, melyek észlelésekor mindenképpen orvoshoz kell fordulni! Cikkünkből az is kiderül, kik tartoznak a különösen veszélyeztetett csoportokba.

 
A megfázás, influenza általában minden gond nélkül gyógyul pár nap alatt, csak a tüneteket kell enyhíteni. Az influenzával azonban sokszor más a helyzet. A szezonális influenza veszélyt jelenthet a 65 év felettiekre (függetlenül attól, hogy valamilyen betegséggel küzdenek-e), illetve életkortól függetlenül a krónikus betegségben szenvedőkre.
Egészségünk:
Influenza   

Ma valami furcsát találtam a Postaládámban! A rengeteg mit sem érő, még gyújtóspapírnak sem használható multik prosijai mellett, valami zsákfélékre is bukkantam!

Mint arra a későbbiekben rájöttem, ez az az ÖKOprogram, miről más sok mindent hallottam!

Örömmel töltött el, ahogyan olvastam a mellékelt tájékoztatójukat, hogy a szemetet gyűjtsem szelektíven! Eddig is azt tettem, csak el kellett vinnem a gyűjtőszigetekre, a konzveresdobozt, mik főleg a macskáink eledel "tartója", a sok- sok papírt, amiket az istenverete multik nap mint nap tömnek a postaládámba, stb...

Szóval ezek szerint már nem kell elvinnem, mert ahogyan a tájékoztatóban olvasható "házhoz jönnek"!  A zsák, maga 60 literes űrtartalmú, tehát nem nagy, de ahogy az a tájékoztatóban áll, nyugodtan pótolható,- ha több a szemét, a háztartásban- sima, de mi lényeg, átlátszó zsákkokkal! A mellékelt tájékoztatón szépen le vannak írva annak elszállítási idejei, módjai! Természetesen ingyen! A zsákokat pótolják minen elszállítás után!

Egészségünk:
Szemét   

veroniq - 2011.02.24. 19.06.00

A hónap ajánlata!


Fényre sötétedő progresszív szemüveglencsék 20 % kedvezménnyel!

Az akció 2011. március 1-től 31-ig tart!

 
BÍZZA RÁNK SZEMÜGYEIT!
 
 
KORMOS Optika Abony, Ráday u. 2. / SPAR-nál / Telefon: 53/655-668 és 30/906-9439

 

 
Szemüvegek készítése ( rövid határidővel) 
 
Javítása (azonnal)
 
kontaktlencsék és ápolószerek széles választékban ( Ciba, Zeiss, Johnson & Johnson, Sauflon….stb)
 
Computeres orvosi látásvizsgálat ( Dr. Gondos Anikó)
         (bejelentkezés alapján)
 
Részletek: 
Egészségünk:

UHUka - 2011.02.18. 21:10:50

A gyermekek figyelmére és tevékenységére káros hatást gyakorolhat! Olvastam ezt ezen a bizonyos italpor tasakján! Elkezdtem utánanézni az összetevőknek,de semmi ilyenre utaló összetevőt nem találtam, de valamit igen, CIKLAMINSAV! Erről egy cikk:

Az utóbbi időben nagy reklámozással beindult egy kampány, az új (sötétszínű) teljesen cukormentes kóla érdekében. Miután meggyőződtem, hogy a tartalomban aszpartam és ciklamát szerepel édesítőszerként, felvilágosítás érdekében végig "pásztáztam" az internetet. Íme a beszámoló a ciklamátról:
A nagyon gyenge idegzetűek számára javaslom ismét Dr. Gunda Tamás összeállítását (Linklista 2. tétel), ahol a 900-as listára kattintva azonnal látható, hogy a 952-es cyklamat "á r t a l m a t l a n "!
Ha a zöldszínű számra kattintunk, kicsit okosabbak leszünk, vagy esetleg zavarba jövünk ekkora ártalmatlanságtól.
Aki teljesen meg akar nyugodni, az a 3, vagy a 4 sz. linkben olvashatja a következőket.
"E-952
Ciklaminsav és ciklamátok (nátrium-, kálium, kalciumsó)
Szerep: Ízfokozók, Édesítőszerek
Hatás: nagy mennyiségben karcinogén(rákkeltő hatású)
Mesterséges édesítőszer, az USA-ban tiltott. Szacharinnal keverve van forgalomban. A ciklamát bekerülhet a méhlepénybe és az anyatejbe. A bélflóra ciklohexil-aminná alakítja át, ami - az állatkísérletek szerint - károsítja a herét és a spermiumokat. Az állatkísérletek - nagy adagokban történő alkalmazás esetén - hólyagdaganatot jeleztek."

A fenti közlemény - az USA-ban tiltott - ugyan 38 évvel ezelőtt volt aktuális és legalább 22 éve nem stimmel, de mégiscsak megnyugtató. Közvetve azt is tudjuk Gunda Úrtól, hogy az állatkísérleteket csak akkor kell figyelemre méltatni, ha nem jelez betegségtüneteket. Ha meg nagy mennyiségben rákkeltő hatású, akkor csak az a kérdés hány mázsát kell megenni ahhoz, hogy egy kis rákot kaphasson a fogyasztó.

Erősebb idegzetűeknek és gyermekes olvasóknak ajánlom az alábbiakat.
A ciklamát nevű mesterséges édesítő anyag fehér, szagtalan por, a cukornál 30-40-szer édesebb, a cyclohexylsulfaminsav és sói(Na,Ca).

Egészségünk:
Blogok   
   

Agropont - 2011.02.17. 09:58:33

1.) Bent a lakásban hajtathatunk virághagymákat: jácintot és nárciszt. Ezeket kintről a virágágyásból felszedjük és könnyű (tőzeges) földkeverékkel töltött cserépbe ültetjük. Egy pár napig fűtetlen helyen tartjuk, majd fokozatosan szoktatjuk a meleghez. Virágzás után a cserepeket világos, hűvös helyre tesszük, hogy a hagymák megérjenek a kiültetés előtt. Kísérletezzünk egy amarylisz óriáshagymájával! Tegyük vízzel töltött üvegvázára, amelybe szép köveket vagy kagylókat helyeztünk. Még hatásosabb, ha két egyforma vázát állítunk egymás mellé és várjuk a bimbó megjelenését. Az átteleltetett növényeinket február végétől gyakrabban locsolhatjuk és az elnyúlt oldalhajtásokat eltávolíthatjuk. Gyorsíthatunk a tavasszal ültethető gumós növényeink fejlődésén, ha nedves komposztba ültetjük, és világos helyen előhajtatjuk őket. Így például a korai burgonyát, dáliát, kánát. Ablakpárkányon, napfényes helyen, palántanevelő tálcában vagy cserépben vethetünk paprika, parad

Egészségünk:
   

veroniq - 2011.02.15. 16:02:46

Abony nem társul

 

A múlt hó végi testületi ülésen téma volt a fogászati ügyelet kérdése is és az a döntés született, hogy a település nem társul Szolnokkal. Így viszont nem lesz a közelben fogászati ügyelet. A feladatot múlt év végéig a ceglédi CED-DENT Kft. Látta el, de megszüntették a fogászati ügyeleti ellátást, mert a feladat többletfinanszírozása nem volt megoldott. Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere megkereste az abonyi önkormányzatot azzal, hogy Abony csatlakozhat hozzájuk az ellátás elérése érdekében. A város vezetősége azonban nemet mondott, mert bizonyára nincs pénz erre. Lakosonként 35,76 Ft/fő/év lett volna az ár, ez összesen 555.800 Ft-ba került volna Abonynak, de ezt nem szavazta meg a testület.

Egészségünk:
   

veroniq - 2011.02.04. 15:35:58

Az alábbi hírt természetgyógyász Olvasónk küldte el nekünk:

 
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.
Egészségünk:

A baba-mama klub e heti témája a mosható pelenkák új generációjának bemutatása volt. Ebben segített Zsembery Zita a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Fősztály munkatársa, aki magánemberként is fontosnak tartja környezetünk védelmét. Gyakorló anyaként saját tapasztalatait osztotta meg velünk, majd megismerhettünk pár mosható pelus fajtát, a hazai piacon kapható közel harminc márkából. Ezeket már nem úgy kell elképzelni, mint elődeit, amin a mi generációnk is felnőtt. Nincs kifőzés, fertőtlenítés, vasalás. A modern mosható természetes anyagokból készül, egy külső vízzáró és belső nedvszívó rétegből áll, de léteznek un. all in one típusok is, itt egybe van varrva külső és belső. Kezelésükben is arra törekednek a gyártók, hogy minél környezetkímélőbb fogyasztói szokásokat vezessünk be, pl.: alacsonyabb hőfokon való mosás, más ruhákkal való együtt mosás, öblítő használat mellőzése, ami egyébként rontja a nedvszívó hatást. A koszos pelusok tárolása sem hypos vízben, hanem „szárazon”, teafa olaj cseppek társaságában megoldható.

Egészségünk:
   
Első<< Előző35363738394041Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok