Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző32333435363738Következő >>Utolsó

 Az Élelmiszer-feldogozók Országos Szövetsége tiltakozik a népegészségügyi termékadó bevezetése ellen


2011. június 20. A népegészségügyi termékadó 2011. szeptemberi bevezetéséről szóló törvény-tervezetről birtokába jutott információk alapján az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége elhibázottnak és elhamarkodottnak tartja az élelmiszer különadó bevezetését és elengedhetetlennek tartja, hogy az ágazat jövőjét érintő kérdésben az érintettek bevonásával, valódi szakmai vitát és hatásvizsgálatokat követően születhessen csak döntés. Az évek óta zsugorodó hazai élelmiszeripar érdekeit képviselő ÉFOSZ szerint a különadó nem biztosítaná az elvárt bevételt a központi költségvetés számára, ugyanakkor az élelmiszerek fogyasztói árának további növekedéséhez és hazai munkahelyek megszűnéséhez vezetne.

Az egészségügyi kormányzat által elkészített törvény-tervezetről kiszivárgott részletek kapcsán a Szövetség ismételten hangsúlyozza, hogy a magyarországi élelmiszer-feldolgozók termékei csak és kizárólag a legszigorúbb hazai és uniós minőségügyi és élelmiszerbiztonsági jogszabályok betartásával készülnek, így fogyasztásuk semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent és egyes termékcsoportok "népegészségügyi szempontból nem kívánatos élelmiszerekké" történő önkényes minősítése hatásvizsgálatokkal nem alátámasztott, így az érintett termékek és gyártóik hírnevét rontja.

Egészségünk:
   

matek - 2011.07.08. 16:23:35

A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe ma reggel nyolc órakor. 
A riasztás hétfő éjfélig szól, a következő négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 fokot.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet a legnagyobb hőségre számítani, ezekre a területekre piros figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

 

A délutáni maximum a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, vasárnap és hétfőn akár 36-37 fokra is számíthatunk. Paller Judit országos tiszti főorvos csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő négy napban hőségre kell számítani, a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, majd a 27 fokot is meghaladhatja.

    
Hangsúlyozta: az ilyen a napokon jelentősen nő a rosszullétek és a halálozások száma. Ezért az egészségügyi szolgáltatókat arra kérik, hogy az intézményekben minél több üres ágy álljon rendelkezésre. Emellett értesítették az egészségügyi tárcavezetést, a katasztrófavédelmet és a mentőszolgálatot, kérve, hogy tegyenek meg minden szükséges előkészületet. Továbbá a Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztettek, miután lehetséges, hogy a hőség miatt a kamionstop időszakos feloldását is elrendelik majd - tette hozzá Paller Judit.

 

MTI

Egészségünk:
Kánikula   

Mintegy 160 hektárnyi kukorica kitárcsázására kényszerültek baranyai gazdák, miután kiderült, hogy a növények génmódosítással szennyezett vetőmagból keltek ki - adta hírül az MR6, a régió rádiója pénteken.


Bognár Lajos, Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrárigazgatási helyettes államtitkára megerősítette az MR6 értesülését, és elmondta, hogy a szennyezett vetőmag több termelőtől, nemzetközi forrásból származik. Mint elmondta, a génmódosított vetőmagból nemcsak Baranyában, hanem az ország más területein is felhasználtak. A vetőmagtételeket folyamatosan vizsgálják, a szaktárca még nem tudja, országosan mekkora területen kell kivágni a növényeket.

Részletek és forrás: www.zoldvalasz.hu

Egészségünk:
   

 

Projektátadó rendezvény a Toldy Ferenc Kórházban

 
Közel egy év telt el azóta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásban részesítette a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetet. A nyertes pályázat címe 
„Hatékony energiafelhasználással a Toldy Ferenc Kórház fenntarthatóságának javításáért”. A projekt hosszas és gondos előkészítése után 2011. február 8-án ünnepélyes keretek között is megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A lelkiismeretes munka eredményeként ma már a betegek korszerű és igényes környezetben gyógyulhatnak. 
 
Egészségünk:

Lassan, de biztosan nincs már olyan rétege a társadalomnak, mely ne kényszerülne arra, hogy nadrágszíjat húzogasson. A mai napon a dokik is kifakadtak. Sőt, a Jobbik-kal együtt tartott sajtótájékoztatót a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke. Íme az MTI hír minderről:

 

Gyenes Géza, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke a Jobbik-kal tartott közös sajtótájékoztatón, még mielőtt az újságírók megkérdezték volna, közölte, szakmai szervezetként minden olyan politikai formációnak felajánlják segítségüket, amelyek erre igényt tartanak, így most a Jobbiknak is. "Szakmai szervezetként nekünk minden pártnak fel kell ajánlani, amely az alkotmány alapján bejegyzett párt, hogy állunk rendelkezésére", mert az érdemi döntéseket a politikusok hozzák - mondta.

Egészségünk:
Orvosok   

Uniós és hazai forrásból kapott új külső szigetelést a Toldy Kórház pszichiátriai részlege. A mintegy 170 millió forintos felújítás során kicserélték a nyílászárókat is, a hatékony energiafelhasználástól évente 5 millió forintos megtakarítást remél az intézmény vezetése. A beruházás ünnepélyes átadását ma délelőtt tartották. Elkorhadt ablakok és korszerűtlen fűtés. Így nézett ki a Toldy Kórház legrégebbi épületrésze, az elmeosztályoknak helyet adó tömb pár hónappal ezelőtt.

Egészségünk:
Kórház   
Blogok   
E-Dictum   

 Az eldobható pelenkák annyira stabil anyagokból készülnek, hogy hagyományos módon akár évszázadokig is tarthat a lebomlásuk. Alethia Vázquez-Morillas, a mexikói Autonomous Metropolitan Egyetem kutatója úgy gondolja, a folyamat felgyorsítható a laskagomba segítségével - számolt be a Gombafórum a Waste Management tudományos folyóiratban megjelent tanulmány és a The Economist hírmagazin alapján. A mexikói kutatók azt állítják: két hónap alatt a megfelelő gombafajjal a használt pelenkák anyagának 90%-át képesek lebontani, négy hónap alatt pedig teljes az újrahasznosítás.

Egészségünk:
Gomba   

veroniq - 2011.06.03. 23:10:30

Fogyaszt Ön rendszeresen alkoholt?
 
 IGEN, naponta 
 IGEN, pár naponta 
 IGEN, hetente 
 IGEN, havonta 
 Csak nagyon ritkán 
 NEM iszom sosem! 
 Sajnos azt hiszem alkoholista vagyok! 
 
Eredmény

Egészségünk:
Alkohol   

 Kis mennyiségű alkohol fogyasztásának például szív- és érvédő hatása van. A túlzásba vitt alkoholfogyasztás azonban idővel a máj elzsírosodásához, majd májzsugorhoz, végül pedig májrákhoz vezethet. A máj azonban kiemelkedő regenerációs képességekkel rendelkezik, a pusztulás több pontján is visszafordítható még a folyamat.

 "Ha valaki absztinens, nagyobb a halálozási kockázata, mint annak, aki kis mennyiségben rendszeresen fogyaszt alkoholt. A mértékletes alkoholfogyasztás ugyanis csökkenti a vérnyomást, és védi a szívet és az érrendszert. Az absztinensek többek között kétszer nagyobb eséllyel kapnak stroke-ot, mint az alkoholt rendszeresen, mértékkel fogyasztók. Persze ahogy a fogyasztás meghaladja az egészségre jótékony hatású mennyiséget, meredeken megnő az egyes betegségek, illetve a halálozás kockázata" - mondja dr. Lengyel Gabriella, a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinikájának hepatológus-gasztroenterológusa.

Egészségünk:
Alkohol   

veroniq - 2011.05.25. 13:11:57

 Térítésmentes gyógyulás a Rókus sószobájában

 

Ingyen gyógyulhatnak a Szent Rókus Kórház sószobájában azok a Pest megyeiek, akiknek orvosuk írásban javasolja a kúrán való részvételt.

( Képünk csak illusztráció! )

Főképp az asztmás, allergiás megbetegedésben szenvedők számára jelent megkönnyebbülést a szoba kúraszerű használata, de mozgásszervi-, érrendszeri-, emésztési és bőrbetegségek, valamint alvászavar kezelésére is ajánlott. Jót tesz stressz, kimerültség esetén, erősíti a szervezet öngyógyító képességét és az immunrendszert. A sószoba használata minden korosztály számára javasolható.

Egészségünk:
Kórház   
Első<< Előző32333435363738Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok