Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző30313233343536Következő >>Utolsó

 

Kisebb valószínűséggel lettek depressziósok azok a nők, akik napi két-három csésze kávét ittak - idézte az amerikai Harvard Egyetem kutatóinak megállapítását a BBC. A koffeinmentes kávé fogyasztása nem járt ilyen előnnyel, ezért a kutatók úgy vélik, a hatás azon keresztül jön létre, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját. 


Michael Lucas és kutatócsoportja az Archives of International Medicine című szakfolyóiratban ismertette részletes tanulmányát, amelyben 50 ezer amerikai ápolónő egészségi adatait elemezték, akiknek az átlagos életkora 63 év volt.

Egészségünk:
Blogok   
Kávé   

 Egyre kevsebb a pénz, egyre több férfi küzd Magyarországon is potenciazavarokkal, ez derül ki felmérésekből. Végső kétségbeesésükben nagyon sokan keresnek az interneten valamiféle csodaszert, annak érdekében, hogy szexuális életüket rendbe hozzák. Sajnos a WTO felméréséből kiderült, hogy az interneten kapható szerek több, mint fele hamisítvány és a Magyarországon kapható weben értékesített potencianövelők 90%-a nem felel meg az előírásoknak. A sokszor elkeseredett férfiak nem is feltételezik, hogy a szerek esetleg hamisak lehetnek és ha pedig sejtik, akkor nincsenek tisztában a lehetséges mellékhatásokkal. 

XXI. századi gigabiznisz: a gyógyszerhamísítás

 
A napokban újabb potencianövelő étrend-kiegészítőkről derült ki, hogy hamisak, és tiltott összetevőt tartalmaznak. A gyógyszerhamísítás Európában már irreális méreteket öltött, és Magyarországon is egyre súlyosbodik az illegális „tablettabiznisz”. Az ÁNTSZ már tavaly szigorításokat ígért, de érdemi változás nem történt. A Jobbik szerint egyedüli európai országként mihamarabb elébe kell menni a problémának, és szigorítani kell a törvényeken.
Egészségünk:
Abony   
Viagra   

MissJ - 2011.09.25. 14:12

Az ásítás nemcsak a fáradtság vagy unalom jele, hanem a test módszere is arra, hogy agyunkat hűtse - állapították meg amerikai kutatók. Ahogyan a számítógép, úgy agyunk is akkor működik a legjobban, amikor ezt hűtve teheti. A túl nagy terhelés túlhevüléshez vezethet, ami csökkenti az információ-feldolgozási képességet.

 


A kutatás eredményei azt sugallják, hogy amikor a fej elkezd felmelegedni, az ásítás természetes termosztátként működik, lehetővé teszi, hogy hidegebb levegő áramoljon be és egészségesebb hőmérsékletre hűtse az agyat. Százhatvan arizonai önkéntest vontak be tanulmányukba a Princetoni Egyetem kutatói, akik úgy találták, hogy télen, amikor testhőmérsékletük magasabb volt, mint a környezet, kétszer gyakrabban ásítottak az emberek, mint nyáron. Nyáron kevesebb haszon származik az ásításból, mert a belélegzett levegő melegebb lehet, mint a test hőmérséklete.

Egészségünk:
Blogok   

 Kevés a valószínűsége, de előfordulhat, hogy évekkel később kiderül, az egyetemistaként leadott spermamintából több mint száz gyermek fogant meg. Az Egyesült Államokban most egy ilyen esett kapott óriási visszhangot. Még az illetékes szakemberek sem mernek abba belegondolni, milyen egészségügyi következményei lehet annak, ha két igen szoros biológiai rokonságba álló ember talál egymásra. A hazai szabályozás miatt itthon jó eséllyel nem kell ilyentől tartani.

 Botrány körvonalazódik az Egyesült Államokban, egy leszbikus pár spermabankból vett minta alapján született gyermekéről ugyanis az derült ki, hogy mintegy 150 féltestvérnek örvendezhet. A Magyarországon érvényben lévő lazább szabályozások – itthon elvileg csak négy gyermek foganhat meg ugyanattól a spermadonortól – ugyanis nem zárják ki annak lehetőségét, hogy egy népszerű mintából ennyi gyerek megszülessen. De, hogy a jelenségnek milyen egészségügyi kockázatai lehetnek, ha például a későbbiek során két féltestvér kerül közelebbi kapcsolatba, anélkül, hogy tudnák egymásról az igazságot, abba a szakemberek egyelőre bele sem mernek gondolni.

Egészségünk:
Abony   

veroniq - 2011.09.24. 15:03

Mint lapunk már többször beszámolt Önöknek, Abonyban is gyakori és szinte kiirthatatlan problémát okoznak a fejtetvek. Klünösen az óvodákban szenvednek ettől. Most az ÁNTSZ kempányba kezdett. Az év eleji szülői értekezleteken egyébként az óvónénik Abonyban is elmondják, hogy mi a teendő, illetve az elvárás, ha egy kisgyermek tetves lesz. Íme a www.ctv.hu cikke minderről:

 Az új tanévvel országos figyelemfelhívó kampányt indított a fejtetűről az ÁNTSZ. Akciójuk célja, hogy felhívják a szülők és a pedagógusok figyelmét a megelőzésre és a kezelésre. A szakemberek szerint sokan nincsenek tisztában azzal, mi is tulajdonképpen a fejtetű.

Egészségünk:
Abony   
Tetvek   

veroniq - 2011.09.14. 17:50

 Az emlőrák évente közel 2500 nő életét követeli Magyarországon, és ennek oka jórészt abban keresendő, hogy többségüknél már csak előrehaladott klinikai stádiumban ismerik fel a betegséget. Holott a korai felismerés és kezelés az eredményes kezelés legfőbb záloga. 

 Az emlődaganatok szűréséről nem lehet elég sokat beszélni, hiszen ez a fajta betegség akár három évet is képes a tünetmentesség fázisában tölteni. Ez az úgynevezett preklinikai szakasz, amely a betegség kezdetétől a tünetek megjelenéséig terjed. Azonban már ebben a szakaszban kimutatható a daganat szűrővizsgálatokkal, hiszen fény derülhet például egy rejtett vérzésre, vagy jellegzetes röntgenárnyékra. A legtöbben sajnos csak a klinikai szakaszban fordulnak orvoshoz, amikor már tünetek és panaszok is jelentkeznek, és csökken az esély az áttétek kiküszöbölésére.

A ma használatos szűrések három pillérre épülnek:

( Nagyításhoz katt a képre! )

Egészségünk:
Abony   
Mellrák   

Dórika - 2011.09.14. 13:02

 

Aki szőlőt ültet, nagy urat vesz magának - írta Jókai, aki tapasztalatból tudta, hogy mennyi munkával jár a szőlőtermesztés. De amikor ősszel kézbe vehetjük az első friss, hamvas fürtöket, beláthatjuk: megéri!

Íme néhány érdekesség, tény a szinte mindeki által kedvelt gyümölcsről:

A bogyós gyümölcsűek családjába tartozó szőlő (vitis vinifera) Kis-Ázsiából származik, de a Kárpát-medencében korán meghonosodott, a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik. Magyarországon már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak vele.

Számtalan színű és ízű, bogyónagyságú fajtája ismert.

Egészségünk:

Ezerből 3 magyar tud elsősegélyt nyújtani! Norvégiában ezerből 950-en, Ausztriában és Németországban 800-an képesek ugyanerre.
 
A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani, pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet - hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás világnapján.
 
Szeptember 10-én, az elsősegélynyújtás világnapján az elsősegélynyújtásra kiképzett önkéntesek és laikusok által megmentett emberi életeket ünnepeljük - áll a Magyar Vöröskereszt szombati közleményében.
Egészségünk:
   


Az „Év Szülészete 2011” díj odaítéléséről dönthettek három hónapon át tartó internetes szavazáson a szülők a babaszoba.hu által alapított „Év Szülészete 2011” versenyen. A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. A szülészeteket május 2-től július végéig ennek megfelelően három kategóriában lehetett értékelni: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülöttellátás, felszereltség és környezet.

 


A Toldy Ferenc Kórház 4,6-os osztályzattal a képzeletbeli Pest megyei dobogó harmadik helyére állhatott a váci Jávorszky Ödön Kórházat (4,75) és a kistarcsai Flór Ferenc Kórházat (4,73) követő eredménnyel. Az adható maximális érték 5 volt. A Pest megyei kórházakra érkezett 4,69-es átlagérték kiemelkedőnek számít, hiszen a résztvevő összes kórházat figyelembe véve 4,49 az átlag.

Egészségünk:
Abony   
Cegléd   

 Isten hozta Doktornő!

 

Nagy az öröm Törtelen, mert több éves küzdelmes munka után sikerült a településre háziorvost találni. Ezzel hatalmas problémát oldottak meg és Godó János Polgármester a helyi újságnak elmondta, hogy hosszú várakozás után, hatalmas munkával és kitartással sikerült elérniük, hogy Dr. Simon Mária háziorvos megkezdhesse náluk a rendelést. Törtel polgármestere bízik abban, hogy ezt mindenki megelégedésére és nagy örömére teszi majd.

Egészségünk:
Törtel   
Orvosok   
Első<< Előző30313233343536Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok