Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző33343536373839Következő >>Utolsó

Tempósan és szisztematikusan folyik a szolidaritásalapú egészségügyi ellátás felszámolása – méghozzá anélkül, hogy jelentősebb tiltakozást váltana ki. Szinte visszhang nélkül maradt Nagy Anna kormányszóvivő május 11-ei bejelentése, amely szerint megszűnik a passzív táppénz, vagyis az állásukból elbocsátottak akkor is jövedelem nélkül kerülnek az utcára, ha egyébként betegek. A következő lépés pedig az lesz, hogy a táppénzen lévők (mármint azok, akik meg merik kockáztatni, hogy munkahelyükön beteget jelentsenek) soron kívül juthatnak be a kivizsgálásokra és a kezelésekre. Hamarosan a kormány elé kerül az egészségügy megmentését célként megjelölő Semmelweis-tervnek az elmúlt hónapokban vitairatból szakmai koncepcióvá érlelt változata, amely további ecsetvonásokkal festi le, milyennek képzelik megalkotói a „polgári egészségpolitikát”. A dokumentum szerint nemcsak a táppénzesek, hanem a pénzesek is előzhetnek a várólistán, megvehetik maguknak a nem közfinanszírozott ellátást, a szabad orvosválasztás jogát, és költhetnek az öngondoskodásra – persze szigorúan kiegészítő jelleggel.

Egészségünk:

admin - 2011.05.10. 13:01:31

Immár negyedik alkalommal rendezte meg az Egészségügyi és Szociális Bizottság a városi egészségnapot.

 

Galéria ITT található, az ipari mennyiségű képet Borsányi Janika készítette.

 

Látogatók száma összesen : 1300 fő /felnőtt és gyerek/
Regisztráltak szűrővizsgálatra  230 -an.
A regisztrál látogatók tombola szelvényt kaptak ,melynek húzása a  rendezvény zárásaként történt.
A gyerekek részére légvár,arcfestés,lufi hajtogatás és kézműves foglalkozások voltak...
Egészségünk:
   

veroniq - 2011.04.28. 22:30:08

Mondta a hó végi képviselő testületi ülésen a város polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit, aki arra célzott, hogy már tényleg elege van Kovács László FIDESZ-es képviselőből, aki annak a vizsgálóbizottságnak a tagja, amelyik az elhíresült egészségügyi centrum botrányával kapcsolatos dolgokat vizsgálja. Kovács László FIDESZ-es képviselő lapunknak a képviselő testületi ülés szünetében adott villáminterjújában elmondta, hogy a polgármester azért „ akadt ki „ és kérte azt, hogy haladéktalanul mondjon le, mert ő leveleket küldött a hivatalos fórumokra.

Egészségünk:

Internetes barangolásaim során az alábbi roppant érdekes cikket találtam, melyet most meg is osztanék a kedves Olvasókkal. A cikk érdekes dolgokat sugall, na de mi ebből az igaz?

 

Következzen az úgynevezett 7 fő bűn, amiről azonnal le kell szoknia  annak, aki egészséges életet kíván élni.

 

Első a mindennapi zuhanyozás. Ezzel a látszólag ártatlan tevékenységgel kiszárítjuk a bőrünket és akár fertőzéseknek is kitehetjük magunkat. Dr. Nick Lowe bőrgyógyász azt javasolja, használjunk szappanmentes tisztálkodó szereket és forró víz helyett langyossal mosakodjunk!

Második bűnünk a napi nyolc óra alvás. Jim Horne professzor szerint ez a modern luxus csak fáradtabbá teszi az embert, sokkal hasznosabb, ha napközben beiktatunk egy-két rövid szundikálást. Attól sem kell megijedni, ha éjjel felébredünk, és nem tudunk visszaaludni. Ilyenkor inkább foglaljuk el magunkat valami hasznos tevékenységgel...

Egészségünk:
   

veroniq - 2011.04.19. 10:17:09

Ön szerint milyenek most a gyógyszerárak?
 
 Megfizethető 
 Van, ami megfizethető, van ami nem 
 Irreálisan magasak 
 Nem tudom, nem szedek gyógyszert 
 
Eredmény

Egészségünk:
   

Újabb meglepetés a kormánytól:

Csökken a koleszterinszint-csökkentők támogatása, szűkül a közgyógylista, a legolcsóbb szerek tb-támogatását preferálják, s ellenőrzik a daganatos terápiák hatásosságát a júliustól változó támogatási rendszerben. A 26,3 milliárdos takarékossági csomag javarészt a hazai cégeket sújtja. Ma délig mondhatnak véleményt a gyógyszergyártók és -forgalmazók arról a kormány-előterjesztésről, amely a Széll Kálmán-tervben előírt gyógyszerkiadás-csökkentés végrehajtásának konkrét elemeit tartalmazza.

 

A Világgazdaság birtokába került dokumentum az idei 26,3 milliárd forintos megtakarítás összegét tekintve nem tartalmaz újdonságot, ám felháborodást keltett a gyógyszergyártókat eddig sújtó 12 százalékos különadó 20 százalékra emelése. Ugyanis a múlt heti munkaanyagban – erről megkérdezték az ő véleményüket is – még csak 18 százalék szerepelt. Bizonyára időközben derült ki, hogy ötmilliárd hiányzik a kötelezően előírt megtakarítandó összegből, így az extra adó tűnhetett a leginkább kézenfekvőnek. Amúgy tavaly e címen 28 milliárd forintot fizettek be a cégek az Egészségbiztosítási Alapba (EA).

Egészségünk:
   

veroniq - 2011.04.16. 14:51:33

 A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nyerte el az Év kórháza címet ebben az évben — tájékoztatta a Szoljon.hu-t dr. Péter Lívia megbízott orvosigazgató. A Magyar Kórházszövetség a NEFMI-vel karöltve idén is meghirdette a pályázatot. Ennek keretében a pályázati anyag benyújtása mellett prezentációt tartottak az Egészségügyi Minisztériumban, majd egy szakmai bíráló testület személyes ellenőrzést végzett a szolnoki intézményben. A pályázat eredményhirdetésére és a díjátadásra pénteken került sor Egerben, a Magyar Kórházszövetség XXIII. Kongresszusán. A kitüntető címet és az ezzel járó öt millió forintos díjat Jánosiné dr. Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgató főorvosa vehette át.

Egészségünk:
   

Agropont - 2011.04.13. 16:24:51

A gyomok igen meg tudják nehezíteni a kertész dolgát, de hasznos információval is ellátnak arról  hogy milyen a talajunk, így segítve abban hogy a kultúrnövények termése megfelelő legyen.

  Egyes gyomok jelenléte utalhat arra, hogy az adott terület talaja milyen tulajdonságokkal bír.
Ennek köszönhetően információt kaphatunk a talaj sajátosságairól, de arról is, hogy milyen tápanyag ellátási hibákat követünk el, vagy milyen talajápolási munkálatot felejtettünk ki.

Néhány vadnövény jelzi, hogy meszes, mész-szegény vagy savanyú talajú a terület. 
Ha itt kertet tervezünk, akkor ezek az információk jól jönnek majd a dísznövények beültetésekor.

Egészségünk:
Blogok   
AGROPONT   

veroniq - 2011.04.13. 16:15:33

Egészségünk:

veroniq - 2011.04.13. 13:23:24

Több Olvasónk is jelezte, hogy az abonyi önkormányzat tévesen jelentette meg a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet elérhetőségeit. Ezért utánajártam annak, hogy mik a helyes telefonszámok és a rendelési idők. Dr. Abonyi Viktor, az intézmény egyik vezető munkatársa készségesen állt rendlekezésemre és a tegnapi telefonon történt egyeztetésünknek megfelelően megkérte a vezető asszisztenst, hogy segítsen a lakosság pontos tájékoztatását megoldani. Kérésémre tehát a mai napon megkaptam azokat a pontos elérhetőségeket és rendelési időket, melyekről tudomása van az egészségügyi létesítmény menedzsmentjének. Íme a lista is következik. Én pedig mindezt megköszönöm és jó munkát kívánok a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet dolgozóinak! LŐVE

 

Kérem Olvasóinkat, hogy ide írják meg kommentként, ha van tudomásuk a szakrendelések rendelési idejéről!

Egészségünk:
Első<< Előző33343536373839Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok