Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző34353637383940Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.04.08. 15:47:07

Mint lapunknak adott exkluzív villáminterjújában Dr. Pusztai Dezső, a Dr. Kostyán Andor rendelőintézet főigazgatója elmondta, kitisztult az ég. Örömmel jelenti, hogy a rendelőintézet immár közvetlenül kap az OEP-től finanszírozást április 1-e óta. Korábban mintegy albérlőként dolgoztak itt az egészségügyi dolgozók, saját engedélyeikkel és őket finanszírozta közvetlenül az egészségügyi kassza. Kész tehát a teljes aláírt szerződés, de az úgynevezett TVR nincs meg. Vagyis pontosan nem lehet tudni, hogy mennyi pénzt kap a rendelőintézet.

Egészségünk:

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, Abony város önkormányzata nem szavazta meg azt, hogy anyagilag járuljon hozzá ahhoz, hogy csatlakozunk Szolnokhoz a sürgősségi fogorvosi ellátás területén. Ez lakosonként csupán néhány forintjába került volna a városnak. Január elseje óta Budapestre kell utaznunk, ha ügyeleti időn kívül fáj a fogunk. Minderről Szundi nevű olvasónk is beszámolt a www.miabonyunk.hu chatfalán:

Egészségünk:
   

 Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött

 
 
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.
 
 
 Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehéz-kalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.  Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.
Egészségünk:

matek - 2011.04.03. 09:33:22

“Olyan sok dolog van, amiről tudni kellene még az embereknek. Így csak sodródnak az éppen divatos irányzattal. Ez pedig annyi baj forrása lehet…”

A Hagyományos Kínai Orvoslás szemszögéből a vízívás és a vízbevitelről néhány gondolat.

A vizek mozgatásáért először a gyomor felel, melyet így a Folyadékok Tengere néven is neveznek.

Ez annyi folyadékot ad tovább az emésztésnek, amennyire annak szüksége van.

A többit továbbítja a belekbe. Ez a víz, amit az emésztés felhasznál sejt szinten, azonban már szűrt és a desztillált vízhez hasonló. A benne lévő tápanyagokat már a Vér adja hozzá.

Az egész keringésből a Vese távolítja el a felesleges és megfáradt vizet. A Vese egy nap 1,5 l folyadékot képes kiszűrni.

A vizek másik útja az emésztés után a Tüdő. A Tüdő lefelé vezeti a vizeket kívül a bőr alatt. Mintegy párásítja a belső szerveket. Ennek a megrekedése okozza a vizek pangását a felsőtesten.

Három helyen állhatnak meg a vizek: A Lépben (emésztésben), a felsőtesten, a lábakban.

A megállt vizek hihetetlen sok mérget tudnak magukban tartani, melyek így folyamatos mérgezési tüneteket hoznak létre.

Ha az Emésztés a Lép funkciókör hibás, akkor a lábon, hason számíthatunk zsíros nehéz felgyülemlésre. Ez olyan, amit narancsbőrnek szoktunk hívni. Ez az ujjnyomatot nyomás után nem tartja meg.

Még nehezebb és már a Belső Hideg hozza létre az ugyancsak a lábban felhalmozódó vizet, mely már nyomás után az ujjnyomot tartja.

Egészségünk:
   

Dórika - 2011.03.28. 10:25:32

Az emberiség fejlődése során annyi hihetetlennek tűnő dolgot fedeztek már fel a testünkkel kapcsolatban, hogy szinte lehetetlen összeszámolni őket. Én most csak néhányat találtam, amit meg is osztanék. Íme:

 

- Reggel minden ember magasabb egy picit, mint este. A gravitáció hatására ugyanis a nap végére egy picit összemész. Ezért, ha valós testmagasságodat szeretnéd megmérni, mindig reggel méredzkedj.

 

- Az AB vércsoportot fedezték fel utoljára. A kaukázusi A és a mongol B vércsoportok összeolvadásaként jött létre, ezért is olyan ritka. A világ népességének csupán 5 százaléka rendelkezik AB vércsoporttal.

Egészségünk:

veroniq - 2011.03.27. 15:24:21

A Kostyán Andor Rendelőintézet még mindig nem rendelkezik érvényes működési engedéllyel. Ugyanakkor a rendelések jogszerűen és zökkenőmentesen folynak, mert az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak van szerződésük az OEP-pel. Azzal kapcsolatban, hogy végre mikor is működhet az épület rendelőintézetként, a majdani intézmény egyik vezető munkatársát, Dr. Abonyi Viktort kérdeztem. Lapunknak elmondta, hogy sajnálatos, hogy előzetesen rengeteg hibát követtek el a kivitelezés és szervezés során. Most ennek isszák a levét, de egyáltalán nincs veszélyben a működés. Nem érinti a dolgozókat hátrányosan az, hogy a Dr. Kostyán Andor rendelőintézet nem intézményként működik, de szerencsés lenne már minél előbb, ha pont kerülne az ügy végére.

Egészségünk:

veroniq - 2011.03.25. 12:42:05

 Március 25-ével megszűnik a látogatási tilalom a ceglédi Toldy Ferenc kórházban. Influenza járvány miatt részleges látogatási tilalmat rendelt el a kórház vezetése január végén, amit február közepén több részlegre kiterjedően meg is szigorítottak. A járvány elmúltával azonban úgy döntött a kórház, hogy március 25-től újra látogathatók lesznek a korábban lezárt osztályok - közölte lapunkkal dr. Pusztai Dezső a kórház főigazgatója.

Egészségünk:
Cegléd   

Tudod-e? KORMOSÉK segítenek!

 

A hatályos jogszabályok szigorú előírásokat fogalmaznak meg azon munkáltatókkal szemben, akiknek alkalmazottjaik képernyő előtt végeznek munkát. Akik több, mint négy órát töltenek el a számítógép mellett, azoknak a munkáltató köteles biztosítani éleslátást biztosító szemüveget. Nos, mindezt ösztönzik azzal is, hogy nem kell a megvásárolt szemüveg után járulékokat és adót sem fizetni. A képernyő előtti munka – nagyon sok esetben- folyamatos látásromláshoz vezet, és ennek következtében az ilyen munkát végzők egy-két évente kénytelenek szemorvoshoz fordulni.

A KORMOS OPTIKA vállalja cégek, vállalkozások, dolgozóinak, közigazgatásban, közszférában dolgozó szakembereknek szakorvos által történő szemvizsgálatát is, mely a képernyő előtti munkavégzés optimális feltételeihez kapcsolódik!

Elérhetőség: KORMOS Optika Abony, Ráday u. 2. / SPAR-nál / Telefon: 53/655-668 és 30/906-9439

 

 Geléria a kínálatról, itt: http://www.miabonyunk.hu/images/galeria/korm/

Részletek a képernyő előtti munkavégzésről:

Egészségünk:
Reklám   

Szócska Miklós: folyamatban van az egészségügy megmentése

 

Az alapellátás idei megerősítésével párhuzamosan az egész rendszert érintő strukturális átalakítás előkészítése is zajlik, most éppen az ágazat részletes felmérése van folyamatban 

 

Része az egészségügy rendbetételét célzó stratégiának az az ötmilliárd forintos többlettámogatás, amely a háziorvosi praxisokba és területi ellátási kötelezettségekkel bíró fogorvosi praxisokba érkezik még idén – nyilatkozta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában szerda este. A szakpolitikus szerint az ágazat strukturális átalakítása már előkészületben van, jelenleg éppen a rendszer átfogó felmérése történik országszerte.

Egészségünk:
   

veroniq - 2011.03.10. 19:51:50

Ha minden igaz, és a tervek szerint halad, akkor végre ez év április 1-től lesz érvényes finanszírozási szerződése az OEP-pel a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetnek, mondta el lapunknak adott villáminterjújában Dr. Pusztai Dezső, a létesítmény főigazgatója.

Egészségünk:
Első<< Előző34353637383940Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok