Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6953, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző34353637383940

Tegnap két halálos kimenetelű baleste is történt az országban. Megindult a vendégmunkások rohama, így zsúfoltak az utak. Sok fáradt gépkocsivezetővel is találkozhatunk, akik esetleg el is aludhatnak a volán mellett. Tegnap sajnos szemtanúja voltam ennek, mert az előttem haladó román felségjelzésű gépkocsi imbolyogva letért az útról és hatalmas szerencsével úszta meg azt, hogy ne kerüljön az árokba. Ha Önök is elfáradnak, akkor álljanak meg mindenképpen egy kis pihenőre. A nagyobb bevásárló központok környékén is nagy lesz a zsúfoltság és most országosan havazik, csúszósak az utak és köd is nehezíti a közlekedést.

Egészségünk:
Utak   
Baleset   

veroniq - 2010.12.09. 19:25:29

Színtévesztő vagy?

Próbáld ki! 

Itt a teszt:

http://www.szintevesztes.com/pic.htm

 

De mi is az a színtévesztés?

 

A világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül legtöbb információt a látás közvetít felénk. (A modern embernél az érzékszervek információ közvetítő szerepe körülbelül így alakul: látás 90%, hallás 5%, tapintás 2%, ízlelés 2%, szaglás 1%.)
Ezért nem mindegy, hogy a látásban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk-e.


Az információvesztés a színérzékeléskor rontja az életminőséget, rontja az információ feldolgozás biztonságát, és ezeken keresztül negatívan befolyásolja a felismerés reakcióidejét.

Egészségünk:
   

Zsolti - 2010.12.06. 12:07:03

Alábbi felhívást egyik Kedves Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére:

Nagyításhoz kattints a képre!

Egészségünk:
   

Megépült az új Egészségügyi Centrum, de a doktorok beköltözésével kapcsolatban felmerültek kisebb- nagyobb problémák. Mint lapunk azt előzetesen megírta, nem volt kellő mértékű az egyeztetés az egészségügyi dolgozókkal.

Egészségünk:
   

veroniq - 2010.11.30. 10:43:34

Az alábbi cikket a Duna Televízió sajtósai küldték el szerkesztőségünknek.

Papp Magor: “Cápaként úsznak köztünk a külföldi fejvadászok”

Évente ezer fővel csökken az orvosok száma itthon, a drasztikus külföldre áramlás megállíthatatlannak tűnik kormányzati beavatkozás nélkül. A nyugati fizetés negyedéért már itthon maradna a gyógyítók meghatározó többsége, a kezdő orvosok bérét kellene a duplájára emelni a Rezidens Szövetség szerint.

 A nyugati bérek negyedével, nettó kétszázezer forintos fizetéssel már itthon lehetne tartani a pályakezdő orvosokat. Többségük ugyanis itthon szeretne gyógyító tevékenységet folytatni, ha ehhez meglennének a minimálisan elvárható körülmények – nyilatkozta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. A külföldi fejvadász cégek ugyanakkor mindent megtesznek a magyar gyógyítók külföldre csábításáért.

Nettó kétszázezer forint, a nyugati bérek negyede – ez az a fizetés, amiért már szívesen itthon maradnának a pályakezdő orvosok. Ehhez meg kellene duplázni a pályakezdő doktorok fizetését, amire már akár jövőre is elszánhatná magát a kormányzat, hiszen nem terhelné meg annyival a büdzsét, hogy ne lehetne belevágni – derült ki a Rezidens Szövetség elnökének nyilatkozatából.

Egészségünk:
Orvosok   

tyb - 2010.11.22. 17:54:34

Egy igen kedves gyógymódra leltem az influenza ellen barangolás közben.

Íme a cikk erről (Forrás:Bors)


 

Meglepő tanáccsal állt elő Tihanyi László orvos: naponta két deciliter fehérbor lfogyasztásával védekezzünk az influenza ellen! Az orvos szerint a bor megvédhet a rettegett H1N1 vírustól is.

 

 

 


Tihanyi doktor szerint is hatásos ellenszer a bor

Fotó: Bors

 

 

 

BORKÚRA - Kellemes és hatékony módot javasol az influenza, egyben a H1N1 vírus elleni védekezésre Tihanyi László orvos. A doktor azt tanácsolja, esténként fogyasszunk el két deciliter fehérbort, ami megvéd minket attól, hogy a vírus bejusson a sejtjeinkbe.


– A pácienst nem az alkohol védi meg a vírustól, hanem a fehérborban található értékes anyagok. A borban ugyanis – különösen a rizlingfélékben és a chardonnay-ben – nagyon magas a sikiminsav-tartalom. Ez a sikiminsav pedig a kór egyik legnagyobb ellensége, mert meggátolja, hogy a ví

Egészségünk:
   
Influenza   

Kedves Olvasónk, Csörnyei Ida írása következik:

Allergia, rémálmok, éjszakai ágybavizelés, dadogás, iskolai nehézségek, hiperaktivitás, agresszió, szorongás stb. olyan fogalmak, amelyek a „problémás” gyermekek szülei számára már jól ismertek, és megoldásuknál a szeretet és az odafigyelés már nem elegendő.
A betegségek és a lelki fájdalmak hozzátartoznak az ember életéhez, de egy gyermek szenvedése különösen megindító. Ilyenkor ösztönösen feltesszük a kérdést: miért történik mindez?

Hogyan fordulhat elő, hogy egy kisgyermek ilyen komoly betegségben szenvedjen? A lehetséges válaszokat a szisztematikus családállítás adhatja meg. Ez a módszer rávilágít, hogy a gyermekek szenvedésükkel is a családhoz tartozásukat fejezik ki. Mindenkit szoros szálak fűznek őseikhez, s egy gyermek egészségi vagy viselkedésbeli problémája a családja iránti szeretetének megnyilvánulása is lehet, illetve múltbéli, rejtett családi események mutatkozhatnak meg benne. Betegségével va

Egészségünk:
   
Első<< Előző34353637383940
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok