Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző35363738394041Következő >>

A Vészhelyzet-nézők számára ismerős az a rendszer, amelyben a kórházba érkező pácienseket azonnal szakértő osztályozza, mennyire sürgős az ellátásuk. Úgy tűnik, „Amerika megérkezett” a megyei Hetényi Géza kórházba is.

Január 1-től immár 24 órás rendszerben működik ugyanis az a betegirányító (triage) rendszer, amely tavaly októbertől hétköznaponként 6-18 óra között a kórház belgyógyászati sürgősségi osztályán fogadta az újonnan érkezőket. Színek szerint osztályozzák az ellátás sürgősségét a halasztható zöldtől egészen a klinikai halál állapotát jelző égővörösig.

Egészségünk:
   
 
 
Hozzávalók:
 
80dkg kicsontozott karaj,
2nagy burgonya,
3evőkanál liszt,
kevés kakkukfű,
1evőkanál mustár,
2dkg vaj,
3evőkanál oliva olaj.
 
Kötözzük meg a husit hogy tartsa meg a formáját és pirítsuk meg minden oldalát a vajban. Majd szedjük le róla a zsineget és kenjük meg a mustárral.Vágjuk vékony csíkokra a meghámozott megfőtt burgonyát, adjuk hozzá a lisztet az, olajat, sót, borsot. Terítsük a krumplis masszát egy akkora sütőpapírra, amibe bele tudjuk tekerni majd a husit. Szórjuk meg kakkukfűvel, tegyük rá a húst, tekerjük fel, kössük meg, majd fél óráig süssük 200 fokon. Amikor kész, bontsuk ki  a sütőpapírból, várjuk meg míg kissé meghül úgy könnyebb lesz szeletelni.
 
Jó étvágyat kívánok.
Egészségünk:
Kultúra   

A kínai orvoslás szerint a táplálkozásnak fontos szerepe van az egészség megőrzésében. Az élelemnek gyógyító erőt tulajdonítanak. Egyes ételek több szervre is pozitív hatást fejtenek ki.

Például a sárgarépa a tüdőre és a lépre, a zeller a gyomorra és a vesére egyaránt hat.

Az ételeknek egyéb tulajdonságai is vannak- hideg vagy meleg, száraz vagy nedves stb.-, és ha ezen tulajdonságok  közül valamelyik túlzottan eluralkodik valakinek a táplálkozásában, annak káros következményei lehetnek. Például a melegítő hatású ételek a kínaiak szerint gyorsítják az anyagcsere-folyamatokat, a hűtő hatásúak lassítják. / ez érdekes, mert a nyugati táplálkozástudományi szakirodalom zöme viszont a gyümölcsöket és a salátákat, tehát a nyers / vagyis a hűtő/ hatású ételeket ajánlja a fogyókúrához!/ a kínai hagyomány azonban úgy tartja, hogy a túl sok nyers, azaz „hideg” étel kioltja az „emésztés tüzét”. A túl sok hűtő hatású táplálék a „lép elnyirkosodásához” vezethet, és ödéma, elhízás, híg széklet, has felfúvódás tünetei jelentkezhetnek.

Egészségünk:
   

Igazolták a női könnyek kommunikációs szerepét

 

Először sikerült igazolni, hogy a szomorú nők könnyei csökkentik a férfiak tesztoszteronszintjét és a szexuális izgalmi állapotukat, az érzelmeikben azonban semmilyen hatást nem sikerült kimutatni. A szakemberek egyelőre nem értik, hogy a férfiak együttérzését miért nem befolyásolták a nők könnyei.

Egereknél korábban már sikerült bizonyítékot találni rá, hogy a hím állatok könnyei - egy fehérjének köszönhetően - a nőstények könnyebb elcsábítását is szolgálják. Embereknél azonban még sosem mutattak ki hasonlót, így eddig azt feltételezték, hogy a könnyeknek nálunk nincs az egerekéhez hasonló funkciójuk.A

Egészségünk:
Nők   

veroniq - 2011.01.07. 08:21:08

A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézettel kapcsolatban folyamatosan merülnek fel kósza hírek. Jelenleg az a szóbeszéd tárgya, hogy az intézménynek nincsen érvényes működési engedélye és az épület nem kapta meg a szükséges használatbavételi engedélyt sem.

Egészségünk:
EU   

veroniq - 2011.01.03. 14:49:52

A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet
(Egészségügyi Centrum) telefonszámai
2740, Abony Újszászi u. 21-23.
 
 
 
Az orvosi ügyelet új telefonszáma január 3-tól módolsul az alábbiak szerint:
 

 

 

EÜ Cenrum központ 655-600  
     
Ügyelet 655-800  
     
Védőnők 655-874  
     
Labor 655-840  
     
Sebészet 655-879  
     
Egészségünk:

veroniq - 2011.01.03. 14:16:27

Galéria ITT, fotó: LŐVE, MiAbonyunk 

 

A mai napon, 2011. január 3-án Abony város lakossága végre birtokba vehette a Dr. Kostyán Andor rendelőintézetet, ahová már a doktorok és egészségügyi dolgozók jelentős része is beköltözött...

Egészségünk:

Dr. Harmath Ferenc hétfőn és kedden még nem rendel, mivel meghalt az édesanyja és a temetésre el kellett utaznia. Reméljük, hogy szerdán már rendel, ha az útviszonyok is olyanok lesznek, hogy haza tudnak jönni. Köszönjük a megértést a betegek részéről. Helyettes doktor természetesen lesz az eddigieknek megfelelően. Asszisztensek ott lesznek a rendelőben. (idézet az üzenőfalról)

Szerkesztőink és olvasóink nevében ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket a doktor úrnak és családjának.

Egészségünk:
Orvosok   

veroniq - 2010.12.29. 15:36:11

Jön a Szilveszter, az Előszilveszter és jön az Utószilveszter. Az év ezen része sokak számára nem csupán egy feledhetetlen buli, hanem a mértéktelen alkoholfogyasztásé is. Most megpróbáltam összegyűjteni Önöknek, egy csomó ezzel kapcsolatos érdekességet. Vigyázzanak magukra és egymásra, az év ezen szakában is!

Másnaposság

A másnaposság jellemzően hasogató fejfájással, verejtékezéssel, hányingerrel, esetleg remegéssel vagy szorongással jár. A nagy mennyiségű alkohol kiszárítja a szervezetünket, és kimeríti az ásványi anyag készletünket. A fejfájást az agyban lévő véredények kitágulása, az émelygést és az izzadást pedig a vér rendellenesen savassá válása (ezt az állapotot nevezik acidózisnak) okozza..

Egészségünk:

X – akták: Egészségügyi centrum

Mint arról lapunk beszámolt, vizsgálóbizottságot állítottak fel annak érdekében, hogy a szabálytalanságokat feltárják Abony legnagyobb beruházásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban most egy sorozatot indítunk. Íme az első „ gyöngyszem „. Következzenek a tények!

A  tűzoltóság először nem vette ét az abonyi egészségügyi centrumot, sőt egy hosszú hiánylistát is összeállított, melynek meg kellett felelni. Igaz, hogy már több, mint egy hónapja hivatalosan átadták az épületet, melyet a műszaki ellenőr készre jelentett, de ennek ellenére gyakorlatilag december 21-re lett kész, hiszen ekkor vették át a tűzoltók a már átadott és kifizetett épületet.

 

Egészségünk:
Első<< Előző35363738394041Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok