Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző35363738394041Következő >>

veroniq - 2010.12.29. 15:36:11

Jön a Szilveszter, az Előszilveszter és jön az Utószilveszter. Az év ezen része sokak számára nem csupán egy feledhetetlen buli, hanem a mértéktelen alkoholfogyasztásé is. Most megpróbáltam összegyűjteni Önöknek, egy csomó ezzel kapcsolatos érdekességet. Vigyázzanak magukra és egymásra, az év ezen szakában is!

Másnaposság

A másnaposság jellemzően hasogató fejfájással, verejtékezéssel, hányingerrel, esetleg remegéssel vagy szorongással jár. A nagy mennyiségű alkohol kiszárítja a szervezetünket, és kimeríti az ásványi anyag készletünket. A fejfájást az agyban lévő véredények kitágulása, az émelygést és az izzadást pedig a vér rendellenesen savassá válása (ezt az állapotot nevezik acidózisnak) okozza..

Egészségünk:

X – akták: Egészségügyi centrum

Mint arról lapunk beszámolt, vizsgálóbizottságot állítottak fel annak érdekében, hogy a szabálytalanságokat feltárják Abony legnagyobb beruházásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban most egy sorozatot indítunk. Íme az első „ gyöngyszem „. Következzenek a tények!

A  tűzoltóság először nem vette ét az abonyi egészségügyi centrumot, sőt egy hosszú hiánylistát is összeállított, melynek meg kellett felelni. Igaz, hogy már több, mint egy hónapja hivatalosan átadták az épületet, melyet a műszaki ellenőr készre jelentett, de ennek ellenére gyakorlatilag december 21-re lett kész, hiszen ekkor vették át a tűzoltók a már átadott és kifizetett épületet.

 

Egészségünk:

Itt a tél, tombol a megfázásos időszak is. Sokan tehetetlenül állnak az akár hónapokig is elhúzódó betegség előtt. Számos esetben, ha a megbetegedést kezdetén gyógynövényekkel kezelni kezdjük, enyhíthető annak erőssége. Természetesen komolyabb betegség esetén kell a „ komolyabb „ gyógyszer is, de a gyógynövényeket is mindenképpen érdemes segítségül hívnunk. Növényi eredetű orvosságokat már több mint 2000 éve használunk.

Egészségünk:
Influenza   

Fogyókúra télire

 

Thomas nevű kedvenc Olvasónk kívánságára következzen itt néhány hasznos fogyókúrás jótanács. Igaz, testalkata alapján nem hinném, hogy megjelentek rajta az úgynevezett karácsonyi hurkák, de azért vagyunk páran, akiken igen. Kérem, aki tud ennél biztosabb receptet, ossza meg azt velünk kommentként vagy küldje el azt a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre! Örömmel várjuk....

Ha fogyni szeretnénk, elég, ha minden nap csak egy kicsit változtatnunk étrendünkön. Íme, a legjobb fogyókúrás módszerek egy hetes lebontásban a CNN jóvoltából.

Vasárnap: fotózzuk le, mit eszünk!
Kutatások azt mutatják, hogy ha rögzítjük, mit eszünk, már az is 5 százalékos súlycsökkenést eredményezhet. Fényképezzük le a tányérunkra kerülő étkeket étkezés előtt és után. A felvételekből pontosan látni fogjuk, mennyit eszünk.

Egészségünk:

admin - 2010.12.21. 13:12:31

Negyven éves korig lehetne otthon szülni
Véget ért a szakmai egyeztetés, áprilistól kormányrendelet szabályozza az otthon szülést, amely így hivatalosan részévé válik az egészségügyi rendszernek. Tavasztól megnyílhatnak a születésházak is, a várandós nők terhességük 36. hétéig dönthetik el, hol akarnak szülni. A szülésnél képesített bába, vagy szülész-nőgyógyász jelenléte kötelező lesz, a kórházon kívüli szülést csak 18 és 40 éves kor közötti anyák választhatják. Ha az anya korábban császárral szült, akkor nem választhatja az otthon szülést, ahogy abban az esetben sem, ha erős dohányos, drogfüggő vagy nincs hideg-meleg víz a lakásában.

Egészségünk:

Tegnap két halálos kimenetelű baleste is történt az országban. Megindult a vendégmunkások rohama, így zsúfoltak az utak. Sok fáradt gépkocsivezetővel is találkozhatunk, akik esetleg el is aludhatnak a volán mellett. Tegnap sajnos szemtanúja voltam ennek, mert az előttem haladó román felségjelzésű gépkocsi imbolyogva letért az útról és hatalmas szerencsével úszta meg azt, hogy ne kerüljön az árokba. Ha Önök is elfáradnak, akkor álljanak meg mindenképpen egy kis pihenőre. A nagyobb bevásárló központok környékén is nagy lesz a zsúfoltság és most országosan havazik, csúszósak az utak és köd is nehezíti a közlekedést.

Egészségünk:
Utak   
Baleset   

veroniq - 2010.12.09. 19:25:29

Színtévesztő vagy?

Próbáld ki! 

Itt a teszt:

http://www.szintevesztes.com/pic.htm

 

De mi is az a színtévesztés?

 

A világot öt érzékszervünkkel érzékeljük. Ezek közül legtöbb információt a látás közvetít felénk. (A modern embernél az érzékszervek információ közvetítő szerepe körülbelül így alakul: látás 90%, hallás 5%, tapintás 2%, ízlelés 2%, szaglás 1%.)
Ezért nem mindegy, hogy a látásban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználjuk-e.


Az információvesztés a színérzékeléskor rontja az életminőséget, rontja az információ feldolgozás biztonságát, és ezeken keresztül negatívan befolyásolja a felismerés reakcióidejét.

Egészségünk:
   

Zsolti - 2010.12.06. 12:07:03

Alábbi felhívást egyik Kedves Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére:

Nagyításhoz kattints a képre!

Egészségünk:
   

Megépült az új Egészségügyi Centrum, de a doktorok beköltözésével kapcsolatban felmerültek kisebb- nagyobb problémák. Mint lapunk azt előzetesen megírta, nem volt kellő mértékű az egyeztetés az egészségügyi dolgozókkal.

Egészségünk:
   

veroniq - 2010.11.30. 10:43:34

Az alábbi cikket a Duna Televízió sajtósai küldték el szerkesztőségünknek.

Papp Magor: “Cápaként úsznak köztünk a külföldi fejvadászok”

Évente ezer fővel csökken az orvosok száma itthon, a drasztikus külföldre áramlás megállíthatatlannak tűnik kormányzati beavatkozás nélkül. A nyugati fizetés negyedéért már itthon maradna a gyógyítók meghatározó többsége, a kezdő orvosok bérét kellene a duplájára emelni a Rezidens Szövetség szerint.

 A nyugati bérek negyedével, nettó kétszázezer forintos fizetéssel már itthon lehetne tartani a pályakezdő orvosokat. Többségük ugyanis itthon szeretne gyógyító tevékenységet folytatni, ha ehhez meglennének a minimálisan elvárható körülmények – nyilatkozta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. A külföldi fejvadász cégek ugyanakkor mindent megtesznek a magyar gyógyítók külföldre csábításáért.

Nettó kétszázezer forint, a nyugati bérek negyede – ez az a fizetés, amiért már szívesen itthon maradnának a pályakezdő orvosok. Ehhez meg kellene duplázni a pályakezdő doktorok fizetését, amire már akár jövőre is elszánhatná magát a kormányzat, hiszen nem terhelné meg annyival a büdzsét, hogy ne lehetne belevágni – derült ki a Rezidens Szövetség elnökének nyilatkozatából.

Egészségünk:
Orvosok   
Első<< Előző35363738394041Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok