Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző35363738394041Következő >>

Dórika - 2011.02.03. 10:43:07

Az arcunk és a kezünk óhatatlanul is ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért ezekre a testrészeinkre több figyelmet kell fordítanunk. Hidegben ugyanis bőrünk jobban igényli a kényeztetést, mivel bőrünk vitamin- és ásványi anyag szükséglete, valamint zsír- és nedvesség tartalma fokozottabb odafigyelést igényel a téli időszakban.

Egészségünk:
   

A hosszú betegség után lábadozók, idősek, a szülő nők számára jótékony hatásúak a hagyományos kínai orvoslás energiát /csit/ erősítő fogásai, amelyek közül legismertebb az erőleves.
 
A gyenge erőnléti állapot a vese /VÍZ elem/ kimerülésében rejlik. Az életenergia csökkenése nyugtalansághoz, ingerültséghez vezet. Ez által a máj /FA elem/ nyomás alá kerül, destabilizálódik a szívműködés, a vérkeringés. Ennek következtében szívritmuszavar, vérnyomás-ingadozás, hőhullám-didergés állhat elő. 
Milyen energiára  van ilyenkor szükség?
 
Legyengült egészségi állapot esetén az egyes elemek /vese, máj, tüdő stb./ energiaszükséglete gyakran eltérő mértékű, nagyban függ a táplálék termikus tulajdonságától. Annak meghatározásához, hogy adott esetben mire van szükség, van néhány alapszabály:
Egészségünk:
Blogok   

Dórika - 2011.01.27. 14:19:48

Itt a hideg – itt az influenza is. Szervezetünk védelme és a betegségek elkerülése érdekében fontos, hogy sok egészséges ételt fogyasszunk. A betegségek elleni védelem egyik élharcosa a C - vitamin . De mennyi is az annyi? Ez minden embernél más-más adagot jelent.

A c vitamin az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő készítmény, sokak szerint nagyobb dózisban számos kedvező hatása lehet.

 

Igen erős antioxidáns, tehát képes semlegesíteni a szervezet számára káros szabad gyököket. Néhány tanulmány szerint a c vitamin elősegítheti a megfázás tüneteinek enyhítését, valamint rövidíti a betegség lefolyását.

Egészségünk:
   

Nap, mint nap érezzük, hogy az ember elveszítette a természet talajába kapaszkodó gyökereit.

A XX. Sz. emberének életében a stressz és az agyonhajszoltság kéz a kézben jár.

A taoista tanítások már 4-5 ezer évvel ezelőtt tanították azt a tan-t-ami a „helyes utat, „ösvény”t jelenti. Ez nem a nyugati értelemben vett patriarchális vallás, hanem gyakorlati életfilozófia.

Az az életenergia, amely lehetővé teszi az életet, hasonlóan az elektromos energiához, egységes egésznek tekinthető. Az elektromosságot plusz és mínusz, azaz pozitív és negatív töltésekre oszthatjuk. Ugyanez vonatkozik az életenergiára is, amelyet a kínaiak Yangra és Yinre osztanak fel. Ying és Yang között hasonló a kapcsolat, mint az elektromos áram pozitív és negatív között.

Ha az ember csak abból táplálkozna, amit a Föld nyújt számára /szénhidrátok, zsír, fehérjék stb/ és megvonnák tőle a kozmikus napenergiát, akkor a várható élettartam drasztikusan lecsökkenne. Másrészt nem élhetünk kizá

Egészségünk:
   

 

Ma már szinte minden kertészetben, virágboltban vásárolhatunk saját banánfát. De hogyan és milyen körülmények között neveljük ezt a szép mediterrán növényt? Megmutatjuk milyen kezelési hibákat kerüljön el az, aki saját banánfát szeretne nevelni.

 

Először ismerjük meg ezt a csodálatos növényt, melynek termése igen ízletes csemege ilyenkor télen. A banánfa a musa nemzetséghez tartozik több mint 35 különböző fajt különböztetünk meg. Mediterrán országokban, Afrikában, Ázsiában, és Indiában is találhatunk hatalmas banán ültetvényeket. A gyümölcsét zöld éretlen állapotban szüretelik és így szállítják a világ minden országába, és az utazás során beérik a gyümölcs.Tévesen nevezzük fának, hiszen nem fa, hanem évelő örökzöldek. Ezért itthon is nevelhetünk banánt, bár nem a mi éghajlatunkhoz van szokva, télen védett helyre kell vinnünk. Ezt a szép növényt lakásban sajnos nem mindig sikerül felnevelni, mert a száraz meleg levegő a növény halálát okozza, másrészt pedig a helyhiány miatt, sem hiszen a banán akár két-három méteresre is megnőhet.

Egészségünk:
AGROPONT   

Bizonyára sok abonyi is igénybe vette a ceglédi fogorvosi ügyeletet, ha sürgős baja akadt. Már ezt nem lehet megtenni, ugyanis megszűnt. Nem volt fenntartható és finanszírozható Cegléd számára. Hogy hová kell ezek után mennünk, ha fáj a fogunk? A cikkből sajnos én is megtudtam. Budapestre.

 

Íme a www.panorama-online.hu cikke minderről:

December 31-gyel megszűnt Cegléden a fogászati ügyelet, amely tíz évig működött az önkormányzati feladatátvállalás révén a Ced-Dent Kft. által nyújtott szolgáltatásként. Utánajártunk mi volt a megszűntetés oka és hol érhető el a fogászati ügyelet most a ceglédieknek. Bacskai Jánost, a cég ügyvezetőjét kérdeztük a részletekről.

 

- Ennek az intézkedésnek régre nyúló előzményei vannak. Először is csak a megyei jogú városoknak kötelező ez az önkormányzati  feladat. Cegléd esetében ez önként vállalt volt, amelyet az OEP finanszírozásával és a városkassza kiegészítésével vállalt fel a Ced-Dent Fogászat elvégezni.

Egészségünk:
Közélet   

matek - 2011.01.20. 19:12:15

Pest megye - Egyre több az influenzával orvoshoz fordulók száma Pest megyében. Egy hét alatt másfélszeresére növekedett az influenzaszerű megbetegedések száma. Budapesten, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében már helyi járványok is kialakultak – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK).

A második héten megerősített 42 új esettel a 2009-es pandémiás (H1N1) influenzavírus okozta pozitív minták száma 69-re nőtt. Közleményük szerint az év második hetében az országban mintegy 18 400 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, amely másfélszerese az előző hetinek. Összesen 69 ember kórházi ápolása vált szükségessé influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt – írták a kórházi influenza-jelentőszolgálat adataira hivatkozva. Közülük huszonhárom új beteg részesült intenzív ellátásban és 19 páciensnél volt szükség gépi lélegeztetésre. Két kivétellel valamennyi intenzív ellátást igénylő beteg felnőtt volt – tették hozzá.

Egészségünk:
   
Influenza   
Járvány   

Gyermekkori táplálkozás: Az életre szóló egészség alapja

 

Miért kivételesek a gyermekek táplálkozási szükségletei?

 

A gyermekek elképesztő fejlődésen mennek keresztül a gyermekkor és a serdülőkor alatt. Szervezettük naponta több milliárd új sejtet állít elő és ehhez rengeteg tápanyagra van szükség. Immunrendszerük folyamatos harcban áll a különböző baktériumokkal és vírusokkal, ehhez a harchoz a tápanyagok biztosítják az energiát.

 

A kutatók felfedezték, hogy a szellemi teljesítőképesség és bizonyos tápanyagok mennyisége között kapcsolat áll fenn.

Egészségünk:
   
Blogok   

veroniq - 2011.01.14. 10:34:24

Sokan tanácstalanok az ügyben, hogy érdemes-e beoltatni magunkat influenza ellen. Tavaly kettő oltást kaptak, akik kérték, idén egyet kap mindenki. Vannak oylan ismerőseim, akik nagyon betegek lettek az oltás után és nem egy esetben egy hétig is az ágyat nyomták, vagy még tovább. Azt hiszem tökéletes megoldás sajnos nincs. Íme egy cikk minderről és kezdődjön a vita. Gondolom lesznek érdekes kommentek....

Meghalt egy férfi H1N1-vírus miatt Magyarországon

Egy 38 éves férfi az újinfluenza első áldozata az idén Magyarországon. A férfi az úgynevezett rizikócsoportba tartozott, kórosan elhízott volt. Nem kapott védőoltást és viszonylag későn fordult orvoshoz - közölte az ÁNTSZ osztályvezető főorvosa. Az országos tiszti főorvos szerint pedig nagyon hamar H1N1-járvány lehet Magyarországon.

Ön szerint érdemes-e beoltatni magunkat influenza ellen?
 
 IGEN, mindenképpen 
 Nem is tudom, tanácstalan vagyok! 
 NEM, teljesen felesleges 
 NEM, többet árt mint használ! 
 
Eredmény

Egészségünk:
Influenza   

Zsolti - 2011.01.11. 12:20:03

A máj tisztítása különösen fontos azoknak, akiknek a testműködése renyhe, akik rosszul bírják az alkoholt, akik egyes ételeket nem bírnak enni, és akiknek zöldes barna vagy mogyoróbarna a szemük. Ha azt vesszük észre, hogy ki nem állhatjuk a zsíros sültek látványát vagy szagát, az kétség kívül annak a jele, hogy valami gond van a májunkkal. Hasonló intő jel, ha a gyümölcsöket, főleg a narancsféléket utáljuk meg hirtelen, mert ez arra utal, hogy a májunk már nem képes feldolgozni a gyümölcsökben található savakat.

Mielőtt hozzákezdenénk a májunk gyógykezeléséhez, nagyon ajánlatos egy kis figyelmet fordítanunk a vastagbelünkre is, mert ha már a májunk nem végzi tökéletesen a méregtelenítést, akkor legalább a vastagbél hajtsa végre tökéletesen ennek a feladatnak a rá jutó részét.

A máj csak akkor ad le vészjeleket, amikor a károsodás már előrehaladott állapotba jutott.

Étkezési tanácsok a máj egészségének megőrzéséhez.

 Az ételekre szezámmagot szórhatunk

Egészségünk:
   
Első<< Előző35363738394041Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok