Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Egészségünk
Első<< Előző31323334353637Következő >>Utolsó

matek - 2011.08.23. 16:43

Humor Herold kérésére :)

Hozzávalók

25 dkg liszt

25 dkg margarin

25 dkg túró

só ízlés szerint

1 db tojás

5 dkg sajt

 

Elkészítés

A lisztet, a margarint, a túrót, és egy kis sót összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőlemezre tesszük, a felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.

Jó étvégyat!

Egészségünk:
Blogok   
FŐZÉS   

veroniq - 2011.08.08. 11:52

Nagyon finom, nagyon szeretem és most éppen itt van a szezonja. Íme, egy kis kedvcsináló ahhoz, hogy miért érdemes paradicsomot ennünk, vagy valami mást csinálni vele:

 A nyers paradicsom igazi csodaszer – az egészségünk megőrzése mellett még a bőrünket is megszépíti. Már évszázadok óta alkalmazzák a sebgyógyulásban, érdemes napjainkban is kiaknázni a benne rejlő hatóanyagokat.

A paradicsom ereje a szépségápolásban
 
A paradicsom egyaránt gazdag vitaminokban, elővitaminokban és ásványi anyagokban. A szépségápolásban kiemelt szerepe van a  B2-, C- E-, és A-vitamin tartalmának. A riboflavinnak (B2-vitamin) köszönhető a bőrt energizáló hatása, sokkal frissebbnek hat tőle az arc bőre. A C- és E-vitaminokról tudjuk, hogy remek antioxidánsok, az A-vitamin segíti, hogy a folyamatosan megújuló bőrsejtek kellően egészségesek legyenek. Az igen magas kálium tartalmának köszönhető a sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatása. Ezért eredményes a házi gyógymód: a csúnya duzzadt „kelések” egy-kettőre gyógyulásnak indulnak, ha nyers paradicsomot kötünk rájuk. És ugyancsak a gyulladáscsökkentő hatás miatt tartják kordában a paradicsomos natúrszappanok a pattanásokra hajlamos bőrt. A paradicsom legkülönlegesebb hatóanyaga a likopin, ezért vethetjük be ezt a zöldséget az idő előtti öregedés ellen nyersen fogyasztva és kozmetikai készítményekhez és napozókrémekhez adagolva is.
Egészségünk:
   
Csodaszer   

 Vizsgálat ügyelet ügyben

 

Az abonyi orvosi ügyelet szervezését végző vállalkozás illetékes szakembere lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy a honlapunkon megjelent július 7-i konkrét panasz kivizsgálását tények alapján megkezdik Olvasónk jelzése alapján. Abonyban az orvosi ügyeletet egy külsős cég szervezi, egy megnyert közbeszerzési pályázatnak köszönhetően. Szerződésük mintegy fél év múlva jár le. A pályázatot úgy nyerte el a vállalkozás, hogy három azonos tartalmú pályázati munkából sorsolással döntötték el, hogy ki nyeri el a feladat ellátását. Maga a polgármester húzta ki a nyertest. Úgy tudjuk, hogy a SANAMED is pályázott, de nem nekik kedvezett a szerencse. A sorsolás egyébként a közbeszerzési törvénynek megfelelően történt meg.

Egészségünk:

veroniq - 2011.08.01. 16:32

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, a közelmúltban az ügyeleti ellátáshoz forduló beteg problémáját nem vette komolyan az ügyeletes orvos és asszisztense. Másodszor már nem mentek ki hozzá, elküldték annak ellenére, hogy állapota rosszabbra fordult. Gyomorrontást állapítottak meg nála, majd vakbélgyulladással műtötték meg, miután máshová fordult segítségért. Az ügyben megkerestem a Dr. Kostyán Andor Rendelő Intézet vezető háziorvosát. Dr. Abonyi Viktor lapunknak elmondta, hogy ő csak orvosi minőségében nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az orvosi ügyelet nem a Kostyán Andor Rendelő Intézethez tartozik, azt kiszervezték.  Dr. Pusztai Dezső vezető főorvos is megerősítette azt, hogy a rendelőnek és a SNAMED-nek semmi köze az ügyeleti ellátáshoz, sőt azt is megtudtam, hogy a helyi önkormányzat kötött szerződést a feladatra egy külsős céggel. „ Ezt a szerződést maga a polgármester írta alá, a helyi képviselő testület felhatalmazása alapján, így Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester tud eljárni hivatalosan az ügyben, vagy az ÁNTSZ-nek van joga kivizsgálni, hogy mi történt. „ Egyébként Dr. Pusztai Dezső is megerősítette lapunknak a Dr. Abonyi Viktor orvosként adott interjújában leírtakat.

Egészségünk:
Orvosok   

veroniq - 2011.07.26. 12:58

Mérgező vagy egészséges a kajszibarack magja?

Bár tart már egy ideje a kajszibarack szezonja, szerencsére még mindig érik, úgyhogy szólhatunk róla néhány szót.

A kajszi- vagy sárgabarack, esetleg tengeri- vagy majombarack Kínában már 5000 évvel ezelőtt ismert volt. Latin neve (Prunus armenica) arra utal, hogy hozzánk Örményországon keresztül került.

Rendkívül értékes gyümölcs: sok foszfort, nátriumot, kalciumot és káliumot tartalmaz, mely utóbbi vízhajtó hatásának köszönhetően méregtelenítésre is alkalmas. A gátlástalan kajszi fogyasztás egyetlen mellékhatása a szép haj és bőr, hiszen sok benne a kén is.

Gyerekkorunkban mindig megszárítottuk a magját, és egész délutánokat töltöttünk a törés, evés programmal. Ma is emlékszem a manduláéhoz hasonló kesernyés ízre, mely nem csoda, hiszen egészen közeli rokonok.
Később azzal riogattak, hogy ciántartalma miatt mérgező, úgyhogy az elfogyasztott barackmagmennyiséget tekintve joggal gondolhattam, napjaim meg vannak számlálva. Mivel még mindig élek, úgy döntöttem, inkább azoknak a kutatóknak hiszek, akik szerint a mag puha belsejében megtalálható B17-vitamin hatásos rákos megbetegedések ellen. De legalábbis nem árt…

Egészségünk:

veroniq - 2011.07.19. 19:01:37

Ellike nevű olvasónk ma egy tál csodálatos szederrel örvendeztetett meg, melyet háztáji kis kertjében szedtek. A mosolygós szemek hívogatóan kacsinatnak felém, mennyeien édesek. Nagyon köszönöm azúton is neki és most nézzük csak, mennyire egészséges a szeder. Ha Olvasóink tudnak a szeder termesztésével kapcsolatosan hasznos információkkal szolgálni, kérem írják meg azt ide kommentként.

 A szeder (Rubus fructicosus) a világ számos részén őshonos. E nemzetség fajai Európa és Észak- Amerika mérsékelt övi területein a legelterjedtebbek, de a sivatagi területek kivételével - mintegy 350 különböző fajként - mindenhol megtalálhatók a világban. A tüskementes fajtát 1938-ban Angliában állították elő, gyümölcse ezután került a piaci forgalomba. Nagyon sokáig csak a vadon termett gyümölcsöket gyűjtötték, fogyasztották. Ez az egyébként tüskés cserje hazánkban az Alföldön és a hegyvidékeken is egyaránt megterem. Nevezik hamvasszedernek, gyalogszedernek is. Termése hamvas-kék-fekete, kevés maggal, savanykás-édes, aromás ízű. Gyümölcse botanikailag apró csonthéjas termés, amely terméscsoportokban található és a vacokkúppal együtt válik le a szárról. A szeder friss fogyasztása terjedőben van, de a gyümölcs legfőbb felhasználója hazánkban a hűtőipar.

Egészségünk:
Szeder   

veroniq - 2011.07.19. 12:15:42

Kedves Olvasónk kirándulása során megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik ismerőse szabályosan eszi a parlagfüvet. Ezzel kapcsolatosan küldött nekünk egy levelet és egy linket, melynek különös aktualitása van, hsiezn hamarosan virágzik a parlagfű.

 

Íme:  Szervusz Veronika!

A hétvégét a Zalai dombvidéken töltöttem és szálláshelyünk gondnokától nagyon érdekes dolgot hallottam és láttam. Tudod, hogy nem túl régóta olvasom és kommentelem a lap cikkeit, így azt sem tudom, régebben szerepelt-e a parlagfű gyógyító hatásáról cikk a lapban. Mellékelek egy linket, talán sikerül hibátlanul beírnom, ha nem, akkor segíts légyszíves, elég, ha azt írod a keresőbe: parlagfű mint gyógynövény.
 
A fénykép Abony egyik elhanyagolt kertjében készült, fotó: LŐVE
Egészségünk:
Parlagfű   

veroniq - 2011.07.18. 14:09:57

 Véradási tájékoztató 

    

A Magyar Vöröskereszt   kihelyezett véradó napot tart
2011. július 19.-én  9-14 óra között a

ZENEISKOLÁBAN.


Beteg embertársaink nevében  szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér. A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.  


Városunk Fejlődéséért Egyesület


Egészségünk:
Véradás   

 Alvás közben szeretkezik? Nem ritka betegség

Többször megjelent a hír, de a rejtélyes betegségre eddig még nem találtak magyarázatot. Mindenesetre előnyei és hátrányai is vannak a furcsa szexuális aktusnak...Erre a problémára egyelőre nincs megoldás, noha a furcsa betegség gyakran vezet párkapcsolati nehézségekhez. A gondot az is nehezíti, hogy - más szexuális zavarokhoz hasonlóan - a páciensek általában nem szívesen beszélnek róla, az orvosok pedig nem kérdeznek rá. 
Egészségünk:
Alvás   

Iszonyatosan meleg van. A konyhában kereken harminc fokot mutatott a hőmérő higanyszála, amikor kisfiam kedvenc csemegéjét főztem: a csemegekukoricát. Gondoltam, kiteszem az ablakba a hőmérőt. Elborzadtam. Ötven fokig mér, és azon annyi is van jelenleg. Jó a rosszban, hogy a kimosott ruhák szinte pillanatok alatt megszáradnak. Iszonyatos ez a hőség, mindenkit megvisel. Talán csak valamilyen vízparton elviselhető, igaz ott is az árnyékban. 

 

 Másodfokú hőségriasztást rendelt el péntekig Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerint az átmeneti enyhülés után ismét melegedés valószínű a légkörben. Szerdán már sokfelé 25, 26 Celsius-fok lesz a napi átlag. "Hűvösebb" az Északi-középhegység környékén, különösen a völgyekben lehet, ahol csak 24 fok körüli napi középérték valószínű, ugyanakkor a déli országrészben, elsősorban a nagyobb városokban a 27 fokot is eléri.

 
A legmelegebb csütörtökön valószínű, akkor az ország nagyobb részén 28 fok körüli napi középhőmérséklet valószínű, de az Alföldön akár 30 fokos átlag is lehet.
Egészségünk:
Hőség   
Első<< Előző31323334353637Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok