Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Orvosi ügyelet"
1

veroniq - 2020.03.18. 09:43

 

Gyermekorvosok szervezetei arra kérik a szülőket, hogy koronavírus-fertőzöttség gyanújával ne vigyék gyermeküket a rendelőbe vagy a gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívják telefonon házi gyermekorvosukat vagy a zöldszámok valamelyikét.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) és a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága (BKGYT) az MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményében öt pontban foglalta össze a családok számára a legfontosabb teendőket. Azt írták: ha a szülő - gyermekével vagy nélküle - olyan helyen járt, ahol koronavírus okozta fertőzéses esetet jelentettek, de ő tünetmentes, térjen haza, és mielőtt visszamenne dolgozni, konzultáljon háziorvosával és munkáltatójával.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.04.25. 10:03

Olvasónk panaszát írom le az alábbiakban, vízva abban, hogy az eset egyedi, és kivizsgálják azt az illetékesek, akiknek szíves figyelmébe is ajánlom mindezt:

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2017.04.23. 19:05

 

A 43 éves Dr. Kwame Somuah-Boateng az Anglia déli részén található Surrey-ben praktizált mindaddig, amíg páciense fel nem jelentette. Az orvos azt hazudta harmincas éveiben járó női betegének, ha rendszeresen lefekszik vele, az kigyógyíthatja a sclerosis multiplexből, a súlyos mozgásszervi problémákat okozó idegrendszeri betegségből.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.03.12. 09:14

 

A bárányhimlő súlyos következményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet a március elején elindított 'Védőoltással a bárányhimlő ellen' program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) által támogatott információs kampányban óvodapedagógusok és szülők kapnak részletes tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségről.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.01.15. 21:03

Az alábbiakban kedélyborzoló, igaz történet következik, egyik általam nagyon kedvelt, közismert abonyi Olvasónk tollából. Önök mit gondolnak minderről? Önöknek milyen tapasztalataik vannak „ szemügyekben „ ? Mert a szemünk világa egyáltalán nem játék ám!

Szemészet

Egy hete csak egy csavart kellett gyorsan levágni flex- szel, sajnos nem is tettem fel szemüveget, gyorsan bele is ment egy szilánk! Persze hogy fájt! Másnap Szolnokon volt dolgom, Sztk, sürgősségiként kivették! Kb 15 percet vártam csak ! Hétvégén még fájt, így szombat Abonyi rendelő, telefon, a doktor úr nem rendel ( pedig kellene ) jöjjön szerdán 16 órára! Tegnap biztosra menve 17- re mentem, persze doki még sehol. Előttem 7-8 ember, gondoltam nem várok, hiszem 3 percre lakom, hazamentem. Vissza gyerekfürdetés után 7 – kor. Még többen úgy 20- an! Én nem állok sorba! Este 9-ig!

Citrom-díj:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.01.14. 12:10

Kezdődik. Kezd ismét deja vue érzésem lenni, mintha ez már megtörtént volna Abonyban. Vagyis hasonló esetnek, eseteknek lehettünk már tanúi. Az abonyi orvosi ügyeletről van szó, ahová egyre kevésbé szívesen mennek az emberek. 

Egészségünk:
 75 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.04. 09:16

Ma szerződnek- Névtelen levelet is kaptam. - Mint arról lapunk már beszámolt Önöknek, hamarosan másik cég üzemelteti az abonyi orvosi ügyeletet a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetben. Mint azt több Olvasónk is jelezte és cikkek is megjelentek ebben témában, nem volt zökkenőmentes a munkája az üzemelő orvosoknak, több panasz is érkezett rájuk.

Egészségünk:
Abony   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.05. 17:02

 Vizsgálat ügyelet ügyben

 

Az abonyi orvosi ügyelet szervezését végző vállalkozás illetékes szakembere lapunknak azt a tájékoztatást adta, hogy a honlapunkon megjelent július 7-i konkrét panasz kivizsgálását tények alapján megkezdik Olvasónk jelzése alapján. Abonyban az orvosi ügyeletet egy külsős cég szervezi, egy megnyert közbeszerzési pályázatnak köszönhetően. Szerződésük mintegy fél év múlva jár le. A pályázatot úgy nyerte el a vállalkozás, hogy három azonos tartalmú pályázati munkából sorsolással döntötték el, hogy ki nyeri el a feladat ellátását. Maga a polgármester húzta ki a nyertest. Úgy tudjuk, hogy a SANAMED is pályázott, de nem nekik kedvezett a szerencse. A sorsolás egyébként a közbeszerzési törvénynek megfelelően történt meg.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.01. 16:32

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, a közelmúltban az ügyeleti ellátáshoz forduló beteg problémáját nem vette komolyan az ügyeletes orvos és asszisztense. Másodszor már nem mentek ki hozzá, elküldték annak ellenére, hogy állapota rosszabbra fordult. Gyomorrontást állapítottak meg nála, majd vakbélgyulladással műtötték meg, miután máshová fordult segítségért. Az ügyben megkerestem a Dr. Kostyán Andor Rendelő Intézet vezető háziorvosát. Dr. Abonyi Viktor lapunknak elmondta, hogy ő csak orvosi minőségében nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az orvosi ügyelet nem a Kostyán Andor Rendelő Intézethez tartozik, azt kiszervezték.  Dr. Pusztai Dezső vezető főorvos is megerősítette azt, hogy a rendelőnek és a SNAMED-nek semmi köze az ügyeleti ellátáshoz, sőt azt is megtudtam, hogy a helyi önkormányzat kötött szerződést a feladatra egy külsős céggel. „ Ezt a szerződést maga a polgármester írta alá, a helyi képviselő testület felhatalmazása alapján, így Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester tud eljárni hivatalosan az ügyben, vagy az ÁNTSZ-nek van joga kivizsgálni, hogy mi történt. „ Egyébként Dr. Pusztai Dezső is megerősítette lapunknak a Dr. Abonyi Viktor orvosként adott interjújában leírtakat.

Egészségünk:
Orvosok   
 5 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok