Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gyógynövény"
1

veroniq - 2011.12.25. 13:44

Tizenhat hektáron telepítettek gyógynövény-ültetvényt Újszászon – írja az Új-Néplap. A közmunkások 21 200 homoktövist telepítettek, ehhez felhasználtak 106 tonna szerves trágyát, 170 tonna homokot, 23 000 liter vizet, és közel 2000 óra élőmunkát. Maga a telepítés a legnagyobb munka egy ilyen ültetvénynél, a továbbiakban kisebb munkaerővel és költséggel fogják a területet művelni. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.19. 12:15:42

Kedves Olvasónk kirándulása során megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik ismerőse szabályosan eszi a parlagfüvet. Ezzel kapcsolatosan küldött nekünk egy levelet és egy linket, melynek különös aktualitása van, hsiezn hamarosan virágzik a parlagfű.

 

Íme:  Szervusz Veronika!

A hétvégét a Zalai dombvidéken töltöttem és szálláshelyünk gondnokától nagyon érdekes dolgot hallottam és láttam. Tudod, hogy nem túl régóta olvasom és kommentelem a lap cikkeit, így azt sem tudom, régebben szerepelt-e a parlagfű gyógyító hatásáról cikk a lapban. Mellékelek egy linket, talán sikerül hibátlanul beírnom, ha nem, akkor segíts légyszíves, elég, ha azt írod a keresőbe: parlagfű mint gyógynövény.
 
A fénykép Abony egyik elhanyagolt kertjében készült, fotó: LŐVE
Egészségünk:
Parlagfű   
 5 Hozzászólás    

admin - 2011.07.07. 15:44:08

Mint ahogy lapunk régebben beszámolt már önöknek egy, a Szolnoki úton található ingatlan előtti dudvásról, most arra hívnánk föl a figyelmet, milyen pöpecül kikapálták a gyomokat a patináns bizalomgerjesztő  objektum elől. A tulajdonos elmondta, sajnálja, hogy akkorára nőtt a gaz, de semmi gáz, ahogy hazatért a hosszabb távollétéből, rendezte az ingatlan előtti helyzetet. 

 

Közélet:
 1 Hozzászólás    

Természetgyógyász - 2011.04.06. 17:37:57

 Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött

 
 
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.
 
 
 Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehéz-kalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.  Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.
Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.28. 09:08:36

Itt a tél, tombol a megfázásos időszak is. Sokan tehetetlenül állnak az akár hónapokig is elhúzódó betegség előtt. Számos esetben, ha a megbetegedést kezdetén gyógynövényekkel kezelni kezdjük, enyhíthető annak erőssége. Természetesen komolyabb betegség esetén kell a „ komolyabb „ gyógyszer is, de a gyógynövényeket is mindenképpen érdemes segítségül hívnunk. Növényi eredetű orvosságokat már több mint 2000 éve használunk.

Egészségünk:
Influenza   
 0 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok