Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7495, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gyógynövény"
1

veroniq - 2011.12.25. 13:44

Tizenhat hektáron telepítettek gyógynövény-ültetvényt Újszászon – írja az Új-Néplap. A közmunkások 21 200 homoktövist telepítettek, ehhez felhasználtak 106 tonna szerves trágyát, 170 tonna homokot, 23 000 liter vizet, és közel 2000 óra élőmunkát. Maga a telepítés a legnagyobb munka egy ilyen ültetvénynél, a továbbiakban kisebb munkaerővel és költséggel fogják a területet művelni. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.19. 12:15:42

Kedves Olvasónk kirándulása során megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik ismerőse szabályosan eszi a parlagfüvet. Ezzel kapcsolatosan küldött nekünk egy levelet és egy linket, melynek különös aktualitása van, hsiezn hamarosan virágzik a parlagfű.

 

Íme:  Szervusz Veronika!

A hétvégét a Zalai dombvidéken töltöttem és szálláshelyünk gondnokától nagyon érdekes dolgot hallottam és láttam. Tudod, hogy nem túl régóta olvasom és kommentelem a lap cikkeit, így azt sem tudom, régebben szerepelt-e a parlagfű gyógyító hatásáról cikk a lapban. Mellékelek egy linket, talán sikerül hibátlanul beírnom, ha nem, akkor segíts légyszíves, elég, ha azt írod a keresőbe: parlagfű mint gyógynövény.
 
A fénykép Abony egyik elhanyagolt kertjében készült, fotó: LŐVE
Egészségünk:
Parlagfű   
 5 Hozzászólás    

admin - 2011.07.07. 15:44:08

Mint ahogy lapunk régebben beszámolt már önöknek egy, a Szolnoki úton található ingatlan előtti dudvásról, most arra hívnánk föl a figyelmet, milyen pöpecül kikapálták a gyomokat a patináns bizalomgerjesztő  objektum elől. A tulajdonos elmondta, sajnálja, hogy akkorára nőtt a gaz, de semmi gáz, ahogy hazatért a hosszabb távollétéből, rendezte az ingatlan előtti helyzetet. 

 

Közélet:
 1 Hozzászólás    

Természetgyógyász - 2011.04.06. 17:37:57

 Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött

 
 
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.
 
 
 Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehéz-kalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.  Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.
Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.28. 09:08:36

Itt a tél, tombol a megfázásos időszak is. Sokan tehetetlenül állnak az akár hónapokig is elhúzódó betegség előtt. Számos esetben, ha a megbetegedést kezdetén gyógynövényekkel kezelni kezdjük, enyhíthető annak erőssége. Természetesen komolyabb betegség esetén kell a „ komolyabb „ gyógyszer is, de a gyógynövényeket is mindenképpen érdemes segítségül hívnunk. Növényi eredetű orvosságokat már több mint 2000 éve használunk.

Egészségünk:
Influenza   
 0 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok