Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Gyógynövény"
1

veroniq - 2011.12.25. 13:44

Tizenhat hektáron telepítettek gyógynövény-ültetvényt Újszászon – írja az Új-Néplap. A közmunkások 21 200 homoktövist telepítettek, ehhez felhasználtak 106 tonna szerves trágyát, 170 tonna homokot, 23 000 liter vizet, és közel 2000 óra élőmunkát. Maga a telepítés a legnagyobb munka egy ilyen ültetvénynél, a továbbiakban kisebb munkaerővel és költséggel fogják a területet művelni. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.19. 12:15:42

Kedves Olvasónk kirándulása során megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik ismerőse szabályosan eszi a parlagfüvet. Ezzel kapcsolatosan küldött nekünk egy levelet és egy linket, melynek különös aktualitása van, hsiezn hamarosan virágzik a parlagfű.

 

Íme:  Szervusz Veronika!

A hétvégét a Zalai dombvidéken töltöttem és szálláshelyünk gondnokától nagyon érdekes dolgot hallottam és láttam. Tudod, hogy nem túl régóta olvasom és kommentelem a lap cikkeit, így azt sem tudom, régebben szerepelt-e a parlagfű gyógyító hatásáról cikk a lapban. Mellékelek egy linket, talán sikerül hibátlanul beírnom, ha nem, akkor segíts légyszíves, elég, ha azt írod a keresőbe: parlagfű mint gyógynövény.
 
A fénykép Abony egyik elhanyagolt kertjében készült, fotó: LŐVE
Egészségünk:
Parlagfű   
 5 Hozzászólás    

admin - 2011.07.07. 15:44:08

Mint ahogy lapunk régebben beszámolt már önöknek egy, a Szolnoki úton található ingatlan előtti dudvásról, most arra hívnánk föl a figyelmet, milyen pöpecül kikapálták a gyomokat a patináns bizalomgerjesztő  objektum elől. A tulajdonos elmondta, sajnálja, hogy akkorára nőtt a gaz, de semmi gáz, ahogy hazatért a hosszabb távollétéből, rendezte az ingatlan előtti helyzetet. 

 

Közélet:
 1 Hozzászólás    

Természetgyógyász - 2011.04.06. 17:37:57

 Gyógyszerhatalom áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött

 
 
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.
 
 
 Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehéz-kalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.  Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjavulásokat lehetett tapasztalni.
Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.28. 09:08:36

Itt a tél, tombol a megfázásos időszak is. Sokan tehetetlenül állnak az akár hónapokig is elhúzódó betegség előtt. Számos esetben, ha a megbetegedést kezdetén gyógynövényekkel kezelni kezdjük, enyhíthető annak erőssége. Természetesen komolyabb betegség esetén kell a „ komolyabb „ gyógyszer is, de a gyógynövényeket is mindenképpen érdemes segítségül hívnunk. Növényi eredetű orvosságokat már több mint 2000 éve használunk.

Egészségünk:
Influenza   
 0 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok