Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2015.07.20. 19:50

 

Pest megyében az elmúlt napokban, hetekben több esetben kellett hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes tűzoltó egységeknek gázvezeték sérüléséből adódó káreseményeknél beavatkozni. A beavatkozásokra többségében emberi mulasztás nyomán bekövetkező káresemények miatt volt szükség, amik a szabályok betartásával és nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lehettek volna.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.06.26. 20:26

A „Szolgálunk és védünk” szlogen Pest megyében érték és mérce- Beszámoló a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) 2014. évi munkájáról

Dr. Mihály István, megyei főkapitány a közbiztonság helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, és az azokkal kapcsolatos feladatokról számolt be a közgyűlésnek.

Elmondta, hogy a 2014. évben a rendőri eljárásokban regisztrált bűncselekmények száma 31 319 volt a megyében, amely az előző évi adatokhoz viszonyítva 4,0 %-kal csökkent, így a 2013-ban elért jelentős csökkenést megtartották. Országosan a rendőri eljárásokban regisztrált bűncselekmények száma 309 394 (2013-ban 358 810). Pest megye illetékességi területén regisztrált deliktumok aránya az országoshoz viszonyítva 10,1 %.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.06.09. 11:12

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

 

A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Politika:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.06.01. 11:31

Ambrus András vette át a díjat Hinora Ferenctől (balra) és dr. Piskóti Istvántól (Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője (jobbra)) Fotó: pestmegye.hu

 

(MTI) - Először díjazta a magyar városok elmúlt évi marketingtevékenységét a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ): az egyes települési kampányokkal elnyerhető, úgynevezett marketinggyémántok száma alapján Pest megye érdemelte ki a Marketingaktív megye 2015 címet - tájékoztatta a pályázatot kiíró MMSZ elnöke pénteken az MTI-t.

 

    Hinora Ferenc elmondta: önkormányzatok, azok szervezetei és cégei, illetve egyesületek, nonprofit szervezetek, szakmai érdekképviseletek, alapítványok, civil szervezetek, magánszemélyek pályázhattak hat kategóriában.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.05.12. 18:58


A Monori Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az
ellen a férfi ellen, aki fegyverrel három hónap alatt öt Pest megyei takarékszövetkezetet
rabolt ki vagy próbált kirabolni. Volt, amelyiket kétszer is.

 

A vádlott 2013 májusában Budaörsön kifigyelte, hogy egy takarékszövetkezet épületében a
reggeli órákban éppen nem volt ügyfél. Belépett a pénzintézetbe, ahol egy maroklőfegyverhez
megtévesztésig hasonló tárgyat fogott a pénztárosra, átadott egy papírtáskát és hangosan,
többször felszólította, hogy minden pénzt tegyen bele. 

Közbiztonság:
Bank   
Rablás   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.05.04. 20:06

 

Egymást erősítjük az értekeink összegyűjtésével- Cegléden zárult a megyei értéktár konferencia-sorozat. A rendezvényen részt vett V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Az államtitkár előadásában kifejtette, hogy főként azokat a településeket szeretnék értékeik feltárására bíztatni és ösztönözni, ahol még nincsenek helyi értéktárak. Mint elmondta, mind a 19 megyében megalakult az értéktár bizottság, és 486 település is létrehozta azt. Eddig 1351 települési, és 518 megyei értéket vettek számba. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a külhoni értéktár is több mint száz értékkel gazdagodott. Ahogy fogalmazott, ezek közül az értékek közül is lehetnek később hungarikumok, amik a magyarság csúcsteljesítményeit jelentik. Ezek olyan, mindenki számára evidens értékek, amik ezer szállal kötődnek a kultúránkhoz. Példaként említette a Busójárást, a magyar szürke szarvasmarhát és az Unicum keserűlikőrt.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.01.19. 19:07

 

Miközben az új támogatási időszak uniós támogatásaival kapcsolatban különböző célokra száz- és ezermilliárd forintos összegekről beszélhetünk, létezik egy konvergencia régió, amelyet úgy tűnik sok éve mindenki elfelejtett az ott élőkön kívül. Pest megye, az ország méltatlanul elfeledett szegényháza még a magyar régiók viszonyában is leszakadás előtt áll.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2015.01.15. 20:02

 

Számítógépeket kaptak a Pest megyei rendőrök
A 8 db laptop és a 2 db asztali számítógép a megyei önkormányzat segítségével került a rendőrséghez.

A váci IBM Data Storage Systems Information Technology Kft. adományként felajánlott 8 db használt Lenovo ThinkPad T400 64074-B84 típusú és 2 db Lenovo ThinkCenter 9181-A44 típusú számítógépet a megyei önkormányzatnak. Pest Megye Közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy az adományként elfogadott számítógépek a felajánlásának megfelelően, a köz- és közlekedésbiztonság szolgálata érdekében, a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság (PMRFK) részére ingyenesen átruházza.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.01.12. 11:10

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület; hegyekben álló vágóhídi hulladék; patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állati hulladék feldolgozó üzemen. A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök.

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.12.16. 10:29

Mint mostanra kiderült, nem jut igazán EU-s pályázatos forrás, vagy ha jut,. akkor nagyon alacsony támogatási intenzitással a Pest megyei településeknek, ebben a ciklusban. Együtt vannak Budapesttel a Központi régióban, így a mutatók túl jók…. 

Közélet:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok