Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6947, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.10.25. 17:22

Arról semmiféle információval nem rendelkezünk, hogy a Dél- Pest megyei kistérség települései, beleértve Abonyt és Nagykőröst is milyen előzetes projektterveket küldtek el Pest megyének. Ha pedig nem is tették meg, komoly bajba kerülhetnek, több forrásról le is maradhatnak. A jelek szerint a megyei vezetés egészen szép summát készül kilobbizni.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.22. 19:04

2013. 10. 22. - Hende Csaba honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát adományozta Tarnai Richárdnak, Pest megyei kormánymegbízottnak október 23-a alkalmából. Az elismerést ma nyújtotta át Budapesten Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.10.01. 12:32

Ott, ahol ügyesek Pest megyében, és nagyon szeretnék, képesek munkahelyeket teremteni, gazdaságot fejleszteni. Ennek egy szép példája az MTI mai kis híre minderről. Mivel én nagyon szeretem a csokit, pláne boldogan osztom meg Önökkel: Közel 230 millió forintból fejleszti választékát és termékeit a Happy Company Kft., az Úriban felépült csokoládégyár az édesipari termékek fejlesztéséhez 90 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.11. 14:22

Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit szombaton a Magyar Értékek elnevezésű rendezvényen a budapesti Szent István téren. A szabadtéri program este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár a fesztivált beharangozó hétfői fővárosi sajtótájékoztatón.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.30. 10:20

Több mint egymilliárd forintot költöttek uniós forrásból a Csepeltől Ráckevén át Kiskunlacházáig húzódó mellékút nyolckilométeres szakaszának korszerűsítésére.
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta, hogy az 5101-es úton - Szigethalom és Szigetújfalu között, illetve Tököl belterületén szükség szerint hat méterre szélesítették a burkolatot, megerősítették a pályaszerkezetet, s az elöregedett, valamint rossz állapotban lévő kopóréteget is vastagabbra cserélték.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.19. 14:51

A közúthálózatot fejlesztenék, a vízgazdálkodást javítanák és a turizmus szerepét erősítenék a Pest megyei települések az Európai Unió következő költségvetési ciklusában megszerezhető forrásokból - az MTI interjúja Szűcs Lajossal. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, július közepéig küldhették be a települések az unió következő, 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusára vonatkozó pályázati terveiket, javaslataikat a megyei önkormányzatnak.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.11. 18:47

Hat Pest megyei településnek adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök július 15-i hatállyal - olvasható a Magyar Közlöny szerdai számában. Fotók a településekről. Az államfő határozata szerint városi címet kap Újhartyán, Őrbottyán, Piliscsaba, Diósd, Sülysáp és Kerepes. Emellett a Békés megyei Kondoros, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Onga, a Fejér megyei Csákvár és Aba, a Győr-Moson-Sopron megyei Lébény, a Heves megyei Verpelét és Gyöngyöspata, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszög és Fegyvernek, a Komárom-Esztergom megyei Tát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajak, valamint a Vas megyei Jánosháza is városi címet kap.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.25. 22:51

Fordulat az építőiparban, dinamikusan nő az élelmiszeripar, valamint bővül az ipari export. A belföldi kereslet és kereskedelmi beruházások drasztikus visszaesése fogja vissza a gazdaság teljesítményét. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2013. első negyedévi területi statisztikai tájékoztatója alapján látható, hogy a gazdaság teljesítménye egészében stagnált, a munkanélküliség pedig növekedett, a beruházások értéke pedig jelentősen visszaesett.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.19. 22:50

Gyors ütemben halad előre a következő uniós fejlesztési időszak előkészítése, ezért a megyei önkormányzat összegyűjti a települések előkészített fejlesztési elképzeléseit és terveit az operatív programozáshoz. Azokat az ötleteket és elképzeléseket is várja Pest Megye Önkormányzata, melyek kevésbé előkészítettek, de gondolati úton már megfogalmazódtak és kellő támogatottsággal bírnak a településen.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.10. 17:39

Pest megye délkeleti térsége jelentős hátrányban van más régiókhoz mérten a vállalkozásokért és a fejlesztési forrásokért folytatott versenyben. A közúthálózat hiányos, és kevesebb az elérhető támogatás. A megyehatárt is átlépő programok mutathatnak utat. Pest megye déli és keleti része a múltban erős, főleg a mezőgazdasághoz kapcsolódó, de több lábon álló gazdasággal rendelkezett.

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok