Mi Abonyunk - Pest megye minél több fejlesztési pénzt szeretne magának elhozni
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.25. 17:22

Arról semmiféle információval nem rendelkezünk, hogy a Dél- Pest megyei kistérség települései, beleértve Abonyt és Nagykőröst is milyen előzetes projektterveket küldtek el Pest megyének. Ha pedig nem is tették meg, komoly bajba kerülhetnek, több forrásról le is maradhatnak. A jelek szerint a megyei vezetés egészen szép summát készül kilobbizni.

Megjelent ugyanis a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezete. A Budapest és Pest megye között tavasszal kötött stratégiai együttműködéssel lehetővé válik, hogy a VEKOP- ban, a 2014. és 2020. között rendelkezésre álló, jelenleg 466,6 Mrd Ft uniós forrásból Pest megye a korábbinál nagyobb arányban részesüljön. A települések ambiciózus tervekkel készülnek a következő uniós költségvetési ciklus forrásainak felhasználására. Pest Megye Önkormányzata kiemelt feladatnak tekinti a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési időszak megfelelő előkészítését. Ezt a célt szolgálja az elfogadás előtt álló megyei fejlesztési koncepció elkészítése, valamint a megyei stratégia és program és az uniós operatív programok gazdaságfejlesztési részdokumentumainak összeállítása, amely hamarosan megkezdődik. Pest megye és Budapest mozgásterét szűkíti, hogy az unós szabályok alapján ún. fejlett régiónak számít, ezért a rendelkezésre álló, fejlesztésre fordítható uniós támogatási keret jelentősen elmarad a korábban járó, illetve az elmaradott régiók számára továbbra is elérhető támogatások értékétől.

Szeneczey Balázs és Szűcs Lajos az együttműködés aláírásakor Pest Megye Önkormányzata előzetes projektgyűjtést végzett a településeknél. Összesen 941,5 milliárd forint értékben, 27 témában, 1315 fejlesztési elképzelésről számoltak be az érintett helyhatóságok a 2014−2020-as uniós támogatási időszakra vonatkozóan. A projektgyűjtés eredményei hozzájárultak ahhoz, hogy a most társadalmi egyeztetésre bocsátott VEKOP pénzügyi terve 466,6 Mrd Ft értékű támogatás felhasználását tervezi Pest megyében és Budapesten.

A megye fejlettsége eddig nem érte el az országos átlagot, az egy főre jutó GDP alapján nem is lehetne versenyképességi régió, a válság évei alatt itt esett vissza a legnagyobb mértékben a gazdasági teljesítmény az egész országban. A munkanélküliségi ráta már csak néhány tizedre van az országos átlagtól, miközben néhány éve még 3-4 százalékos volt a különbség. Addig is, amíg megvalósulhat az önálló Pest megyei régió, az iparterületek és a közlekedés fejlesztésével, a vállalkozások számára fontos szolgáltatások bővítésével, a vállalkozási hajlandóság erősítésével és célzott térségi befektetésösztönzéssel változhatnak meg a jelenlegi, kedvezőtlen folyamatok.
- pestmegye -

Gazdaság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok