Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.12.08. 16:33

A megye kiválóságait köszöntötte a közgyűlés a Megyenapon.

Pest-Pilis-Solt vármegye 355 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart. Ekkor adják át a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.21. 19:10

A képviselők 39 szavazattal Szabó Istvánt választották elnöknek az alakuló ülésen.

A helyi önkormányzatok választásának végeredménye alapján október 21-én megtartotta alakuló ülését Pest Megye Közgyűlése. A megválasztott képviselők az alakuló ülésen átvették mandátumukat, valamint letették az esküt, és megválasztották az új megyei közgyűlés tisztségviselőit.

Pest Megye Közgyűlése a jelenlévő képviselők 39 szavazatával Szabó Istvánt választották meg a közgyűlés elnökének. Szabó István 2009 és 2014 között Pest Megye Közgyűlésének alelnöke volt. Az új elnök köszöntőjében kiemelte, hogy Pest megye fontos szerepet tölt be az országban. Sokszínű, kultúrájában gazdag, de igen nagyok a különbségek az egyes települések ereje és lehetőségei között. Majd úgy fogalmazott: "a múlt megmutatta, hogy csak együtt lehetünk sikeresek és ehhez minden képviselő támogatására szükség van."

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.16. 19:42

A Vecsés-Alsónémedi összekötő út mintegy 8,5 kilométeres szakasza, valamint az Újhartyán-Sári bekötőút mintegy 316 méteres szakasza újult meg a közelmúltban, több mint 1,55 milliárd forintból.

Az Új Széchenyi Terv, Regionális Operatív Programja (ROP) keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben 247 kilométernyi útfelújítást végez. Az országos programon belül Pest megyében 2013-ban több mint 9 milliárd forint értékben, 48,8 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a társaságnak. Idén több mint 51 kilométeren folytatódtak a munkálatok, 9,1 milliárd forintnyi támogatásból.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.13. 19:12

Ők képviselnek bennünket Pest megyében

A kormányzat nagy szerepet szán a régiós területfejlesztési pénzek elosztásában a megyéknek. Így egyáltalán nem mindegy, hogy az adott közgyűlés milyen összetételű. Pest megyében kiütéses győzelmet aratott a kormányzópárt, második lett a Jobbik. A megyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma 43, A listákra leadott érvényes szavazatok száma összesen: 374 802. Így a pártok a következő számú mandátumot szerezték:


FIDESZ-KDNP 23
JOBBIK 8
MSZP 5
DK 4
LMP 3
EGYÜTT 0

Politika:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2014.09.10. 13:36

 

Indulhat az MSZP, az Együtt és a DK is a megyei választáson.- Nyilvántartásba vette a Területi Választási Bizottság a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és az Együtt megyei listáját, miután a pártok elegendő számú érvényes ajánlást adtak le. A korábbiakban a FIDESZ-KDNP, a Jobbik és az LMP területi listáját is jóváhagyta a TVB, így mindösszesen hat jelölő szervezet mérettetheti meg magát az október 12-én esedékes önkormányzati választásokon a megyei közgyűlési mandátumokért.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.27. 09:12

A Magyar Sport Házában tartotta 2014. május 23-án beszámoló és tisztújító közgyűlését a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség.
A résztvevők egy perc néma felállással tisztelegtek a közel egy éve elhunyt Scherr Zoltánné dr. emléke előtt, aki több mint tíz évig volt a Felügyelő Bizottság tagja.
A megemlékezés után a 2013 évi beszámolók és a közhasznúsági melléklet megtárgyalására került sor. A résztvevők egyhangúlag elfogadták az előterjesztett anyagokat.

Sport:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.14. 10:39

Magyar falvak, községek és városok is pályázhatnak május 31-ig programterveikkel a 2015-ös Finnugor Kulturális Főváros címre.
A pályázatok elbírálásakor a zsűri előnyben részesíti azokat a településeket, amelyek nagy régiót lefedő és a település határain is átnyúló programsorozattal neveznek. Az érdeklődők egyelőre angol és orosz nyelven nyújthatják be pályázataikat május 31-ig írásban, de a következő hetekben magyarul is elérhetővé teszik a szükséges dokumentumokat a www.uralic.org weboldalon.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.05.07. 17:50

Idén március 31-ig 9689 társas vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon. Továbbra is az ország központi régiója, vagyis Budapest és Pest megye csábítja leginkább vállalkozásra az embereket. Idén március 31-ig 9689 társas vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon; ez több mint 16 százalékos növekedés az előző év azonos időszaki valamivel több mint nyolcezerhez képest - derül ki a Wolters Kluwer Kft. és a Napi.hu által üzemeltetett Céginfo.hu adataiból.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.14. 10:26

Ideális időjárás, feldíszített induló helyek, dübörgő zene fogadta április 3-án a ceglédi és nyársapáti rajtra érkező résztvevőket. A szervezők már előre dörzsölték a tenyerüket és felkészültek a rohamra, hiszen az előzetes nevezésekből tudták, hogy a tavalyinál kilencszázzal többen választották a programot, mely az egészséges életmód népszerűsítése és az esélyegyenlőség elfogadásának jegyében zajlott.

Sport:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.04.08. 20:07

A megyében 62,6% volt a részvételi arány, ami meghaladja az országos átlagot. Mind a 12 választókerületben a Fidesz jelöltjei győztek a hétvégi országgyűlési választáson. Pest megyében a nyilvántartott választópolgárok száma 955 411 fő. Ez az összes választópolgár (8 029 836 fő) 11,9 százaléka. A megyében található 12 választókerület közül a 02.számú egyéni választókerületben (Budakeszi) volt a legmagasabb részvételi arány: 70,8%, míg a 09.számú egyéni választókerületében (Nagykáta) volt a legalacsonyabb: 54,8%.
 

Politika:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok