Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2016.06.15. 20:56

 

Örömhírként harangozzák be azt, ami szerintem borzalmas. Régiónk nem képes felvenni a versenyt az EU-s források elérésének tekintetében más, fejletelebb területekkel. Így külön forrást kapunk. Idén összesen kettőmilliárd forint áll rendelkezésre, melyen osztozniuk kell a települési önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak is. Egy nagyobb önkormányzati fejlesztés belekerülhet fél, egymilliárd forintba is, az idei kétmilliárd sajnos kevés lesz, mint macisajtban a brummogás. A további években több pénz lesz ugyan, de nem az igazi.... 

LŐVE

A vállalkozásokra és a leszakadó térségekre koncentrálnak.

Hat részletben kaphatja meg Pest megye a nyolcvanmilliárd forint fejlesztési pénzt az államtól, idén kétmilliárd forintot különíthetnek el erre a célra a költségvetésben. A gazdaságélénkítő és turisztikai programokat várhatóan nevesítik, az önkormányzati fejlesztésekre szabadon pályázhatnak a települések.

Ebben az évben kétmilliárd, jövőre 14 milliárd, aztán 2021-ig évente 16 milliárd forint fejlesztési pénzt kap Pest megye a központi költségvetésből – tudtuk meg Wentzel Ferenctől, a Pest Megye Közgyűlés alelnökétől. 

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.02.10. 15:02

 

Népszavazáson dönt Szentlőrinckáta lakossága arról, hogy a település Pest megye helyett Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez tartozzon - mondta Nagy István, az 1930 lelket számláló község polgármestere. A népszavazást március 6-án tartják a helyi választási bizottság döntése szerint. A voksolás akkor lesz érvényes, ha az 1595 választópolgár legalább ötven százaléka plusz egy ember elmegy szavazni.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.02.01. 14:30

 

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be ünnepélyes keretek között Budapesten.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.01.30. 10:09

 

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter. Az eseményen a 'Pest régió' térképét kézjegyével látta el Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára és Szabó István (Fidesz), a Pest megyei közgyűlés elnöke.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2016.01.04. 13:05

A Kormány döntött: támogatja Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká.  A Magyar Közlöny 2015.december 29-i számában megjelent kormányhatározat értelmében a nemzetgazdasági miniszter - a Központi Statisztikai Hivatal elnökével együttműködésben ....

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.12.11. 14:09

 

Már 180 Pest megyei települési önkormányzat egyhangúan támogatja a megye önálló régióvá válását.  Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése és a települési önkormányzatok az elmúlt, lassan másfél évtized során több alkalommal foglalkoztak Pest megye önálló NUTS-II. régióvá válása kérdésével, annak érdekében, hogy a megye egésze a valós fejlettségének megfelelő statisztikai besorolásba kerüljön. Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá azokhoz a forrásokhoz, amelyekre a tényleges fejlettségi szintjének megfelelően jogosult lett volna, s amelyekre égetően szükség lenne a térség belső kohéziójának erősítése, és versenyképességének javítása érdekében. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.12.04. 15:02

A közgyűlés Pest Megyéért Emlékérmet adományozott dr. Pusztai Dezső részére – A Pest megyei emberek gyógyításában, és a megelőzés területén felmutatott eredményei alapján. Pusztai Dezső magas szintű szakmai hozzáértése, személyes elkötelezettsége, példamutató orvosi, vezetői és intézményvezetői teljesítménye révén kiemelkedő módon járult hozzá az itt élő emberek életét....

Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.31. 01:14

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése egyhangúlag támogatta az önálló Pest megye régió kialakítását. Pest megye társadalmi-gazdasági fejlődésében (a 2007-13 közötti időszak adatait is megvizsgálva) több területen komoly visszaesés tapasztalható, és ezen visszaesés jelentős részben összefügg a megyei fejlesztésekre jutó források csekély voltával.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.26. 17:03

 

 

 

IDE kattintva bárki beléphet Pest Megye facebook oldalára, akinek van regisztrációja. Most érdemes is lesz figyelni, hiszen szeretne a megyei vezérkar elválni Budapesttől, önálló régiót alkotva, annak érdekében, hogy legyen lehetőségünk pályázatos források igénybevételére. Azon dolgozunk, hogy Pest megye önálló régió legyen!- írják.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.10.11. 18:20

 

Az alábbiakban a portfolio.hu elemző cikkét olvashatják.- Egy hete jelentette be a kormány, hogy dolgozik egy munkacsoport azon, hogy hogyan, milyen keretek között lehet szétválasztani Pest megyét az EU-támogatások nagyobb felhasználása érdekében. Mindez várhatóan csak a 2020-tól induló új uniós költségvetéssel párhuzamosan válhat valósággá, de addigra a közép-magyarországi régióban a közigazgatás terén is radikális változásokat okoz majd.

Gazdaság:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok