Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pest megye"
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó

veroniq - 2013.01.08. 17:01

A közelmúltban készült egy helyzetemelemző anyag, mely sok hasznos információt tartalmazott Pest megyéről, az egyes településkre lebontva is. Most egy újabb fontos dokumentumot tettek közzé, mely tartalmazza a legfrissebb KSH adatokat is. Szeretettel ajánlom ezt nem csak a számok szerelmeseinek, hanem ezoknak is, akik szakdolgozatukat írják hasonló témakörben. Folytatódott a megye gazdaságának és munkaerőpiacának alkalmazkodása a nehéz működési feltételekhez és a mind keményebb versenyhez 2012-ben.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.23. 19:45

Egyelőre senki ne induljon útnak Pest megyében, mivel a térséget hamarosan eléri az ónos eső, különösen a Zsámbéki-medencében lehetnek fennakadások - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője vasárnap kora délután. A társaság sószóró gépei közül a legtöbb - összesen 48 - most is Pest megyében dolgozik - mondta Pécsi Norbert. Szentendre környékén a folyamatos hóesés miatt a csúszós főutakra több gépet is kivezényeltek, erőteljesen szórják a pilisi emelkedőket is, ahol több munkagép, egy korábbi baleset nyomán elrendelt útzár következtében, jó ideig várakozásra kényszerült - tette hozzá a szóvivő.

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.13. 16:29

A téli időszakra való felkészülés menetéről tartott rendkívüli védelmi bizottsági ülést a Pest Megyei Védelmi Bizottság december 12-én. Az esemény levezető elnöke Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke volt, az eseményen részt vett Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.12. 12:32

9,2 %-os, azaz a megyei átlagot jóval meghaladó a munkanélküliségi ráta térségünkben. Ez derült ki Pest megye fejlesztési koncepciójából. „ Térségen belül a jó közlekedési infrastruktúrával közvetlenül kapcsolódó térségekben a munkanélküliségi ráta 6% körüli, a távolabbi, rosszabb közlekedési lehetőségekkel rendelkező, kedvezőtlenebb infrastrukturális ellátottsággal bíró területeken a megyére számított 7,2%-os értéket jelentősen meghaladó arányú a munkanélküliség (pl. Nagykáta 9,8%, Cegléd 9,2% és Zsámbék 9,4% körzetében). 

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.09. 16:48

Rendkívüli értekezletet tartott december 5-én a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a téli időjárási viszonyokra való felkészülés érdekében. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott az esemény kapcsán hangsúlyozta, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökeként kiemelkedően fontos számára, hogy a megye területén élő, több mint 400 ezer háztartásban sehol se okozzon problémát a hideg időjárás.

 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.12.01. 16:57

Pest megye önkormányzata hamarosan díjazza a megye legjobbjait, sportolókat és köztisztviselőket, szakembereket egyaránt, a megyenap keretében. Abonynak ezúttal nem terem babér, egyetlen egy abonyi sem szerepel a listán. Pest megye sajtófőnöke megküldte szerkesztőségünknek a névsort, melyet egyelőre nem tehetek közzé, mert az embargós. Vannak benne meglepetés nevek is, de egy tény....

Citrom-díj:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2012.11.10. 17:25

Érden és Cegléden szervezett térségi egyeztető fórumot Pest Megye Önkormányzata. Az egyeztetések célja, hogy megalapozzák Pest megye eredményes felkészülését a következő, 2013 és 2020 közötti fejlesztési ciklusra. Képek a fórumokról. A területfejlesztés újjászervezésének a célja: megteremteni a változás lehetőségét helyi, illetve térségi szinten, integrált területfejlesztési és városfejlesztési stratégiával, a közösségekre építve....

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.11.03. 09:59

Szakállas a történet..... 12 évvel ezelőtt is téma volt már. Akkor politikát csináltak belőle. Pedig létkérdés. Lett volna. Pest megye hátán jutott tetemes fejlesztési forrásokhoz a  főváros úgy, hogy mutatói lerontották Budapestét. Így a magyének az erősebb fővárosi lobbi miatt kevesebb pénz jutott. Most megint előhozakodott vele, a korábban megyei elnökként dolgozó fideszes T. Mészáros András. Azt hiszem, késő bánat, eső után köpönyeg.... Íme, az MTI cikke minderről. Érd polgármestere szerint csak akkor van esélye a fővárossal egy régióba sorolt, ám Budapestnél lényegesen kevesebb uniós forráshoz jutó Pest megyének a felzárkózásra, ha a területfejlesztési törvény módosításával lehetővé tennék, hogy leváljon és önállósodjon.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.21. 22:42

Élesen tiltakozott a Pest megyei közgyűlés MSZP-frakciója az önkormányzat amiatt, hogy 4 millió forintért vesz autót egyik alelnöke számára Pest Megye Önkormányzatának fideszes vezetése.  László Ferenc, a Pest megyei közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a Pest megyei közgyűlés MSZP-frakciója a döntést meghozó szeptember 14-i ülésen határozottan tiltakozott a döntés ellen, egyben azt indítványozva.....

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.19. 14:07

Ha már itt az adósmizéria, gondoltam megkérdezem az adóslisták nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban a Pest megyei önkormányzatot is arról, hogy ők hogyan teszik közzé a nekik tartozók listáját. Gondoltam, talán nincs is nekik ilyen. Nem is tévedtem. Íme, kérdéseim és a ma, postafordultával, a megyei sajtószóvivőtől kapott válasz: 

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok