Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7483, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó

Múzeumok éjszakája, azaz új hagyomány teremtődik Kocséron.- Immár második alkalommal csatlakozott Kocsér is a Múzeumok éjszakája országos rendezvény sorozathoz. Mi, szervezők nagy lelkesedéssel kezdtünk a tárlat anyagának gyűjtéséhez. Ebben a munkában az a legszebb, hogy ismét felfedeztük, micsoda kincsek vannak ezen a kicsiny településen. Végig látogatva azokat a személyeket, családokat, akik felajánlottak kiállításra családi ereklyéket, gyűjteményeket megelevenedett a történelem. Sok-sok érdekes történetet hallhattunk a nem is olyan régi múltból. Ezek szellemiségét igyekeztünk visszaadni a kiállítási terem berendezésekor.

Kultúra:
Kocsér   

Pénteken a Kultúra Háza színpadán fellépett a méltán híres humorista, Hadházi László és barátja Bellus István!- Mindenki sajnálhatja, aki kihagyta ezt a rendezvényt, igyekeztek is minél többen ott lenni, hiszen közel 300 jegy kelt el,....

Kultúra:

Április 17-én a Kultúra Házában nagysikerű előadást láthatott a közönség, a Nagyabonyi Színkör előadásában. Vörösmarty Mihály klasszikus Csongor és Tündéje elevenedett meg a színpadon, elkápráztatóan ügyes és tehetséges gyermekszereplők prezentálásában. A darab rendezője Király B. Izabella, jegyek még kaphatók 1000 forintos áron a szombati és vasárnapi előadásokra az intézmény portáján. Ha tehetik, nézzék meg, érdemes!

EXTRA képgaléria IDE kattintva!

Kultúra:

 

Tündéri gyermekszereplők formálják meg, személyesítik meg Csongort és Tündét. A színdarabot ezen a héten mutatja be a Nagyabonyi Színkör. Ártatlan lelkű, harmadik osztályos gyerekekre bízták a két karakter megformálását, akik a próbákat elnézve, felnőtteket is megszégyenítő, belső karakterükből adódó természetességgel szeretik egymást, küzdenek le minden akadályt, és a darab humorát adó ördögfiókákkal is szembeszállnak. Érdekes, élvezetes igazi színpadi csemege vár tehát mindazokra, akik ellátogatnak a Kultúra Házába ezen a héten pénteken, szombaton, vagy vasárnap. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az intézmény portáján.

Az egyik kosztümös próba képgalériája IDE kattintva

Kultúra:

Kép forrás: repulomuzeum.hu

 

  Ideiglenes bezárt a Szolnoki Repülőmúzeum, mert egy közel 2,36 milliárd forintos beruházás eredményeképpen idén Szolnok belvárosába költözik és interaktívvá válik - közölte Szolnok polgármestere kedden az MTI-vel.

    Szalay Ferenc elmondta: ütemterv szerint haladnak a száz százalékban uniós támogatásból finanszírozott REPtár Interaktív Repülőmúzeum előkészítési munkálatai a megyeszékhelyen, a múzeumot várhatóan 2015 őszétől lehet látogatni. Az eddig a helikopterbázis tőszomszédságában kiállított, a kulturális örökség részét képező, nemzetközileg is jegyzett katonai repülőgép-gyűjtemény a belvároshoz közelebb, az indóház területén lel új otthonra.

Kultúra:
Szolnok   

A Bihari Színkör 2014-ben két produkcióval is megörvendeztette az abonyi színházkedvelő közönséget. Rideg Sándor Indul a bakterháza óriási siker volt tavasszal, ami a tervezett két előadással ellentétben összesen négy teltházzal szórakoztatta a nézőket, nyáron pedig egy giga szabadtéri produkció keretében több mint ezren láthatták – vidékiek is – Szörényi – Bródy: István, a király című kultuszművét. A lécet magasra tette a színkör.

Kultúra:
Abony   

 Kedvenc fotósunk, Polyák Attila is ott járt a hétvégén a Kultúra Házában, ahol óriási sikert aratott a Bihari Színkör előadásában a Hyppolit a lakáj című darab. A képgalériát megtekinthetik, ha IDE KATTINTANAK.

Kultúra:
Kultúra   

 

 

 Galéria itt tekinthető meg!

 

2015. március 19-én mutatta be a Nagykőrösi Körszínház és Ifjúsági Stúdió Csehov klasszikus darabját, a Sirályt az abonyi Kultúra Háza dráma bérletének második előadásaként. Nem könnyű feladat elé állította a mű a művészeket. Kiss Zsolt és csapata hozta el az abonyi színpadra a dráma bérlet első produkcióját is, Moliére: Tartuffe című klasszikusát, ami valójában vígjáték volt, és számos nevetséges szituációval nevettette meg a közönséget a karikatúraszerű karaktereivel. Csehov drámája azonban – ami szintén érettségi tétel – nem vidám mű.

Kultúra:

A szakmán belül egy kicsit kilóg a sorból a művész, akinek a pályája úgy indult, hogy megjavított egy törött lábú széket. Interjú.

Blaskó Sándor, az Abonyban élő szobrászművész kiállításával folytatódik a magyar hagyományban gyökerező, organikus művészeti törekvéseket képviselő alkotók, csoportok munkásságát bemutató tárlatok sora a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában. A művésszel még a megnyitó előtt beszélgettünk munkáról, alkotásról, álmokról, hatásokról.

Kultúra:
BLERO   

Szerkesztőségünk, olvasóink nevében sok- sok szeretettel gratulálunk az abonyi származású írónak!

Zalán Tibor, József Attila-díjas költő, író, dramaturg Magyarország Babérkoszorúja állami elismerést vehetett át Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől.

Kultúra:
Abony   
Első<< Előző45678910Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok