Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

A Nagyabonyi Színkör ismét nagy dobásra készül, május végén mutatják be a Bújócska című színdarabot, emly igazi retro csemegét kínál a lelkes műértő közönség számára. Gőerővel folynak a próbál a Kultúra Házában. Kosztümös próbán jártunk, és megmutatjuk Önöknek, hogy milyen lelkesen és vidáman próbálnak a Nagyabonyi Színkör tagjai. Rendező: Király Béláné. Részletek, képek még a címre kattintva.

Kultúra:

 

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk! -  Szombaton került sor a Ceglédi Utcazene Fesztiválra, amelyre zenekarunk is meghívást kapott.

Nem telt izgalommentesen ez a koncert sem, ugyanis már a beállásnál kiderült a szervezők számára, hogy komolyan gondoljuk a rockot, ami hangerővel jár, de hajlandók voltunk kompromisszumra és ennek ellenére is jó kis bulit csaptunk. Az esti eredményhirdetésen a zenekar a szakmai zsűri különdíjaként fellépési lehetőséget kapott a Laska Fesztiválon, ahol elismert és profi zenekarok között mutathatjuk meg mit is tudunk. Külön öröm még, hogy a zsűri tagjai közt volt az Egri Utcazene fesztivál egyik fő szervezője is, aki látván a produkciónkat, személyesen hívott meg minket a rendezvényükre.

Kultúra:
Cegléd   

 

Mint lapunk arról már beszámolt, Jandácsik Pál, az abonyi Kultúra Háza munkatársának megjelent első önálló könyve. Szerkesztőségünk, olvasóink és az abonyi lakosok nevében is sok- sok szeretettel gratulálunk neki, és kívánunk további sok- sok szép sikert!

 

Jandácsik Pál, első könyves író: 

A rendezvénysorozat múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartott a Millenárison. Én 24-én szerepeltem, mint az Athenaeum kiadó egyik új szerzője. 13 órától volt a könyvbemutatóm, ahol Szurovecz Kitti íróval, újságíróval beszélgettem, majd 14 órától dedikáltam a kiadó B15-ös standjánál. Nagy volt az érdeklődés, a bemutatót pedig "valódi", két lábon járó állatok tették még látványosabbá, akik a mancsukban a könyvemmel járták az egész Millenárist. 


Kultúra:
Abony   

 

Ismét egy remek programot szervezett a Művelődési Ház, ahol Borsányi János Barátunk is jelen volt. Szeretettel küldi ezt a képgalériát a MiAbonyunk olvasóinak, mely IDE kattintva elérhető. 

Kultúra:
Abony   

 

Milyen érzés, amikor egy kezdő szerző a kezébe veheti első, professzionális könyvét, ami nem magán, hanem hagyományos kiadásban jelenik meg? Milyen érzés rálépni a szerzővé válás rögös útjára? 

Kultúra:
Abony   

 

Idén is nagy sikerrel rendezte meg az Abonyi Kultúra Háza a hagyományos József Attila Szavalóversenyt, az alkalom jubileumi volt, hiszen ez volt a 30. a sorban. Borsányi János is ott járt, szeretettel küldjük képeit a résztvevőknek. IDE kattintva elérhetők, valamint a Culture CAFE facebook oldalán is, IDE kattintva. 

Kultúra:
Abony   

 

Április 8-án nylít meg az Abonyi Kultúra Házában Komáromi József abonyi származású festőművész kiállítása. Ha tehetik nézzék meg, feltétlenül, mert érdemes. Borsányi János barátunk is ott járt és szeretettel küldi az ott készített fényképeket minden kedves érdeklődőnek. Kedvcsinálónak IDE kattintva megnézhetők a remekművek. 

Kultúra:
Abony   

 

Az abonyi Jandácsik Pálról - akire mi, abonyiak mind, mind nagyon büszkék vagyunk- is szól az országos portál: Jandácsik Pál magyar író, 1989-ben született. A Debreceni Egyetemen szerzett bölcsész diplomát. Abonyban él, egy kisvárosban, amelynek civil szférája nagyon erős, kulturális élete pezsgő.
Először a helyi lapban, az Abonyi Naplóban jelentek meg kisebb írásai, amelyben jelenleg is folyamatosan közöl cikkeket a település rendezvényeiről. Próbálkozott szerzői kiadással, egy szürreális története antológiában jelent meg egy pályázat keretén belül. A külföldi könyvtémákat figyelve elhatározta, hogy új zsánereket próbál Magyarországon meghonosítani, hogy még színesebbé tegye az irodalmi palettát. Szereti a szokatlan témákat, az új ötleteket, feje tetejére állított, kifordított világokat, a thrillert, a drámát, a többértelmű történeteket.


Kultúra:
Abony   

Cikkünk támogatója a Culture CAFE - Mrácius 18-én pénteken délután öt órakor megnyitották Abony Város Önkormányzat Városházájának dísztermében azt a Herendi Kiállítást, mely közel egy hónapig látogatható. 

Kultúra:
Abony   

 Kedves Nagycsoportos Óvodás!


Szeretsz verset mondani?
Ha igen, akkor szeretettel várunk a
 Somogyi Imre Általános Iskola
versmondó versenyére.
Mondd el kedvenc versed vagy verses meséd!


Ideje: 2016. április 5.
kedd 14.30 óra
Jelentkezni az iskolatitkárnál vagy telefonon: 06/53-360 031
Jelentkezési határidő: 2016. március 31.


Kultúra:
Somogyi   
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok