Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6949, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó

 

Mint lapunk arról már beszámolt, Jandácsik Pál, az abonyi Kultúra Háza munkatársának megjelent első önálló könyve. Szerkesztőségünk, olvasóink és az abonyi lakosok nevében is sok- sok szeretettel gratulálunk neki, és kívánunk további sok- sok szép sikert!

 

Jandácsik Pál, első könyves író: 

A rendezvénysorozat múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartott a Millenárison. Én 24-én szerepeltem, mint az Athenaeum kiadó egyik új szerzője. 13 órától volt a könyvbemutatóm, ahol Szurovecz Kitti íróval, újságíróval beszélgettem, majd 14 órától dedikáltam a kiadó B15-ös standjánál. Nagy volt az érdeklődés, a bemutatót pedig "valódi", két lábon járó állatok tették még látványosabbá, akik a mancsukban a könyvemmel járták az egész Millenárist. 


Kultúra:
Abony   

 

Ismét egy remek programot szervezett a Művelődési Ház, ahol Borsányi János Barátunk is jelen volt. Szeretettel küldi ezt a képgalériát a MiAbonyunk olvasóinak, mely IDE kattintva elérhető. 

Kultúra:
Abony   

 

Milyen érzés, amikor egy kezdő szerző a kezébe veheti első, professzionális könyvét, ami nem magán, hanem hagyományos kiadásban jelenik meg? Milyen érzés rálépni a szerzővé válás rögös útjára? 

Kultúra:
Abony   

 

Idén is nagy sikerrel rendezte meg az Abonyi Kultúra Háza a hagyományos József Attila Szavalóversenyt, az alkalom jubileumi volt, hiszen ez volt a 30. a sorban. Borsányi János is ott járt, szeretettel küldjük képeit a résztvevőknek. IDE kattintva elérhetők, valamint a Culture CAFE facebook oldalán is, IDE kattintva. 

Kultúra:
Abony   

 

Április 8-án nylít meg az Abonyi Kultúra Házában Komáromi József abonyi származású festőművész kiállítása. Ha tehetik nézzék meg, feltétlenül, mert érdemes. Borsányi János barátunk is ott járt és szeretettel küldi az ott készített fényképeket minden kedves érdeklődőnek. Kedvcsinálónak IDE kattintva megnézhetők a remekművek. 

Kultúra:
Abony   

 

Az abonyi Jandácsik Pálról - akire mi, abonyiak mind, mind nagyon büszkék vagyunk- is szól az országos portál: Jandácsik Pál magyar író, 1989-ben született. A Debreceni Egyetemen szerzett bölcsész diplomát. Abonyban él, egy kisvárosban, amelynek civil szférája nagyon erős, kulturális élete pezsgő.
Először a helyi lapban, az Abonyi Naplóban jelentek meg kisebb írásai, amelyben jelenleg is folyamatosan közöl cikkeket a település rendezvényeiről. Próbálkozott szerzői kiadással, egy szürreális története antológiában jelent meg egy pályázat keretén belül. A külföldi könyvtémákat figyelve elhatározta, hogy új zsánereket próbál Magyarországon meghonosítani, hogy még színesebbé tegye az irodalmi palettát. Szereti a szokatlan témákat, az új ötleteket, feje tetejére állított, kifordított világokat, a thrillert, a drámát, a többértelmű történeteket.


Kultúra:
Abony   

Cikkünk támogatója a Culture CAFE - Mrácius 18-én pénteken délután öt órakor megnyitották Abony Város Önkormányzat Városházájának dísztermében azt a Herendi Kiállítást, mely közel egy hónapig látogatható. 

Kultúra:
Abony   

 Kedves Nagycsoportos Óvodás!


Szeretsz verset mondani?
Ha igen, akkor szeretettel várunk a
 Somogyi Imre Általános Iskola
versmondó versenyére.
Mondd el kedvenc versed vagy verses meséd!


Ideje: 2016. április 5.
kedd 14.30 óra
Jelentkezni az iskolatitkárnál vagy telefonon: 06/53-360 031
Jelentkezési határidő: 2016. március 31.


Kultúra:
Somogyi   

 

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 1989-ben alakult a Bihari János Zeneiskola és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanárainak és tanulóinak részvételével és 1998 óta kiemelten közhasznú szervezetként működik. Az egyesület célja: - Az Abonyi Ifjúsági Fúvószenekar és Mazsorett csoport működtetése, - A magyar fúvószenei hagyományok ápolása, megismertetése, népszerűsítése, 

Egy nagyon kedves ismerősöm " csábításának engedve " mentem el a Szolnoki Szigligeti Színház Denevér című előadására, január 24-én. Mivel egy zenés darabról, pontosabban operettről van szó, kissé szkeptikusan néztem az este elé. Egyrészt ez a műfaj távol áll tőlem, másrészt, éltem át már számos csalódást hasonló színdarabok kapcsán. Most azonban elámultam.

Kultúra:
Szolnok   
Első<< Előző2345678Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok