Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6949, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó

Képgaléria IDE kattintva, fotók Abony Város Önkormányzata facebook oldal-  Az alábbiakban Antalné Nagy magdolna emlékező beszédét tesszük közzé változattás nélkül, teljes terjedelmében. Tisztelt egybegyűltek! Tisztelt emlékezők!

A mai napon azért gyűltünk össze, hogy emlékezzünk! Emlékezzünk a 73 évvel ezelőtti eseményekre!

Kultúra:
Abony   

 

A 2015-ös naptári év különösen szép eredményekkel zárult a Bihari János Zeneiskola életében. Résztvevői voltunk ugyanis az immár hetedik alkalommal, 2015. december 16–17-én megrendezett hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztiválnak, mely lehetőséget biztosít a növendékeknek szóló, kamara illetve együttes formációkban neves szakmai zsűri előtti megmérettetésre.

Kultúra:

 

Visszatekintés: 2015 kulturális érdemei Abonyban -  A kultúra az emberi élet egyik alapköve. A segítségével adunk át értékeket, esetleg teremtünk újakat, amelyek tudattalanul is mindennapi életünket mozgatják, meghatározzák a cselekedeteinket, gondolkodásmódunkat. Bele sem gondolunk, de valójában hálóként szövi be az egész lényünket. Különösen fontosak az alulról jövő civil kezdeményezések, amelyek színesítik, pezsgőbbé és változatossá teszik a város szellemi életét. Valódi közösségi élményt adnak valamennyi embernek. Az abonyi Kultúra Háza ezen törekvések megvalósítása érdekében működik már 2013 óta. Természetesen nem csupán a falak felépülése óta él Abonyban ez a páratlan kulturális sokszínűség. A jelen, illetve a 2015-ös év eseményeit a város történetével összefonódó, Abony valamennyi szegletét átjáró kulturális érzékenység alapozta meg.

Kultúra:
Abony   

 

Abonyban idén május 15-én már volt Dumaszínház. Akkor Hadházi László és Bellus István látogatott el. Az óriási siker folytatást kívánt. A léc még magasabbra emelkedett.  November 14-én újabb népszerű dumások érkeztek Abonyba. Ezúttal Kiss Ádám volt az abonyi Kultúra Háza vendége, aki egy egész estét betöltő műsorral szórakoztatta a közönséget. A produkció házigazdája, a fiatal nevettető elő-humoristája Benk Dénes volt, aki előmelegítette a terepet a közönségnek. Őt Kiss Ádám követte, aki a stand-up műfaj egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja. Óriási, minden képzeletet felülmúló várakozás előzte meg a műsorát.

Kultúra:
Abony   

 

Az abonyi Kultúra Háza kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a helyi civil szervezetek pártfogása, műsoraik bemutatása mellett hazai és nemzetközileg is elismert előadóművészeket hívjon meg, akik jelenlétükkel városunk kulturális életét még pezsgőbbé, színesebbé tehetik. Feladatunknak érezzük, hogy nagy magyar gondolkodók, mesterek szavait is közelebb hozzuk az érdeklődő lakossághoz.

Kultúra:
ABOKOM   

 

A Csongor és Tündét a Nagyabonyi Színkör az elmúlt hét végén a Magyarok Világszövetségének székházában is nagy sikerrel adta elő. Az MVSZ sajtószolgálata az alábbi hírt közölte az eseményről! Köszönjük!

Arra emlékezve, hogy olykor „vontatottnak” láttam régen, színházi előadásban a Csongor és Tündét, amit feltehetően teljes, eredeti szöveggel adtak elő hivatásos színészek, a tegnapi, egyetlen felvonásba „tömörített” előadás – váltakozó, izgalmas/komikus jeleneteivel – és szellemes színpadi megoldásaival - folyamatosan kötötte le a néző figyelmét, mégpedig korhatártól függetlenül.

Kultúra:

A Nagyabonyi Színkör előadásairól készült video-filmek!
Körbélyegzőnkön a felirat:
„1849 óta a magyar kultúra szolgálatában”
Támogassa a DVD-k megvásárlásával
a multikulti óceánban páratlan
csöppnyi magyar csodát!


Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Király B. Izabella: Álmosfia Árpád
Abonyi Lajos: A betyár kendője
Király B. Izabella: Kinizsi
Johann Strauss: A bécsi diákok


A DVD ára 1500 Ft. + a postaköltség
 

Kultúra:

veroniq - 2015.08.16. 13:45

 

Tér+Zene+Tánc Hangulatos térzenével szórakoztattuk városunkat- Köszönjük a Culture CAFE támogatását - Ma esti koncertünk különleges vendége Szabó Rozália a Sächsischen Staatskapelle Dresden szóló fuvolistája volt. Szabó Rozália oldala IDE kattintva

Múzeumok éjszakája, azaz új hagyomány teremtődik Kocséron.- Immár második alkalommal csatlakozott Kocsér is a Múzeumok éjszakája országos rendezvény sorozathoz. Mi, szervezők nagy lelkesedéssel kezdtünk a tárlat anyagának gyűjtéséhez. Ebben a munkában az a legszebb, hogy ismét felfedeztük, micsoda kincsek vannak ezen a kicsiny településen. Végig látogatva azokat a személyeket, családokat, akik felajánlottak kiállításra családi ereklyéket, gyűjteményeket megelevenedett a történelem. Sok-sok érdekes történetet hallhattunk a nem is olyan régi múltból. Ezek szellemiségét igyekeztünk visszaadni a kiállítási terem berendezésekor.

Kultúra:
Kocsér   

Pénteken a Kultúra Háza színpadán fellépett a méltán híres humorista, Hadházi László és barátja Bellus István!- Mindenki sajnálhatja, aki kihagyta ezt a rendezvényt, igyekeztek is minél többen ott lenni, hiszen közel 300 jegy kelt el,....

Kultúra:
Első<< Előző3456789Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok