Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 1.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó

Az abonyi Kultúra Háza a 2014-es évben a kicsiknek Őszi-téli mesebérletet állított össze, amelynek keretében bemutatkozott a Sportcsarnokban az Alma Együttes, a színházteremben a Gulliver Lilliputhban és az Óriások földjén, és a Két erdei manó című darab. Az utolsó előadás a Gergely Theáter utazó színházának Csipkerózsikája volt. Két teltházas, fantasztikus darabbal ajándékozta meg a profi társulat az abonyi gyermekeket.

Kultúra:
Abony   

veroniq - 2015.03.12. 18:36

Sok kisgyermek mondja ezt a környéken, legyen szó akár a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskoláról, akár pedig az abonyi Bihariról. A zene az, ami igazán összeköt, egy kapocs, mely a mai világban egy közös nyelvet teremt a zenét tanuló gyerekek és a felnőttek között. Képgaléria IDE kattintva

Kultúra:

A hagyomány világához kötődő szobrász munkái érkeznek Debrecenbe- A magyar hitvilágot szeretné megérteni az Abonyban élő Blaskó Sándor, akinek a DMK Belvárosi Galériájában nyílik tárlata. 

A csendből élni: ez Blaskó Sándor kiállításának címe. Az Abonyban élő szobrászművész kiállításával folytatódik a magyar hagyományban gyökerező, organikus művészeti törekvéseket képviselő alkotók, csoportok munkásságát bemutató tárlatok sora a DMK Belvárosi Galériájában.

Kultúra:
Abony   

Zsúfolásig megtelt a terem - Együtt Abonyban
Szerző: Dulai Sándor


Zsúfolásig megtelt a terem Abonyban, a Kultúra Házában a Szabad Föld február 25-i olvasótalálkozóján: újabb s újabb székeket kellett hozni, még a folyosón is ültek. Mint korábban már megírtuk, Pest megyében itt van a legtöbb előfizetőnk – pedig nem ez a legnagyobb város –, s ahogy számoltuk, közülük minden negyedik eljött.
Voltak, akik a környező falvakból érkeztek, de olyan is, aki Budapestről indult el – a távolság kilencven kilométer –, mert olvasta lapunkban a találkozó hírét.

Kultúra:
Abony   

A magyar kultúra igazi ünnepének számító felemelő és lélekmelengető programot rendeztek Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központban. Mintegy 120 diák részvételével kínáltak az érdeklődőknek remek élményt a ...

Kultúra:

 

 Egy újabb remek programmal örvendeztett meg minket a Kultúra Háza, ami nem más volt, mint a Városi Borverseny & Pogácsasütő verseny. A színházterem újra megtelt jobbnál jobb hangulatú emberekkel. Csodás műsorral szórakoztatták a nézőket, és mindezt számos kép és két videó bizonyítja. Részeletes cikk a nyertesekkel később.. Addig is fogadják sok szeretettel képgalériánkat és a kettő kis videót.

 

Képgaléria IDE KATTINTVA elérhető.

 

Video IDE KATTINTVA elérhető.

Kultúra:
Kultúra   

Február utolsó napján a Kultúra Házában jártam, ahol lencsevégre kaptam a Március 15-i városi műsor résztvevőit, ahogyan éppen próbálnak. Fergeteges, nagyon magas színvonalú városi program van előkészületben, mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom a Somogyi iskola szervezésében előadásra kerülő rendezvényt. Fellép a Nagyabonyi Színkör a Bécsi Diákok című darab egy részével, valamint az Abonyi Fúvószenekari egyesület, Varga Gábor karnagy vezényletével.

 

Képgaléria a címre kattintva

Kultúra:

   

Művelődési Ház színpadján 2015. február 19-én volt az első abonyi dráma bérlet első előadása. A Nagykőrösi Körszinház és Ifjúsági Stúdió mutatta be Moliere Tartuffe című vígjátékát. Bátor kísérletbe kezdett az Kultúra Háza vezetése azzal, hogy dráma bérletet hirdetett az abonyi nagyközönségnek. Nyilvánvaló, hogy az előadás-sorozatot elsősorban a középiskolás diákoknak szánták. A bérletben kínált darabok mind kötelező olvasmányok, érettségi tételek. Azok a diákok, akik ott voltak az előadáson, biztosan nagyobb kedvvel veszik a kezükbe, és olvassák majd az eredeti művet. A megszokott, igen lelkes törzsközönség várta az előadást. A darabot Vas István fordításában, Kis Zsolt rendezésében láthattuk.

Kultúra:
Abony   

Jelenleg is folyik a Múzeum Baráti Kör és az Abonyi Lajos Művelődési Ház közösen szervezett helytörténeti és helyismereti vetélkedője, ahol 15 csapat méri össze tudását. Galéria: ITT.

Kultúra:
Kultúra   

veroniq - 2015.02.05. 12:26

Kultúra:
Abony   
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok