Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó

Az abonyi Kultúra Háza a 2014-es évben a kicsiknek Őszi-téli mesebérletet állított össze, amelynek keretében bemutatkozott a Sportcsarnokban az Alma Együttes, a színházteremben a Gulliver Lilliputhban és az Óriások földjén, és a Két erdei manó című darab. Az utolsó előadás a Gergely Theáter utazó színházának Csipkerózsikája volt. Két teltházas, fantasztikus darabbal ajándékozta meg a profi társulat az abonyi gyermekeket.

Kultúra:
Abony   

veroniq - 2015.03.12. 18:36

Sok kisgyermek mondja ezt a környéken, legyen szó akár a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskoláról, akár pedig az abonyi Bihariról. A zene az, ami igazán összeköt, egy kapocs, mely a mai világban egy közös nyelvet teremt a zenét tanuló gyerekek és a felnőttek között. Képgaléria IDE kattintva

Kultúra:

A hagyomány világához kötődő szobrász munkái érkeznek Debrecenbe- A magyar hitvilágot szeretné megérteni az Abonyban élő Blaskó Sándor, akinek a DMK Belvárosi Galériájában nyílik tárlata. 

A csendből élni: ez Blaskó Sándor kiállításának címe. Az Abonyban élő szobrászművész kiállításával folytatódik a magyar hagyományban gyökerező, organikus művészeti törekvéseket képviselő alkotók, csoportok munkásságát bemutató tárlatok sora a DMK Belvárosi Galériájában.

Kultúra:
Abony   

Zsúfolásig megtelt a terem - Együtt Abonyban
Szerző: Dulai Sándor


Zsúfolásig megtelt a terem Abonyban, a Kultúra Házában a Szabad Föld február 25-i olvasótalálkozóján: újabb s újabb székeket kellett hozni, még a folyosón is ültek. Mint korábban már megírtuk, Pest megyében itt van a legtöbb előfizetőnk – pedig nem ez a legnagyobb város –, s ahogy számoltuk, közülük minden negyedik eljött.
Voltak, akik a környező falvakból érkeztek, de olyan is, aki Budapestről indult el – a távolság kilencven kilométer –, mert olvasta lapunkban a találkozó hírét.

Kultúra:
Abony   

A magyar kultúra igazi ünnepének számító felemelő és lélekmelengető programot rendeztek Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központban. Mintegy 120 diák részvételével kínáltak az érdeklődőknek remek élményt a ...

Kultúra:

 

 Egy újabb remek programmal örvendeztett meg minket a Kultúra Háza, ami nem más volt, mint a Városi Borverseny & Pogácsasütő verseny. A színházterem újra megtelt jobbnál jobb hangulatú emberekkel. Csodás műsorral szórakoztatták a nézőket, és mindezt számos kép és két videó bizonyítja. Részeletes cikk a nyertesekkel később.. Addig is fogadják sok szeretettel képgalériánkat és a kettő kis videót.

 

Képgaléria IDE KATTINTVA elérhető.

 

Video IDE KATTINTVA elérhető.

Kultúra:
Kultúra   

Február utolsó napján a Kultúra Házában jártam, ahol lencsevégre kaptam a Március 15-i városi műsor résztvevőit, ahogyan éppen próbálnak. Fergeteges, nagyon magas színvonalú városi program van előkészületben, mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom a Somogyi iskola szervezésében előadásra kerülő rendezvényt. Fellép a Nagyabonyi Színkör a Bécsi Diákok című darab egy részével, valamint az Abonyi Fúvószenekari egyesület, Varga Gábor karnagy vezényletével.

 

Képgaléria a címre kattintva

Kultúra:

   

Művelődési Ház színpadján 2015. február 19-én volt az első abonyi dráma bérlet első előadása. A Nagykőrösi Körszinház és Ifjúsági Stúdió mutatta be Moliere Tartuffe című vígjátékát. Bátor kísérletbe kezdett az Kultúra Háza vezetése azzal, hogy dráma bérletet hirdetett az abonyi nagyközönségnek. Nyilvánvaló, hogy az előadás-sorozatot elsősorban a középiskolás diákoknak szánták. A bérletben kínált darabok mind kötelező olvasmányok, érettségi tételek. Azok a diákok, akik ott voltak az előadáson, biztosan nagyobb kedvvel veszik a kezükbe, és olvassák majd az eredeti művet. A megszokott, igen lelkes törzsközönség várta az előadást. A darabot Vas István fordításában, Kis Zsolt rendezésében láthattuk.

Kultúra:
Abony   

Jelenleg is folyik a Múzeum Baráti Kör és az Abonyi Lajos Művelődési Ház közösen szervezett helytörténeti és helyismereti vetélkedője, ahol 15 csapat méri össze tudását. Galéria: ITT.

Kultúra:
Kultúra   

veroniq - 2015.02.05. 12:26

Kultúra:
Abony   
Első<< Előző567891011Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok