Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Kultúra
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó

Varga Gábor, az Abonyi Fúvószenekar karnagya is tagja annak az országos hírű zenekarnak, konkrétan a Stúdió 11-nek, mely Valentin napjára szolgáltatja a zenei műsort Szulák Andrea abonyi fellépésekor! Varga Gábor trombitál majd, és persze a többiek is pazar tudásukkal kápráztatják el a publikumot. Legyenek ott, ha tehetik! ismét egy kihagyhatatlan program az abonyi Kultúra Házától.

Képünkön jobbra Varga Gábor

 

 

Kultúra:
Abony   

A Nagyabonyi Színkör hosszú hónapok óta próbálja már a Csongor és Tünde című színdarabot. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint, hogy gyermekszereplőkkel állnak ki a nagyközönség elé, egy igen nehéz darabbal.  Képek IDE kattintva, fotók: Lőrinczy Veronika

Kultúra:

Kedves nótaszerető Abonyi barátaink!
Ismét eltelt egy év, elköszönt a 2014-es esztendő immár a második év a nótakör életében, a legtöbb ember ilyenkor évégén az újév elején számba veszi a magunk mögött hagyott év eredményeit, sikereit, kudarcait és csalódásait. De tervez is reményekkel, optimizmussal tekintve az újév elé. Nem volt ez másképpen az Abonyi Nótakör tagjainál sem.


Engedjék meg, hogy egy pár gondolatot közzétegyek a Nótakör 2014-es eredményeiről, sikereiről és megemlítve a talán valóra nem vált vágyakat. Tiszta szívvel mondhatjuk szerénytelenség nélkül szép sikereket, eredményeket értünk el 2014-ben. Megköszönve először is városunk nótaszerető polgárainak a sok-sok tapsot azt, hogy előadásainkat szép számban megtisztelték, jelen voltak. Köszönet illeti az Abonyi Lajos Művelődési Ház vezetőjét Pintérné Simon Szabina igazgatónőt a támogatásáért, és azért hogy, felkarolta sok más mellet a Magyar nóta műfaját is. Helyet biztosít a nótaköri próbáknak, műsoroknak szponzora, támogatója. A városi rendezvényeken számít jelenlétünkre 2014-ben is több alkalommal szerepeltünk városi rendezvényeken így a tavasszal megrendezett Borversenyen, a szeptemberi hagyományőrző napon, októberben a Nyugdíjas napon léptek fel tagjaink. Neves országos hírű énekesek társaságában.

Kultúra:
Abony   

IDE  kattintva megnézegetheti a galériát.

Fotó: Polyák Attila  Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk.....

Kultúra:
Fúvósok   

  Rovatunk támogatója a Culture Cafe-

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz szövegének megírását. Ennek emlékére ünnepeljük 1989 óta a Magyar Kultúra Napját.
A kultúra mindennapos szavunk. Nem is gondolunk bele, hogy milyen ősi fogalomról van szó. Olyan tulajdonságról, ami sok más tényező mellett szerepet játszott emberré válásunk folyamatában. Csak az ember képes arra, hogy tovább adja gyermekeinek azt a kulturális tudást, örökséget, amivel ő is rendelkezik, és amit ő is a gyökereitől kapott. Rengeteg kontextusban lehet beszélni a kultúra fogalmáról. A kultúra az, ami összeköt minket, embereket, és összeköti a generációkat. A kultúra termékeivel könnyedén kifejezhetjük érzéseinket, megfoghatóvá tehetjük a megfoghatatlant, és a történelem bebizonyította, hogy annak a legsötétebb óráiban is menedék, biztos pont volt emberségünk megőrzésében. Giga galéria a képre kattintva érhető el!

Kultúra:


 A galéria bármelyik képre kattintva elérhető!

2014-es Zenei világnapi program keretében fellépett az abonyi Kultúra Háza színpadán a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. „Cinemagic” címet viselő produkciójuk filmzenék válogatása volt. Akkora érdeklődés övezte a műsort, hogy a rendezvényszervezők egy szimfonikus bérletet állítottak össze, aminek a második darabja január 20-án debütált a színpadon. Újra varázslatos filmzenék dallamai csendültek fel a teremben. Hámori Máté után a világhírű Izaki Maszahiro karmester repítette el az abonyi közönséget a mozgóképek világába.

Kultúra:

A Bihari János Zeneiskola zongora tanszakos növendékeinek koncertjén jártam a héten, és sok szeretettel küldöm a képeket az érintetteknek.  Képgaléria IDE kattintva

Kultúra:
Zene   

 

A civil szervezetek, szakkörök és természetesen az abonyi közönség legnagyobb örömére végre felépült a Kultúra Háza, és újra pezsgő kulturális élet lett Abonyban. Nem csupán az iskolák műsorai és a városi rendezvényeink kerültek méltóképpen bemutatásra a színházteremben a rengeteg táncos, színpadi, énekes produkció mellett, hanem lehetőség nyílt olyan országos és nemzetközileg is elismert művészek, előadók meghívására, akikkel az abonyi közönség csak a környező településekre, esetleg a fővárosba elutazva találkozhatott. A teljesség igénye nélkül (nem időrendben) lássuk 2014 legmaradandóbb kulturális kuriózumait.

Kultúra:

 

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2015. január 24-én 17 órakor, az abonyi Városi Sportcsarnokban tartandó Évköszöntő Minősítő Hangversenyére.

Fenti kép: 20 évvel ezelőtti minősítő hangverseny

A sok éves hagyománynak örvendő koncert különlegessége idén a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség közreműködésével megvalósuló minősítő lesz. A zenekar koncertfúvós kategóriában indul, C) felső szinten, az arany minősítésért, hogy hivatalosan is megmérettesse magát ebben a műfajban. A minősítőn a mazsorett csoport is részt vesz, ők show kategóriában célozzák meg az arany fokozatot, hogy elismertessék sok éves munkájukat. Így a hangverseny két részből fog állni: egy 30 perces koncertműsorból, és egy show-mazsorett műsorból. A két részt rövid szünet választja el egymástól, melynek során kiderül, hogy kik a díjazottjai az Abonyi Fúvószenekar által meghirdetett rajzversenynek!

admin - 2014.12.19. 17:55

 

 2014. december 16-án debütált az abonyi Kultúra Háza szimfonikus bérletének első előadása „Klasszikus mesterhármas” címmel. Az érdeklődők Mendelssohn, Mozart és Weber műveit hallgathatták meg a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában. A gyönyörű előadást vastapssal jutalmazta a közönség.


A bérlet következő darabját január 20-án 19 órakor mutatja be a Zenekar „Cinemagic 2.” címmel, ami a Zenei Világnapon bemutatott elsöprő műsorhoz lesz hasonló, és világhírű filmzenék fognak felcsendülni. Az előadásra szóló jegyet is meg lehet vásárolni 1900 Ft-os áron. Képekért és reklámvideóért katt a címre!

Kultúra:
Első<< Előző6789101112Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok